1.2k gösterim
***(Çok Bilgili) (20.4k puan)
Bir polis adayı kendini ifade edebilmeli, aklına gelen fikirleri rahatça akıcı bir dille söylebilmeli. Peki diksiyon kurslarına gitmeden kendi imkanlarımızla dili nasıl akıcı hale getirebiliriz?

8 Cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
**(Yardımsever) (4.8k puan)
Kibar konuşmaya çalış, köy ağası içermeyen türk dizileri falan izleyip oradakiler gibi konuşmaya çalış, bir de tane tane ve sesli konuş her dediğin net olarak duyulsun.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (194k puan)
Diksiyon uygulamaları var.

Nefes, ses egzersizleri yapabilirsiniz. Yararı olacaktır.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (109k puan)
Kendine güven karşındaki kişiyle konuşurken heycana bağlama böyle yaparsan zaten diksiyon ve hitabetin iyi olmaz çünkü konuşa konuşa gelişir. Nefesini iyi ayarlaman , dili çok iyi kullanman gerek.Bir link atacagim incelersin belki iyi olur.
****://diksiyonakademi.com/diksiyon-nasil-gelistirilir
***(Çok Bilgili) (20.4k puan)
çok teşekkür ederim
*****(Profesör) (109k puan)
Rica ederim.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
*(Yeni) (1.9k puan)
Bol bol kitap oku
***(Çok Bilgili) (20.4k puan)
sürekli kitap okuyan birisiyim ama inanın gerçekten bir değişiklik olmuyor yeni kelimeler çok öğreniyorum ama sadece bunu yazıya geçirebiliyorum diğer türlü konuşamıyorum diksiyon doğru düzgün gitmiyor
0 beğenilme 0 beğenilmeme
**(Yardımsever) (6.5k puan)
Türk dili ve edebiyatı 3.sınıf a geçtim. Polislik hazırlanıyorum. Ve mülakatlara aksilik olmazsa gireceğim. Şunu önerebilirim diksiyon geliştirmek ve düzgün konuşmak için bol bol kitap oku fakat bu kitaplar alelacele yazılmış 2000 yazarlarından olmasın. Yani Türkçeyi düzgün kullanan tecrübeli yazarlardan olsun. Sempozyum gibi şeyler izleyebilirsin. Kötü konuşan ve şive yapan arkadaşlardan da uzak dur. Çünkü Migrosta satılan yöresel otlu peynir gibi konuşan kimseyi polis yapmazlar arkadaşım. Başarılar..
0 beğenilme 0 beğenilmeme
****(Üst Düzey Uzman) (34.0k puan)
Tekerlemeler işe yarayabilir
0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (117k puan)
Git de okuldakileri bir gör sonra diksiyonu sorarsın :))
****(Üst Düzey Uzman) (91.8k puan)
O nasil bir tespittir
*****(Profesör) (117k puan)
Anlayan anlamıştır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (171k puan)
:D :D çok güldüm hakkınızı helal edin. Kardeşim böyle şeyler yazma lütfen . Ben bir sürü Polis Özel Harekatla konuştum. Genel itibariyle güzel insanlar. Fakat çoğu Anadolu çocuğu ve %90'nın şivesi var . Yani şive olması kötü bir şey değil. Mühim olan zeki olmak , akıllı olmak ve gerçek bir vatan sever olmak.  Sen aklındakileri rahatça ifade edebildikten sonra. Kapıya - Gapı desen bile sorun yok . Geliyor musunuz? yerine Gelecegmi desen bile sorun yok. Ki ben  çok polis gördüm yukarıdaki şekilde şive ile konuşan.. Önemli olan ifade yeteneği bu sonradan kazanılmaz. Doğuştan ya vardır ya yoktur. Ama dersen ki daha girişken olmak isterim. Bol bol sosyal ortamlar içerisinde ol . Bu kadar. Ve son olarak aşağıda bir arkadaş şiveli ve kötü konuşan birini polis yapmazlar demiş.  Kendisi Türk dili ve edebiyatı okuyormuş.  Belli ki ilimsizlik sınırlarının üst seviyesinde. Şive değildir Polisi Polis yapan. Ahlakıdır.
***(Çok Bilgili) (20.4k puan)
ooo teşekkür ederim :)

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

155 Çevrimiçi
0 Üye ve 155 Ziyaretçi

İlgili sorular

2 cevap 278 gösterim
2 cevap 288 gösterim
5 Eylül 2018 Robert34 **(Yardımsever) (4.1k puan) sordu
3 cevap 302 gösterim
28 Temmuz 2018 Askeri Alımlar kategorisinde Bemeveci4121 (200 puan) sordu
4 cevap 432 gösterim
9 Ağustos 2018 Polis808080 *(Yeni) (1.7k puan) sordu
1 cevap 170 gösterim
6 Ağustos 2018 Pmyo kategorisinde Deniz789 *(Yeni) (2.4k puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...