Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir?
Göklerde bulutların arasında uçmak, çeşitli ülkelere görmek isteyenler son zamanlarda en çok popüler meslekler arasında yer alan pilotluğu tercih etmeye başlamaktadırlar. Özellikle 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinden birçok pilotun ihraç edilmesinden sonra ciddi bir açıklık meydana gelmiş, açığı kapatmak amacıyla yeni pilot alımı başlanması üzerine özellikle bu mesleğe gönül veren kişiler Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir? Sorusunu araştırmaya başlamışlardır.
Bunun yanı sıra seyahatte havayolunu tercih edenler pilotların karizmatik konuşmaları, çeşitli ülkelere seyahat etmeleri ve ekonomik olarak çok kazandıran bir meslek görüldüğü için tercihler arasında yer almaktadır.
Gözde Mesleklerden Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir?
Her ne kadar rahat ve çok kazançlı bir meslek olarak görülse de avantajları olduğu kadar dezavantajları da bulunan pilot mesleğinde stresi bol olan, her zaman birçok kişinin canını emanet olarak taşıdığınız ve her daim öğrenmeyi esas alan meslekler arasında yer almaktadır. Diğer meslek gruplarından ek olarak belge aldığınızda veya işe başladığınız esnasında düzenli olarak testlere tabi tutulmakta olup başarılı olmak zorunda olduğunuz gibi sağlığınız ile ilgili herhangi bir problem olduğunda meslekten ayrılmak zorunda kalmaktasınız.
Bundan dolayı bilgilerinizin her zaman güncel olacağı gibi sağlığınıza da dikkat etmeniz gerekmektedir. Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir? Sorusuna bakıldığında pilot olmak isteyen kişilerin alternatif yolları bulunmaktadır.
Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir? Şartları Uyanlar Hangi Eğitimi Alırlar?
Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir? Merak edenler için öğrenci, hususi, ticari, ve nakliye uçuş pilotu olmak isteyenler için şu şartlar aranmaktadır.
- Öğrenci pilot olmak isteyenler 17 yaşını tamamlamış olması,
- Lise mezunu olması,
- Sağlık yönünden herhangi bir probleminin olmaması,
- Hususi pilot olmak isteyenler 18 yaşında olmak,
- Lise mezunu olmak,
- Sağlık yönünden herhangi bir probleminin olmaması,
- Teorik bilgi ve Uçuş Eğitiminden başarılı olmak,
- Uçuş tecrübesine sahip olmak,
- Yetenek sınavından başarılı olmak,
- Ticari Pilot olmak isteyenler 18 yaşında olmak,
- Lise mezunu olmak,
- Uçuş eğitimi ve teorik bilgi sınavından başarılı olmak,
- Uçuş yetenek ve bilgi sınavından başarılı olmak,
- Uçuş bilgisi ve tecrübesine sahip olmak gerekmektedir.
Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir? Merak edenler için;
- Nakliye pilotu olmak isteyenler 21 yaşını tamamlamış olması,
- Lise Mezunu olmak,
- CLP sahibi olmak,
- Teorik bilgi eğitimini tamamlamış olmak,
- Uçuş kontrolü ve bilgi sınavından başarılı olmak,
- MCC kursu görmesi,
- Uçuş tecrübesine sahip olması gerekmektedir.
Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir? Kaç Saat Uçuş Eğitimi Alırlar?
Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir? Sorusuna Pilot olmak isteyenler ücretli olarak pilot kursu veren kuruşları tercih edebilecekleri gibi Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okullarını veya Askeriye’yi tercih edebilirler. Pilot olmak isteyenler küçük yaşlarda eğitimlerine başladıklarında daha avantajlı olabileceği gibi lise mezunu olan kişiler eğitim alabildikleri gibi bazı okulları lisans mezunu kişileri kabul ederlerken işe alımlarda lisans mezunu olan kişiler daha avantajlı olmaktadırlar. Lisans programları haricinde pilotluk eğitimi veren kursları tercih eden kişiler tek motorlu uçaklarla 165 saat ders aldıktan ve 40 saat uçuş yaptıktan sonra girecekleri sınavlarda başarılı olmaları durumunda kendilerine PPL yani Hususi Pilot Lisansı verilmektedir almış oldukları bu lisans ile Cessna uçaklarla uçuş yapabilmektedirler.
Bunun devamında 823 saat ders alarak 160 saat uçuş yapan aday girdiği 14 dersin sınavından başarılı olması durumunda Havayolu Nakliye Pilotu olmaya hak kazanırlar. Mesleğinde yükselmek isteyen kişiler Tip eğitimi alarak simülatör eğitimini de tamamladıklarında 100 saatlik uçuşlarının ardından 2. Pilot olarak görev yapabilmektedirler. Almış olduğunuz ATLPL Frozen belgeniz 1500 saatlik uçuşunuzu gerçekleştirdiğinizde ATPL olarak düzenleneceğinden yardımcı pilot olabildiğiniz gibi 5000 saatliği tamamladığınız andan itibaren kaptan pilot olabilirsiniz. Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir? Sorunun yanıtından sonra nasıl kaptan pilot olabileceğinizde öğrenmiş olmaktasınız.
Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Pilot olmak isteyen kişiler fizik, fizyoloji, uçak sistemleri, meteoroloji ve matematik gibi konularda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Her zaman eğitime açık olan pilotlar birçok canı taşıdı için kendilerini yetiştirmeleri gerektiği gibi üst derece de İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir? İçerisinde özel kurs veren okullar ortalama olarak 80.000 euro para talebinde bulunabilmektedirler. Mesleğini kavuşan kişiler özel sektörde görev yapabildikleri gibi sınavlara katılmaları halinde Türk Silahlı Kuvvetlerinde de görev alabildikleri gibi özel sektörde görev alan pilotlar uçuş saatine göre maaş almaktalar.
Pilot olmanın avantajları olduğu kadar dezavantajları da bulunmaktadır. Avantajlarına bakıldığından farklı ülkelere seyahat ettikleri için birçok ülke görebilirler, indirimli seyahatlerden yararlanırlar, farklı kültürde insanlarla tanışırlar ve her zaman insanların gözünde karizma olarak görünürler. Dezavantajları arasında sürekli dışarıda bulundukları için evlerinden uzak olacaklardır, düzenli bir hayatları olmayacaktır, herkesin tatil yaptığı dönemlerde çalışmak zorunda olabilirler, stresli bir meslekleri bulunmaktadır.
Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olma Şartları Nelerdir? Sorusunun yanıtının ardından avantajlarınızı ve dezavantajlarını gördükten sonra bu mesleği seçmek isteyenler şartlar zor gibi görünse de sabırla yapıldığında da üstesinden gelebileceklerdir. Son zamanlarda en çok tercih edilen meslekler arasında yer aldığı için eğitimi tamamlayan kişiler isterlerse kendilerine ait kurs açabilerek başka öğrenciler yetiştirebilirler.