POLİSLİK

POLİSLER BIYIK BIRAKABİLİR Mİ ?

Ülkemizin güvenlik hizmetinden sorumlu, halkın can ve mal hakkını korumadan sorumlu olan kamu görevlisi polis memurları kılık kıyafet konusunda yenilikler düzenlenmesini istiyor. Peki hali hazırdaki yönetmeliğe göre polis memurları bıyık bırakabilecek mi ? İşte haberin detayları…

Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasından sorumlu bir birim olan polislik mesleğinin temelini disiplin anlayışı oluşturmaktadır. Bu disiplin anlayışının önemli bir göstergesi de kılık, kıyafet disiplininden oluşan dış görünüş disiplinidir. Emniyet Teşkilatı Mensupları resmi veya sivil kıyafetli olmalarına bakılmaksızın, görev yaparken şahsı adına değil kurum adına hareket ettikleri bilinciyle, hem meslektaşlarına hem de topluma karşı dış görünüş disipliniyle iyi bir örnek sergilemelidir.

Geçen yıllarda ülkemizde yaşanan polis otosu içindeki memurun sarıklı, sakallı ve cübbeli oluşu ve sosyal medyada hızla yayımlanması üzerine harekete geçen İç İşleri Bakanlığı konu üzerinde düzenlemelere yöneldi. İç İşleri Bakanlığı polislerin memurlarının  dış görünüşleriyle ilgili ‘’çeki düzen’’ yönetmeliği yayınladı. Yönetmelik Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe konuldu. Yapılan düzenlemeye göre bakanlık üniformalı polis memurunun her türlü bıyık ve sakal bırakılmasını yasaklarken, sivil  polis memurlarının  görevinin özelliğine göre ve en üst birim amirinin yazılı  iznine tabi tutularak bıyık bırakabilceğini açıkladı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan özel harekat timlerinin herhangi bir siyasi hareketi temsil eden bıyık bırakılmasına da sınırlama getirildi.

 

POLİSLERE BIYIK, SAKAL SERBESTLİĞİ DÜZENLEMESİ GÜNDEMDE Mİ?

Bir dönem özellikle de özel harekat mensubu polislerin sembolü haline gelen bıyığın, aynı zamanda mesleğe heybet getirdiği düşüncesi öne sürülmüştür.

2017 yılında meydana gelen olay sonrası İç İşleri Bakanlığı ,illere genelge göndermiş ve sadece özel görevli personelin amirinden alacağı izin sonrası sakal ve  bıyık bırakabileceğini bildirmişitir. Ancak  amir insiyatifi ile bıyığa izin verilmesinin  ayrımcılığa neden olacağı düşüncesi üzerine bir genelge yayınlandı. Genelge 81 ile gönderildi .

Bu genelgeye göre; bıyık uzunluğunun üst dudak boyunu geçmeyeceği ,üstten alınmayacağı, yanların üst dudak hizasında olacağı ve alt uç kısımların dudak hizasından kesileceği şartı belirtildi. Ayrıca tüm üniformalı polisleri kapsayan değişikliğin yapılıp yapılmayacağı da merak konusu…

Yılda Kaç Polis Emekli Olur?

Polis Alımı Yaş Şartları Değişiyor!

2018 Yunus Polisi Nasıl Olunur , Başvuru Şartları Nelerdir ?

2018 Sivil Polis Nasıl Olunur, Şartları Nelerdir ?

Polis

Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu