287 gösterim
Polislik kategorisinde (200 puan)
Merhaba, ben dün göz doktoruna gittim. Astigmat olduğumun hiç farkında değildim ve göz ölçümlerinde -0.50 -0.75 miyop ve -3.75 astigmatım çıktı. Fakat doktor merceklerle muayene ederek 2 numara astigmat için gözlük reçetesi verdi. Gözlük takmayı düşünmüyorum çünkü gözlükle düzelebilecek bir kusur değilmiş. Çizidirmekle düzelebiliyormuş sadece. Birkaç forumda yazılar okudum göz problemleri olmasına rağmen muayeneden geçenler olmuş. Polislik muayenesinde göz için muayene olurken prosedürler ne şekildedir, neler soruyorlar, tecrübesi olanlar bilgilendirirse çok minnettar olurum.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
****(Üst Düzey Uzman) (71.3k puan)
Merhaba. Göz doktoru nasıl muayene ettiyse aynı şekilde muayeneye girilir. İlk önce makineden göz derecelerinin fişini alırsın ondan sonra doktor kendisi muayene eder. İlk olarak şunu söyleyeyim polis olmak için göz şartları tek göz için en fazla 2 dereceye kadar kabul edilir. Bu 2 derecenin içinde astigmat varsa onu da katmak gerekir. Misal okulu kazanmış bir kişi genel sağlıkta göz muayenesine gitti varsayalım. Bu kişinin sol gözü 1 derece miyop olsun. Sağ gözünde de 1 derece miyop + 1 derece de astigmat olsun. Tam sınırda olduğu için elenme olmaz. Eğer ki bu miyop ve astigmat dereceli toplamı 2.25 ve daha üstü olsaydı elenirdi. Muayene sırasında zaten doktor sizlere harfleri okutuyor, okuyamadığınız harfleri gözünüze 0.5-0.75-1.25 gibi gibi mercekler takarak okuma gücünüzü ölçüyor. İstenen koşullar sağlanıyorsa sağlam raporu alırsınız. Sizin gözünüzde de belirtmiş olduğunuz miyop dereceleri tek başına olmuş olsaydı lazere ihtiyacınız olmayacaktı fakat astigmatınızın derecesi maalesef ki engel teşkil ediyor.

 Lazer olursanız iki gözde sıfırlanacak hem siz rahat edeceksiniz (görme kalitesi olarak) hem de sağlık şartlarına uygun hale geleceksiniz. Ben yerinizde olsam imkanlar dahilinde, okulu kazanmayı beklemem ve neden gözlüksüz net görüşe sahip olmayayım düşüncesiyle bile lazer tedavisi olmayayım, derdim. Tabi ki sizin tercihinize kalmış bir durum. Okulu kazandıktan sonra da çizdirseniz bir sıkıntı olmaz elbette. Eğer gözünüzü çizdirmek isterseniz doktorunuz sizi ameliyat olup olamayacağınıza dair muayeneler ve testler yapacaktır. Doktorun uygun gördüğü tedavi şeklide uygulamaya geçirilecektir.

Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım umarım aradığınız cevabı verebilmişimdir. Hakkınızda hayırlısı olsun.
**(Yardımsever) (5.4k puan)
Abicim maşallah ağzına yüreğine sağlık. Benim de kafamda bir iki tane soru işareti vardı onları silip attın. Allah senden razı olsun abi sağol
****(Üst Düzey Uzman) (71.3k puan)
Rica ederim ne demek güzel kardeşim benim
**(Yardımsever) (5.4k puan)
Sağol abi teşekkürler

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

208 Çevrimiçi
1 Üye ve 207 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 341 gösterim
1 cevap 114 gösterim
19 Ocak 2019 Polislik kategorisinde Oğuzhan Bak (700 puan) sordu
3 cevap 415 gösterim
13 Şubat 2018 Polislik kategorisinde Ali yasir ****(Üst Düzey Uzman) (97.3k puan) sordu
2 cevap 606 gösterim
18 Ocak 2019 Pomem kategorisinde KORKUT918 **(Yardımsever) (2.6k puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...