2.5k gösterim
Polislik kategorisinde (300 puan)
Arkadaşlar bu soru çok soruldu biliyorum ama benim durumum biraz farklı.

Hemen şöyle anlatayım;Ben lise mezunuyum askere gideceğim ve Sahil Güvenlik uz. çavuşluğa başvuracağım.

Diyelim oldum 1 sene görev yaptım ancak polisliğe geçiş yapmak istiyorum, şuan 25 yaşındayım zaten pmyo hakkımı doldurdum. Haliyle daha da ilerleyecek yaşım . Ön lisans mezunu olmadığım için ve yaşımdan dolayı istifa edip  pmyo veya pomem sınavlarına giriş hakkım yok. Bu durumda polisliğe geçebilmek için başka bir çıkar yol var mıdır? Ya da uz.çavuşluğa devam etmek zorunda mı kalırım?

Not:PÖH için Değil. Normal polislik için.

Admin ve arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

2 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
***(Çok Bilgili) (13.2k puan)
Soru bana çok saçma geldi. Pomem pmyo paem pöh vs. Basvurular alinacaginda şartlar da yazıyor. Gecmis yillarin şartlarina bakip fikir edin. Baska hangi yol olabilirki. Benim durumum farkli demissin de neresi farkli?.
***(Çok Bilgili) (13.2k puan)
Kalp kirmak istemem ama uzman cavuslukla polisligin ne alakasi var. Uzman cavusluktan polislige gecis diye birsey nerde yazior. Şartlarda 1 yıl uzman cavusluk yapmis olanlar diye başlayan bir ifade var mi.
(300 puan)
Ben öyle bir ifade var mı dedim? Ben kafamdaki planı söyledim 1 yıl diye. Farklı tabi ki de kardeşim lise mezunu 24 yaşında adamım askere giderken 25 olacağım ön lisans mezunu değilim Polis olamıyorum sınava girip farkındaysan? Ben ne anlatmışım sen ne anlamışsın hayret ettim
0 beğenilme 0 beğenilmeme
***(Çok Bilgili) (13.2k puan)
Şimdi baktimda senin gibi soru soran birçok kisi olmus. Kardesim hic mi araştirmiyorsunuz hiç mi başvuru şartlarina bakmiyorsunuz. Sen uzman çavusluk yapmissin yapmamissin bunun polis olmanla nasil bir baglantisi var. Aklim almiyor
****(Üst Düzey Uzman) (25.2k puan)
Ne bu afra tafra sana noluyor? Sanki adam suç işlemiş bunca saçma sapan soru arasından buna mı takıldın? Yetmemiş 3 tanede mesaj atmış.Madem o kadar saçma buldun cevaplamassın olur biter kimsin ki milleti azarlıyosun?

Soruna gelirsek kardeşim polis olmak istiyosan şuan senin için en iyi yol 2 yıllık sıradan bir üni bölümü bitirip pomeme girmek umarım hakkında hayırlısı olur..
(300 puan)
Kardeşim biliyoruz alakası olmadıgını önce düzgünce oku anla sonra yorum yap. Askere giderken şubat mayıs desek 25 yaşında olacağım Lise mezunuyum pomem e giriş hakkım yok. İki sene okuyup yüzde yirmilik ihitmalle polis olmayı denemek var bir de uz. çavusluk gittiğin gibi askere deneyip işini gücüne sahip olmak var. Sonrası için konustum ben belki başka yol vardır diye
(300 puan)
Muhammed71 kardeşim cevabın için teşekkür ederim ancak şöyle ki okul okumaya kalksam 2 sene kaybedeceğim yaşım çok ilerlemiş olcak ve polis olma ihtimalim de pomem alımı için yüzde 20 olcak.  O yaşta meslek sahibi olamamak çok daha kötü olacak. Sonuçta hayatta sorumluluklarımız var. Bu nedenle uz.çavuş olup mesleğimi edinip polislik için de bir çaresi varsa olabilir miyim sonrasında diye sordum. Cevabın için çok teşekkür ederim
****(Üst Düzey Uzman) (25.2k puan)
Hocam büyük ihtimalle ilerideki yıllarda pomem alımında önlisansta ki %20 lik şartı genişletip sonunda kaldıracaklar şuan tepkiden korktukları için böyle bişey getirdiler ama bence ilerde kalkacak.

 Üni okumaya gelirsek nerede görev yapıyosun bilemicem ama Tyt’de okuduğunu anlayarak soruları çözsen dandik bi önlisans programına yerleşirsin.Hem uzman çavuş olup hemde okuyabilirsin.Hocalarla konuşursun bölüm önemsiz olduğundan devamsızlığı takmazlar tek sınavları verirsin mezun olursun.

Ayrıca fiziğin uzman çavuşluğu kaldırıyorsa zaten pomemde ki %20liğe büyük ihtimal girersin.Sana önlisansdan az alım yapılıyor gibi gelebilir ama senede iki pomem alımı oluyor 2binden senede 4 bin önlisanslı alıyorlar
(300 puan)
Muhammed71  Senede 2 alım olduğunu bilmiyordum cidden. TYT de barajı çok rahat geçiyorum zaten.Ben çalısıyorum açıktan okuyabilirim. Dediğin gibi uz.çavuş olursam açıktan kolay bir bölüm bitirip deneyebilirim en azından kaybedecek birşeyim yok denemiş olurum mesleğim elimdeyken. İnsallah yaşı yükseltirler 32 lere falan. Verdiğin akıl için çok teşekkür ederim.

Uz.çavuşken istifa etmeden mülakatlara girebiliyor muyuz acaba?

Diğer arkadaşlar ne anlattığımı anlamamıştı sen direk anladın olayı. Çok sağolasın

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

108 Çevrimiçi
0 Üye ve 108 Ziyaretçi
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...