264 gösterim
*(Yeni) (1.8k puan)
şuan universitede turzim ogrenciyim universite devam etmekte kpss katılabılıyor muyum ? kpss son basvurular ne zaman yılda kac kez yapılıyo universite sınavına girdim garantiye almak ıcın kpss de girmeyi dusunuyorum polislik için hersey

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (163k puan)
Üniversite 1. sınıftaysanız ortaöğretim Kpss, 2. sınıftaysanız önlisans Kpss, 3 veya 4. sınıfta iseniz lisans Kpss girebilirsiniz. Ortaöğretim/Önlisans Kpss 2 yılda bir Lisans Kpss her yıl yapılıyor. Lisans Kpss başvurular çoktan bitti, diğerleri için ösym kendi sitesinden takip edebilirsiniz ortaöğretim başvuruları başladı diye biliyorum.
*(Yeni) (1.8k puan)
ben ortaogretim olarak katılıcam peki bunun ıcın baraj puanı ne olucak polislik için ayrıyetten polisligi secebiliyorum degilmi bu kpss ortaogretimde
*(Yeni) (1.8k puan)
ayrıyetten gordugum kadarıyla polislik ıcın kpss de genel kulutr genel yetenek a grubu soru gibi şeylerde var hangisini secicem ilk defa giricem için bilmiyorum hıcbırsey
*****(Profesör) (163k puan)
Maalesef ortaöğretim kpss ile şuan için polis alımı yapılmamakta. Lise mezunu olarak PMYO bunun için zaten TYT girmeniz gerekiyor kpss değil ve şartlar değişmez ve alım olursa PÖH için başvuru yapabilirsiniz. POMEM için en az önlisans mezunu ve en az 70 kpss önlisans puanına sahip olmanız gerekiyor.

Kpss ortaöğretim ve önlisans tek sınav genel kültür/genel yetenek bölümlerinden oluşmakta. A grubu B gurubu dediğiniz olay lisans mezunları için.
*(Yeni) (1.8k puan)
suan okudugum okulda 2.sınıf ogrencısıyım sistemden baktım garantilemek amacıyla ama okul devam etmekte
*****(Profesör) (163k puan)
Anladığım kadarıyla siz 1. sınıfı bitirip 2. sınıfa geçtiniz. Sizin durumunuzda PMYO girebilirsiniz TYT girerek ama bu sene geçti, PÖH alımı olur ve şartlar değişmez ise en az lise mezunu olarak başvuru yapabilirsiniz.

Önlisans kpss girip en az 70 puan alarak 2. sınıfı bitirdikten sonra ilişiğinizi keserek POMEM başvurabilirsiniz.

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

166 Çevrimiçi
1 Üye ve 165 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 191 gösterim
7 Nisan 2017 Polislik kategorisinde Yusuf Vatan *(Yeni) (1.8k puan) sordu
1 cevap 161 gösterim
4 Haziran 2020 Pomem kategorisinde burak99 **(Yardımsever) (7.0k puan) sordu
4 cevap 582 gösterim
3 Şubat 2019 PÖH kategorisinde Timsah16 ****(Üst Düzey Uzman) (57.7k puan) sordu
1 cevap 209 gösterim
24 Kasım 2017 Polislik kategorisinde Yusuf Vatan *(Yeni) (1.8k puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...