263 gösterim
Pomem kategorisinde **(Yardımsever) (2.8k puan)
Şuan lise 1. Sınıfım Polis olmak istiyorum tek hayalim .Üniversiteye gidip pomeme girmek daha avantajlı diyolar üniveristede bölüm farketmiyor ama sizce hangi üniversiteye ve hangi bölüme gitmemi önerirsiniz ?

3 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
(300 puan)
kardeşim samsunda okuyorum şu an birinci sınıfım,ben üniversite önermiyorum pmyo tadı başka çarpılmaları üst devresi vs vs kendini pomemle şartlama pmyo emniyetin göz bebeğidir pomem üvey evladııdr bunu da söylemek istedim
**(Yardımsever) (2.8k puan)
Teşekkürler pomemi niye önermiyorsun ordan rütbe daha yüksek olmuyo mu pmyodan daha avantajlı değil mi
pmyo da mı okuyorsun
**(Yardımsever) (2.8k puan)
hayır ben lise 1. sınıfım
0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (171k puan)
İzmir'de 2.sinif öğrencisiyim öncelikle tabiki lisede girmek mantıklı 20 21 yaşında bu kutsal mesleğe başlamak herkese nasip olmaz POMEM den ve pmyodan mezun olan herkes polis memuru olarak başlar 2 sininde birbirine üstünlüğü yok eşit
Ama tabi 2 sene PMYO da bot curutmek her baba yiğidin harcı olduğunu düşünmüyorum okul aşaması sağlam psikoloji dayanıklılık gerektiriyor pmyonun kaldirabilecegini düşünüyorsan liseden gir
**(Yardımsever) (2.8k puan)
PMYO yu kaldırabileceğimi düşünüyorum,ama yinede kararsızım Pmyo ya gitsem daha erken polis olurum onun avantajı da var .
**(Yardımsever) (2.8k puan)
Tabikide istiyorum tavsiyen için teşekkürler
0 beğenilme 0 beğenilmeme
**(Yardımsever) (7.7k puan)
Meslek seçimi için doğru yaşta değilsin biraz daha tecrübe edindikten sonra meslek seçimi yapmanı öneririm. Hala aynı fikirde olursan mezun olacağın sene üniversite sınavına gir ve üniversite tercihini  istediğin bölümlere göre yap aynı zamanda pmyo ya da başvur. Pmyo yu kazanmanın garantisi yok. Kazanamazsan boşluğa düşmezsin elinde okuduğun bir bölümün olur. Ayrıca sakın POMEM e gireceğim diye önlisans bölüm tercihi yapma. Dediğim gibi pmyo veya pomem kazanacağının garantisi yok kardeşim. Üniversite sınavına çalış düzgün okuyabileceğin iş alanı olan bi bölümü kazan ve pmyo sonucunu bekle kazanırsan hala da istiyorsan polisliği gidersin. Abla tavsiyesi olarak gör hayatta asla tek bir alana yönelme onu kaybettiğinde hiç olarak kalırsın. Hep bi ikinci planın elinde ikinci bir uğraşın olsun. Bu ülkenin vatansever hukukçulara mühendislere hakimlere savcılara da ihtiyacı var. Vatanını en çok seven elinde ki işi en iyi yapandır bunu unutma. Hakkında hayırlısı olsun.
**(Yardımsever) (2.8k puan)
Ben çocukluğumdan beri  Polis olmak istiyorum bu zamana kadar kararımı hiç değiştirmedim değiştirmeyi de düşünmüyorum.Üniversite sınavına tabiki gireceğim  dediğin  gibi PMYO yu kazanmanın bir  garantisi yok kazanamazsam mecbur üniversite okuyacağım .Ama okuyacağım bölümü de belirlemedim daha PMYO yu kazanmayı çok istiyorum.Bu hayatta Polis olmaktan başka bir meslek düşünmedim ki abla .Ama  olamazsam çok üzülürüm dediğin gibi bir hiç  olarak kalırım bu doğru.Ama yine de Polislikten asla vazgeçmem.

Tavsiyen için çok teşekkür ederim.

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

139 Çevrimiçi
0 Üye ve 139 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 256 gösterim
6 Haziran 2020 Pomem kategorisinde İlke (500 puan) sordu
1 cevap 206 gösterim
20 Nisan 2020 Pomem kategorisinde fth00 (200 puan) sordu
2 cevap 320 gösterim
3 Kasım 2017 Pomem kategorisinde Yasin Ç. ϜϓſϞ ***(Çok Bilgili) (9.0k puan) sordu
1 cevap 128 gösterim
2 Kasım 2017 Pomem kategorisinde Yasin Ç. ϜϓſϞ ***(Çok Bilgili) (9.0k puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...