281 gösterim
*(Yeni) (1.9k puan)
İlerde TSK veya EGM'de görev almak istiyorum ancak sağlık ile ilgili bir kaç sorunum var sadece "Bilgililer" cevaplasın. Ortalıkta zaten bir sürü bilgi kirliliği var.

1) Kolda 4cmkare boyutunda 2 adet, 1cmkare boyutunda 1 adet ve 0.3cmkare boyutunda 3 adet kaza sonucu olan cam kesiği var.

2) Mülakat tarihinde 2 yıl 1 ay süre olacak bir psikiyatr ilaç kaydım var. Bazı yerlerde 2 yıl deniyor fakat bu 2 yıl neye göre sağlık testine girdiğimiz günden itibaren olarak mı ?

3) El bölgesinde küçük bir kırık geçirdim (eklem dışı) herhangi bir fonksiyon kaybım yok. Aktif olarak kırıktan önce ve sonra  sporla ilgilendim ve bir çok müsabakaya çıktım herhangi bir sorun yaşamadım. Bazı yerlerde TSK için muharip sınıflara (komando vb) alınmazsın, EGM içinde sadece masa başı verirler deniyor kırık çıkık geçirenlere ne derece doğru ?

Bütün bu durumlar göz önüne alındığında sonuç ne olur ? Sahada görev yapmak istiyorum 2 kurumda da engel olur mu bunlar ? Birde spor müsabakalarında başarıların sözlüde faydası oluyor mu teşekkürler.
kopyası olarak kapatıldı: SAĞLIK İLE ALAKALI ÖNEMLİ MSÜ PMYO

2 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
***(Çok Bilgili) (12.3k puan)
Polis akademisi sitesinden sağlık şartları yönetmeliğinı okuyarak daha net bilgi alabilirsiniz.
Genel bilgi olarak,
el yüz boyun eskal belirleyici iz Vs ıstenılmıyor, psikolojik tedavi, ilaç Vs durumları yönetmelik ne derse odur, kırık çıkık durumların da zaten sağlık sistemi geçmişinde görüldüğü için teste yapılıyor ve uzvun fonksiyon kaybının olup olmadığını tespit edebiliyorlar.
Net bilgi için sağlık yönetmeliğinı okumanıza yarar var.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
*(Yeni) (1.9k puan)
Arkadaşlar özellikle kırık ile alakalı başka bilgisi olan varmı formda belirtildiği vakit direk elenme olur mu teşekkürler cevaplar için

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

106 Çevrimiçi
0 Üye ve 106 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 278 gösterim
12 Kasım 2019 Redfeal *(Yeni) (1.9k puan) sordu
1 cevap 176 gösterim
24 Aralık 2017 Pmyo kategorisinde Gözümoğlu (200 puan) sordu
1 cevap 197 gösterim
22 Temmuz 2018 PÖH kategorisinde Sivaslı5848 (200 puan) sordu
2 cevap 374 gösterim
0 cevap 151 gösterim
1 Haziran 2019 Pmyo kategorisinde Göktuğ67 ***(Çok Bilgili) (9.3k puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...