206 gösterim
(900 puan)
Merhabalar. Polislikte şark görevi yeri tamamen şansa mı bağlıdır ? Bir polis şark görevi süresini secemez mi ? Çevremde bazi insanlar hala şark görevine gitmedi. Acaba şark gorevine gitmeyenler nasıl gitmiyor ? Bir kere şark görevi yaptıktan sonra bir daha mı yapman mı gerekiyor ?
Lütfen bu sorularda bana yardımcı olun. Aklım bu konularda karışık. Şimdiden teşekkürler hepinize..

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
****(Üst Düzey Uzman) (71.3k puan)
Şark görevi 2 defa oluyor. Meslekte ilk 2 yıl batıda görev yaptıktan sonra şarkın gelir ve sana sunulan şehirlerden 5 adet şehir seçimi yaparsın herhangi birisi gelir ve oraya şark görevini yapmaya gidersin. Şark görevi süren gittiğin il ve ilçeye göre değişiyor. Daha sonra emekli olmaya yakın tekrar aynı şekilde şarka gidersin. Torpili sağlam olanlar tabikide istediği yere gidiyor maalesef. Son olarak şarka gitmemiş olan tanıdığın büyük ihtimalle ipka yaptırmıştır fakat şarka gitmeme gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir her polis şark görevlerini yapmak zorundadır. Ayrıca gideceğin yerde vatan toprağı. Hakkında hayırlısı olsun. Kafana takılan yer varsa sorman yeterli
(900 puan)
Çok teşekkür ederim yardımınız için. Tabii ki vatan toprağı ama insan ailesine ve sevdiklerine yakın olmak istiyor. Peki bir şey daha sormak istiyorum müsaadenizle.. Şehir tercihi yaparken mesela bütün şehirleri 2 yıl şark görevi isteyen şehirleri seçerek yapabilir miyim ? Yoksa 6 yıllık şehirleri de yazmam gerekiyor mu ?
****(Üst Düzey Uzman) (71.3k puan)
Rica ederim ne demek. Bu seçeceğimiz iller 5 yıllık 6 yıllık olan daha terörle mücadelenin az olduğu illeri seçemeyiz örneğin Diyarbakır, Şırnak gibi 2 yıllık olan kritik illerimizi de yazmak zorunda kalacağız. Terörle mücadelenin daha çok olduğu iller görev süresi olarak daha azdır. En az 2 yıl en çok 6-7 yıl olan illerimiz var. Misal Hakkariyi yazmayayım fakat diğer uzun yıl olan nispeten terörün daha az olduğu seçiyim diye bir şey yok. Bu kriterler doğrultusunda seçimleriniz yapılır. Sizde haklısınız insan ailesinden ayrı kalmak istemez. Şahsen ben Hakkaride görev yapacak olsam koşa koşa giderim ama ailemi götürmek istemem. Sözün kısası görev ürelerine göre tabiri caiz ise karışık bir liste çıkarmamız gerekir (terörün nispeten az ya da çok olduğu iller)

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

111 Çevrimiçi
0 Üye ve 111 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 212 gösterim
2 Nisan 2021 Polislik kategorisinde sener **(Yardımsever) (5.9k puan) sordu
1 cevap 313 gösterim
13 Haziran 2018 Sefa Dmr **(Yardımsever) (3.5k puan) sordu
1 cevap 193 gösterim
21 Ekim 2021 Polislik kategorisinde ** MAHMUT ** ***(Çok Bilgili) (8.5k puan) sordu
1 cevap 179 gösterim
23 Temmuz 2021 Polislik kategorisinde ** MAHMUT ** ***(Çok Bilgili) (8.5k puan) sordu
1 cevap 139 gösterim
1 Temmuz 2021 ** MAHMUT ** ***(Çok Bilgili) (8.5k puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...