PÖH

Polis Özel Harekat Mülakatları Nasıl Yapılacak?

19. dönem polis meslek eğitim merkezi olarak alımı yapılacak olan 10 bin polis özel harekatta şuanda fiziki yeterlilik parkurunun son günleri yapılmaktadır. Fiziki yeterlilik sınavlarında başarılı olan bir çok polis özel harekat adayı mülakat tarihleri için gün saymaktalar. Biz de daha önceki yazımızda sizlere polis özel harekat mülakat tarihleri hakkında tahminimizi sizlerle paylaşmıştık. Bizim tahminlerimize göre mülakatlar 30 ocak gibi başlayacaktır. Peki polis özel harekat mülakatları nasıl olacaktır bu yazımızda bundan bahsedeceğiz sizlere.

Polis Özel Harekat Mülakatları Nasıl Yapılacak?
19. dönem en az lise mezunu olarak alımı yapılacak olan 10 bin polis özel harekat için fiziki yeterlilik sınavları sona erince yeni bir duyuru ile başarılı adaylar mülakat sınavlarına çağırılacaklar. Peki polis özel harekat mülakat sınavları nasıl olacaktır ve adaylardan mülakatta neler beklenecektir hepsine aşağıda cevap bulabileceksiniz.

İlk olarak geçen sen alımı yapılan polis meslek eğitim merkezi polis özel harekat alımına baktığımızda mülakata giren arkadaşlar onun öncesinde fiziki yeterlilik parkuruna girmişlerdi. Bu sene ise en az lise mezunu olarak alım yapıldığı için ve başvuru sayısının hayli fazla olması nedeniyle mülakatlar farklı bir zamanda yapılması kararı alınmış. Geçtiğimiz sene içerisinde yapılan mülakatlarda adaylardan mülakat salonuna girince baş selamı ve sonrasında kendini tanıtması istenilmiş genel olarak bu sene de durum bu şekilde başlayacak ve adaylardan kutu içerisindeki sorulardan bir tanesinin çekilmesi istenecek ve adayın bu soruyu cevaplaması istenecektir. Sonrasında ise adayla ilgili komisyon ayrıca soru sorabilir ve teşekkür ederek mülakatı tamamlayacaktır.

PÖH Mülakat Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?
Polis özel harekat alımının polis meslek eğitim merkezi olarak alım olması nedeniyle yönetmelikte mülakatların nasıl yapılacağı ve değerlendirmelerin neye göre yapılacağı açıkça belirtilmiştir. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, kendilerine duyurulacak yer ve zamanda mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Adayların psikolojik yeterliliği; duygusal dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olması kıstaslarına göre psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu üye tarafından değerlendirilir ve bu değerlendirme mülakat komisyonu ile paylaşılır. Adaylara, Başkanlıkça belirlenecek soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir.

Değerlendirmede adayın;
a) Konu hakkında bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavrama,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.
Mülakat sınavı komisyonu; başarılı olan adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur”, başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir. Puanlama ve karar, değerlendirme karar formuna işlenir.

Polis

Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.

İlgili Makaleler

52 Yorum

    1. ”ÖNEMLİ SORU” diyen şahıs sen o zaman çevik kuvvet sayfasına git.bu sayfa pöh mülakatla ilgilidir.Allahım ya Rabbim.ne acayip insanlar var

  1. sizce fiziki yeterlilik ve mülakat gününü aynı gün mü açıklarlar ?yoksa fiziki yeterlilik aha öncemi ?

  2. Spor mulakatina geçtim sözlü mülakat tarihinde acemi birliğinde askerde olacam sözlü tarihinde askerlik ten izin alabilirmiyim

  3. Ben 1991doğumluyum lise 2 de okulu bıraktım açıktan bitirirsen polis olurmuyum

  4. Merhaba sözlü mülakat ne zaman başlar ve sözlü mülakatlar hangi illerde olur acaba?

  5. Merhaba saglik kontrolu oluuyormu fiziki yeterlilik sinavindan once yada sozludenn once on saglik muanesi yapiyolarmi yoksa kazaninca hastaneyemi yonelndiriyolar nasil oluyor acaba

  6. Admin PÖH parkur sınavına girmeden önce deneme amaçlı salonda sınavdan 1veya 2 gün önce gidip görüp çalışabilir miyim yani kursu varmı varsa kaç TL

  7. Bu seneki alımlarda lise mezunu olacak mı bir haber var mı bilgisi olan ? KPSS şartı olmadan alım olacak mı ?
    Bir de mülakat sorularına nereden nasıl çalışabilirim tavsiyesi olan var mı ? Rabbim torpilsiz gönülden isteyenlere nasip etsin inşallah

  8. Bir dişim yamuk bu sağlıkta engel olur mu ? Ola ki sözlü mülakatta elenirsek bir sonraki sene için bir daha başvuru hakkımız oluyor mu ? Cevaplarsanız sevinirim.

  9. küçükken romatizma hastalığı geçirdim şuanda bitmiş gözüküyor herhangi bir sağlık sorunuda teşkil etmiyor pöh olabilirmiyim

  10. Admin hafif kekemelik var bende ama yeri gelir hiç olmaz sorun olurmu.
    Şimdiden teşekkür ederim ?

  11. Pöh olmak istiyorum boyum 170 cm ama kalıplıyım şuan mevcut meslekteki pöhlere göre boyum kısa pöh olma şansım nedir?

      1. Hayır tabiki şartlara baktım hem sözlü hem fiziki mülakatlara çalışıyorum ama çevremde boyumla ilgili olumsuz yorumlar yapılıyor. Ben bu boy önyargısını yenmek için sordum. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün