Asker Alımları

Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir?

Lisans mezunu olan kişiler vatani görevini yapmak istediklerinde önlerinde iki seçenek bulunmaktadır, bunlardan birisi ya kısa dönem yani 6 ay askerlik hizmetini yapacaktır veya 12 ay uzun dönem Yedek Subay olarak yapması gerekecektir. Lisans mezunun az olduğu dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri yedek subay ihtiyacını karşılamak üzere neredeyse askere gidecek tüm lisans mezunlarını yedek subay olarak almaktaydı.

Zaman içerisinde Lisans mezunu kişilerin artması üzerine artık belirli kriterler getirilerek seçim yapılmaya başlanılmıştır. Seçimlere dikkat edilirken kişinin mezun olduğu bölüm, yaş, okul ortalamasının yanı sıra Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir? Sorusu da gündeme gelmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenen bu şartları taşıyan kişiler askerlik görevlerini yedek subay olarak yapmaktadırlar.

Lisans Mezunları İçin Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir?

Yedek Subay alımında genellikle o yıl ki ihtiyaç göz önünde bulundurularak Lisans mezunu olan kişiler arasında özellikle Diş Hekimliği, Tıp Mezunu, Mühendislik, Veteriner, Hukuk, Rehberlik, Harita, Psikoloji gibi bölümlerden mezun olan kişiler arasından tercih edilmektedir. Bu bölümden mezun olan kişiler arasında not ortalaması 3 ve üzeri olan kişiler talepte bulunmaları durumunda yapılan kura’da isimleri çıkması durumunda yedek subay olarak görevlendirilmektedirler.

Dönem içerisinde talepte bulunan kişilerin sayılarının az olması durumunda kur’a seçimi yapılmadan özellikle bu bölümden mezun olan ve Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir? Sorusuna cevap bulan kişiler arasından tercih edilmektedir. Bu bölümden mezun sayısının azlığı durumunda ise Fen Edebiyat Fakültesi Mezunları ile Eğitim Fakültesi mezunları da yedek subaylığa alınmaktadırlar.

Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir? Boy Ve Kilo Sınır Nereden Başlamaktadır?

Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir? diye bakıldığında karşınıza şöyle bir tablo çıkmaktadır. Boy olarak 164 cm ve üzeri olması gerektiği gibi kilo olarak alt sınırın 51 ‘den aşağı olmaması gerekmektedir.

  • 164 cm ile 166 cm boyunda olan kişi kilo olarak alt sınırı 51 – 52 kg iken üst ağırlık sınırı 72 kg olması,
  • 167 cm ile 168 cm boyunda olanlar alt sınırı 52 kg ile 53 arasından üst sınırı 73 kg olması,
  • 170 cm boyunda olan alt sınır 55 kg üst sınır 75 kg, 175 cm olanlar alt sınırı 58 kg üst sınırı 80 kg olması gerekmektedir.
  • 180 cm olanlar alt sınır 62 kg üst sınır 84 kg,
  • 185 cm olanlar alt sınır 65 kg üst sınır 89 kg,
  • 190 cm boyunda olanlar alt sınır 69 kg üst sınır 94 kg,
  • 195 cm olanlar alt sınır 72 kg üst sınır 99 kg olması,
  • 200 cm olanlar ise alt sınır 76 kg üst sınır 104 kg ağırlığında Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir? Tablosunu oluşturmaktadır. Boy oranı 1 cm arttığında kilo alt sınır ile üst sınırda 1 kg artış göstermektedir. 201 cm boyunda olan bir kişi için kilo olarak alt sınır 77 kg belirlenirken üst sınır 105 kg olarak belirlenmiştir. Sizlerde boyunuzun ölçüsüne göre tablo doğrultusunda boy ve kilo endeksini bulabilirisiniz.

Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir? Tablosu oluşturulurken Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman personel amacıyla bünyesine almış olduğu sözleşmeli subay alımlarında kullanılan boy kilo endeksini kullandığı değerlendirilmektedir. 164 cm kısa olanlar ile 210 cm uzun olan ve 51 kg zayıflar ile 115 kg yüksek kiloda olan kişiler tercih edilmemektedir.

Askerliğine asteğmen yani subay olarak başlayan kişi öncelikle 3 aylık acemi eğitimi gördükten sonra geri kalan 9 aylık askerlik görevini subay olarak başka yerde tamamlarken askerliğinin bitimine yakın terfi alarak görevini teğmen olarak bitirmektedir. Ayrıca isterlerse görevlerini bitirmeyerek Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından açılan sınavlara dahil olarak askerlik vazifesine teğmen olarak devam ederek Albay rütbesine kadar yükselmektedir.

Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir? Alımlar Nasıl Yapılmaktadır?

Daha önceki dönemlerde askere gidecek olan Lisans mezunu olan kişilere sınav yapılarak bu sınavdan başarılı olan kişiler arasında Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir? tablosuna uyan kişiler arasından seçilmekteydi. 2013 yılında yapılan değişiklikle beraber askere gidecek kişilere 6 ay mı yoksa 12 ay mı askerlik yapmak istediği sorulmaktadır. Ancak talep eden her kişi maalesef yedek subay olamamaktadır. Dönem içerisinde talep eden kişilerin sayısı ile ne kadar subay ihtiyacının olduğu değerlendirerek alım yapıldığı gibi Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenen kriterlere uyan kişiler arasından tercih edilmektedir.

Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir? sorusuna uyan ve Yedek subay olarak görevlendirilen kişi askerlik görevini nerede yapacağı açıklandığı gibi denizci, karacı veya havacı olduğu ile karacı olması durumunda ise tank, top veya piyade sınıfından hangi olduğu askere gideceği zaman açıklanmaktadır. Çeşitli şehirlerde farklı birimlere göre bulunan eğitim okullarından 3 aylık eğitimini tamamlayan subaylar eğitim sonrası yapılacak kur’a sonucunda görev yapacaklara yerlere Subay rütbesini takarak gitmektedirler.

Özellikle sivil hayatta kendine ait işi olmayan, kamu görevinde bulunmayan veya tatmin edici bir ücretle bir yerde çalışmayan kişiler için bulunmaz bir fırsat olan subaylık görevini tercih eden kişiler Türk silahlı Kuvvetlerinin personeli olduğu gibi ileri de açılacak olan sınavlarına katıldıklarında başarılı olmaları durumunda rütbe alarak görevlerine devam edeceklerdir. Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nedir? tablosun da boy ve kilo endeksi uyan ve kriterlere uyan kişiler değerlendirmeleri gerekmektedirler.

Hangi Bölüm Mezunları Yedek Subay Olabilir ?

Subay Olarak Askerde Kalma Şartları

Komando Nasıl Olunur ?

Polis

Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün