232 gösterim
Polislik kategorisinde (450 puan)
Şuanda devam etmekte olduğum bir meslek lisesi bilişim bölümü 2.Sınıfta okuyorum.Komiser yada Başkomiser olmak istiyorum.İzleyeceğim yol nasıl olmalı bir bilgi verirseniz çok sevinirim.

3 Cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
**(Yardımsever) (7.6k puan)
 
En İyi Cevap
Liseyi bitirdikten sonra PMYO ya da POMEM kazanmalısın
Pomem için en az önlisans mezunu olman gerekir. Pmyoya lise mezunu olarakta girebilirsin .
Ama komiserlik için lisans mezunu olman gerekir. İster pmyo bitirince DGS ile lisansa tamamlarsın . Ya da direk üniversite okuduktan sonra pomem denersin komiser yardımcılığı için en az 2 yıl görev süresi doldurduktan sonra komiser yardımcılığına başvurabilirsin.
(450 puan)
Çok Teşekkür ederim ama terimlerle konuşmuşsunuz biraz açıklayıcı bir şekilde anlatırsanız çok memnun olurum.
****(Üst Düzey Uzman) (71.3k puan)
Yani diyor ki 4yıllık üniversite bitirmeden komiser olamazsın. Polis memuru olursun ama komiser yardımcılığına başvurman için 4 yıllık üniversite diplomasına sahip olman lazım.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
**(Yardımsever) (4.7k puan)
öncelikle polis olmanız lazım bunu lise mezunu olup tyt ile belirlenen puanı alabilirseniz pmyo ile deniyebilirsiniz eğer pmyoyu kazanırsan 2 sene okuyorsun sonra mezun oluyorsun polis memuru olarak, pmyo dan mezun olursan rütbe atlayamazsın en az 2 sene daha üniversite daha okuman lazım lisede isen pmyo okuyup sonra açıktan üniversite okuyabilirsin eğer bu dediğimi yaparsan açıktan üniversite bitirdikten sonra komiserlik sınavına girip kazanırsan rütbe atlayabilirsin.Bu pmyoydu bide pomem var bu da üniversite mezunları için herhangi bir üniversite okuduktan sonra eğer polislik istiyorsan pomem deneyebilirsin eğer pomem kazanırsan ve bitirirsen polis olduğunda açıktan üniversite okumana gerek kalmaz ve direk komiserlik sınavına girip kazanırsan rütbe atlayabilirsin :)
0 beğenilme 0 beğenilmeme
4 yıllık üniversiteni bitir. polis ol. 2 yıl çalıştıktan sonra ilk derece amirlik eğitim sınavına gir kazan akademide 6-8 aylık eğitim alman ve başarıyla bitirmen gerekli

25.9k soru

45.5k cevap

33.6k yorum

24.6k üye

Kategoriler

340 Çevrimiçi
0 Üye ve 340 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 232 gösterim
1 cevap 373 gösterim
4 cevap 660 gösterim
1 cevap 181 gösterim
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...