380 gösterim
Polislik kategorisinde (200 puan)
Merhabalar Sayın Admin ve bu yolun hayalini çeken Üyeler ;

Öncelikle 25 yaşında bir bayanım . 2010 Üniversite sınavını BURSLU İngilizce İşletme kazandım ve geçişim için Viyana Ekonomi Üniversitesi'ne de kabul edilmiştim. Buna rağmen çok ailevi özel sebeplerden dolayı sorumluluk almam gerekti ve okul hayatıma başlamadan bırakıp lise mezunu gözükmeme rağmen başarılı bir iş hayatı geçirdim. Lakin 10 yıldır TEK HAYALİM POLİS olmaktı. Artık bu istek bastırılmaz bir duyguya döndü ki aklıma geldikçe ve yaşanılan olumsuzluklardan dolayı göz yaşımı tutamıyorum .

Bu yıl polis olabilmek adına gerekli eğitimlere başlama kararı aldım. Uzun zamandır yakın dövüş sanatları eğitimi alıyorum.Mitoloji ve Uzay Bilimlerine ola hayranlığım da olayları ve imgeleri bin bir çeşit pencereden yorumlama kabiliyeti sağladı tarafıma.  İlaveten Fransızca ve İngilizce olmak üzere iki yabancı dilim var. 1.74-56/58 kg fiziksel problemim sağlık sorunum yok sadece bileğimde annemin ismini taşıyan baş harflerden dövmem var onuda sildiriyorum.  Bileğimde bir bilezik daha olsun diye bu yıl (sanırım bu ay açılacak kurslar) Silahlı Özel Güvenlik Eğitim'i derslerine de başlayacağım.

Tüm bunlar dahilinde hala polis olmak için ne yapmam gerektiğini anlamış değilim . Lise mezunu olarak bayan alımları çok zor ve düşük diyenler var.

Üniversite sınavına tekrar hazırlanacağım zaten diyorum ( ki Allahîn izniyle geçmişimde ki gibi güzel puanlar alırım ) yaşın 25 olmuş bir anlamı yok diyen var. 4 yıllık bir bölüm bitir sonra geçersin diyen var ( ama bu imkansız okumak istedim ama şartlar el vermemişti bir daha sevmediğim ve hayalim olmayan bir bölümü 4 yıl okuyup, annemi yalnız bırakamam öyle bir şansım yok , tabi bu polis okulu vs olursa katiyetle geçerli olmaz ama duyduğuma göre o da kaldırılmış ?)

Kısaca Üniversite sınavına dahil tekrar girebilecek ve yukarıda anlattığım koşullarda bir kulum , ileri de dahil BM 'de görev yapacak ve TÜRK SANCAĞINI taşıyacak bir kabiliyete sahibim ( Yurt dışı koruma misyonluğu vb). ama gel gelelim elimde kirli bilgilerden ve moral bozucu yönlendirmelerden başka bir şey yok .

Son çare içimde biriktirdiklerimi burada paylaşıp , kaderimin değişmesini bekleyeceğim. Ya bir çıkış yolu bulacak ve uygun adımlarla ilerleyeceğim , ya da yaşadığım olumsuzluklardan dolayı almak zorunda kaldığım sorumluluk yüzünden elimden alınmış hayallerimin gölgesinde yaşayacağım .

Lafı uzattıysam af ola . Öyle doldum ki duygu seliyle yazdığımdan uzatmış olabilirim .

Bundan dolayı özür diler. Herkesin hayallerine tüm zorluklarına rağmen kavuşmasını temenni ederim.

Saygılarımla ;

3 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (150k puan)
Lise mezunu olmanız sebebi ile pmyo ve pöh başvurusunda bulunabilirdiniz. Ancak yaş sınırından dolayı pmyo ya başvuru yapamıyorsunuz.  Bundan dolayı ya pöh alımını bekleyeceksiniz ya da iki yıllık üniversite okuyup pomem deneyeceksiniz.  Şu an önünüzdeki imkanlar bunlar görünüyor. Alım şartlarında yaş konusunda esnetilme olması halinde farklılıklar olabilir tabi.
Pomem icin 4 yillik demislerdi ama 2 yillik oluyor mu gercekten cok guzel bir bilgi bu cok tesekkur ederim !
*****(Profesör) (150k puan)
Pomem için 2 yıllıklara da şans tanınıyor artık kontenjanları farklı olarak onlar da alınıyor. Hatta 21. dönem pomem alımına ön lisanslar yani 2 yıllık mezunları da başvuruda bulundu. Ancak sizin pomem e hazırlandığınız dönemde yaş itibari ile kazanmanız gerekmekte. Yoksa bir sonraki sene başvuru yapamıyorsunuz maalesef ki.
Suan 25 yasindayim yetisirsem bu yil yetismez ise 2019da yerlessem 2021de mezun olsam 28-29 yasinda olacagim. Nerden bakilsa zor işler. Anlayabiliyorum tesekkur ederim :(
0 beğenilme 0 beğenilmeme
(800 puan)
merhaba dövme sildiriyorum dedıniz hiç iz olmayacak mı kolunuzda?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
(Admin) (562k puan)

Yaşınız yüzünden PMYO'yu kaçırmışsınız ancak tekrar bir kesin kontrol etmek gerekir. Onun dışında ön lisans okuyup şansınızı denemek isterseniz tek bir şansınız olacak (KPPS durumuna bağlı olarak bu sayı 2'ye de çıkabilir, hiç de olmayabilir) ne yazık ki.. (Yaştan ötürü yine) Umudunuzu kırmak istemem ancak şuada olabileceğiniz yollar bunlar.

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

226 Çevrimiçi
0 Üye ve 226 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 152 gösterim
1 Ağustos 2017 pöhadayıı **(Yardımsever) (3.0k puan) sordu
1 cevap 210 gösterim
1 Ağustos 2017 pöhadayıı **(Yardımsever) (3.0k puan) sordu
1 cevap 208 gösterim
14 Mayıs 2018 asdf77 **(Yardımsever) (4.1k puan) sordu
1 cevap 168 gösterim
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...