2.5k gösterim
(200 puan)
Merhaba pmyodan 2 ncı sınıfta cumhurbaşkanlığı koruması için seçmelere geliyorlar acaba nasıl bir seçim aşaması oluyor belli bir kriter varmı az secmeler ve korumalık hakkında bilgi sahibi olan varsa aydınlata bilirmi?

2 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
(Admin) (562k puan)

CAT seçmezler direk, tecrübeli olmak gerekiyor. Özellikle Özel Harekattan seçerler. 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
****(Üst Düzey Uzman) (94.6k puan)

Yakın koruma memuru olabilmek için öncelikle bazı şartları sağlıyor olabilmeniz gerekmektedir. Oldukça düzgün bir fiziğe sahip olmak, diksiyonu düzgün olmak, okulunda üstün başarılı bir öğrenci olmak, yabancı dil bilmek, 18 yaşını doldurmuş olmaları gereken şartların başında yer almaktadır

Mezuniyetine az kalmış veya mezun olmuş kişiler, alanında uzman eğitmenler tarafından ziyaret edilir ve bu mesleği yapmaya gönüllü kişileri seçerler. Koruma memurları tamamen gönüllülük esasına göre seçilir ve daha sonra başarı durumlarına ve koruma memuru olabilmek için sağlamaları gereken şartlara göre ilk aşamada birçoğu elenir. Ancak asıl zorlu süreç bundan sonra olandır.

Koruma memurları öncelikle sözlü bir mülakata tabi tutulurlar. Bu sözlü mülakatta kişinin kendisi, görevi ve ailesi hakkında detaylı sorular yöneltilir. Örneğin korumakla yükümlü olduğu kişi için “Ölür müsün?”, “Ailen hangi cemaate üye?” gibi oldukça fazla ve kişisel sorular yöneltilir. Koruma memuru olmak isteyen kişinin geçmişi detaylı bir incelemeye tutulur. Herhangi bir suça karışmış kimseler koruma memuru olarak görev alamazlar.

Mülakat aşamasından da başarıyla geçen adaylar ise almış oldukları eğitimin yetersiz olduğu söylenerek yeni bir eğitime daha tabi tutulurlar. Burada yakın koruma memurluğu hakkında önemli hususları öğrenirler, silah becerilerini geliştirirler ve ekip olmanın gerekliliklerini öğrenirler. Eğitim sürecinin sonunda ise kişi artık Cumhurbaşkanı koruması olmak için gerekli niteliklere sahip olur ve görevine başlar.

Daha detaylı bilgi için ; ****://www.devlette.com/cumhurbaskani-yakin-korumasi-nasil-olunur/

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

108 Çevrimiçi
0 Üye ve 108 Ziyaretçi

İlgili sorular

3 cevap 762 gösterim
12 Haziran 2018 Pomem kategorisinde Masal **(Yardımsever) (3.9k puan) sordu
1 cevap 4.2k gösterim
25 Temmuz 2020 Polislik kategorisinde 007 ***(Çok Bilgili) (8.6k puan) sordu
1 cevap 267 gösterim
1 cevap 205 gösterim
1 cevap 578 gösterim
11 Ocak 2018 PÖH kategorisinde Cihat Dinler ****(Üst Düzey Uzman) (49.2k puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...