233 gösterim
Polislik kategorisinde ***(Çok Bilgili) (11.9k puan)
Merhaba arkadaşlar. Kafam karıştıran bir konu oldu da bilgisi olan birisi yardımcı olirsa sevinirim. Hepimizin bildiği gibi bir PÖH alımından söz ediliyor. Şartlar net olmasa bile kpss şartı olabilir. Ben bu sene universite 3. Sınıfım ve lisans kpss ye girecegim bir haftaya. Lisans kpss ye basvurdugum icin ortaöğretim kpss ye basvuramiyorum. Donem icinde alım olursa lisans kpss puanimla mi basvuru yapacağım ama mezun olmama da 1 sene var. Basvuramayacak miyim bu yil ki alimlara?

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
****(Üst Düzey Uzman) (37.7k puan)
1-Pöh alımı olmayacak ümidinizi kırmak istemem ama şuanlık öyle bir durum söz konusu değil.
2-Şuan için pomeme uygun olarak ön lisans ve lisans mezunları başvurabiliyor. Lise söz konusu bile değil.
3-Mezuniyet tarihiniz uzak bir tarih olduğu için lisans kpss girseniz puanınız tutsa bile herhangi bir lisans mezunu olmadığınız ve okuyor göründüğünüz için pomeme giremezsiniz.
4-Daha önce ön lisans mezuniyetiniz varsa onu esas alarak ön lisans kpss girip pomemin %20lik kontejanından şansınızı deniyebilirsiniz.
***(Çok Bilgili) (11.9k puan)
İnan ki bir şeyi çok istemek ve çok araştırmak insanın kafasını karıştırıyor. Ihtimaller ihtimaller derken stres artıyor. Ilerleyen süreçte gorucez artık bunları. Ben cevabiniz icin gerçekten teşekkür ederim.
****(Üst Düzey Uzman) (37.7k puan)
İnanın sizin gibi bir çok kişi stres altında lisans,önlisans,lise olsun hepsi bu mesleği istiyor siz elinizden geleni yapın yeterli sonrasını allaha bırakın.Nasibinizde varsa öyle güzel bir anda girersiniz ki siz bile inanamasınız nasıl polis olduğunuza.Hayallerinize en kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle hayırlı günler.
***(Çok Bilgili) (11.9k puan)
Iyi dilekleriniz icinde saolun, Allah isteyen herkese hayırlısı ile nasip etsin..

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

222 Çevrimiçi
0 Üye ve 222 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 150 gösterim
1 cevap 289 gösterim
24 Mayıs 2018 PÖH kategorisinde Onur2705 *(Yeni) (1.8k puan) sordu
2 cevap 241 gösterim
1 cevap 299 gösterim
1 cevap 214 gösterim
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...