347 gösterim
Polislik kategorisinde *(Yeni) (1.1k puan)
Pmyo ve Polis akademisi arasındaki farklar nedir? Pmyo iki yıllık mezun olup, sivil polis olunuyor mu? Terörle mücadele, özel hareket da olabilir.

2 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
*(Yeni) (2.2k puan)
Pmyo zaten bir polis akademisidir lise mezunları için ygs sınavıyla kazanılır üniversite mezunları için ise paem 6ay eğitim var farkları pek yok sadece lise mezunları 2sene eğitim alıyorlar daha sonra üniversite açıktan bitirip komiserlik vb sınavlarına felan girebiliyorsunuz
Akademi 4 yıllık eğitim veriyor diye duydum ve yükselme imkanı daha kolaymış. İki yıllık meslek yüksekokulu mezunu olduktan sonra polis memuru kalabiliyormussun ve yükselme zor diye biliyorum. Akademi mezunları direk komiser yardımcısı olarak baslayabiliyor ve valiliğe kadar yükselme imkanı varmış. Farklı diye biliyordum.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (194k puan)
Pmyo zaten polis akademisinden sayılır. Evet olunuyor.
Yükselme durumu nereye kadar olunuyor başkomiser, amir? Bilginiz var mı?
****(Üst Düzey Uzman) (39.5k puan)
lisans mevzunu (4 yıllık üni.) tamamlarsanız belirli zamanlarda komiser yardımcılığı komiserlik gibi rütbe eğitimleri oluyor yükselirsiniz. pmyo mevzunu dgs ile 2 yıllık herhangi bir üni. bölümünden mevzun olursa rütbe başvurusu yapabilir.

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

111 Çevrimiçi
0 Üye ve 111 Ziyaretçi

İlgili sorular

6 cevap 766 gösterim
28 Temmuz 2017 Pmyo kategorisinde Yusuf29 ***(Çok Bilgili) (10.3k puan) sordu
1 cevap 361 gösterim
12 Mart 2018 Pmyo kategorisinde Batuhany **(Yardımsever) (7.4k puan) sordu
2 cevap 169 gösterim
3 cevap 494 gösterim
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...