Güncel Bilgiler

MHRS Randevu Geçmişi Nasıl Sorgulanır?

MHRS Randevu Geçmişi Nasıl Sorgulanır? Sorusundan önce MHRS sistemi nedir? Ne işe yarar? Nasıl Kullanılır? Sorusuna cevap vermek gerekmektedir. MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi acil vakalar haricinde poliklinik hizmetlerin yararlanmak isteyen hastalar için oluşturdukları randevu saati ile saatinde muayene olmasını sağlayan hizmet ağıdır. Bu sistem hastanelerde geçerli olduğu kadar aile hekimlerinizde de muayene olmak istediğinizde de randevu alabiliyorsunuz. 2011 yılında faaliyete geçen bu sistem sayesinde muayene olmak isteyen kişiler erkenden hastaneye giderek sıra bekleme zorunluluğunu ortadan kaldırmaktadır. MHRS sisteminden iki türlü randevu alabilmektesiniz. Bunlardan birisi cep telefonu, sabit telefonlardan aranabilen ALO 182 hattı ile randevu alabilirisiniz. 182 numarasını aradığınızda sizlere hizmet sunan müşteri temsilcisine TC Kimlik Numaranızı verdiğinizde istediğiniz hastaneden ve doktordan randevu alabilirsiniz.

MHRS Randevu Geçmişi Nasıl Sorgulanır? Sorusundan önce sistem üzerinden randevu almak için ne yapılması gerektiğine bakılmalıdır. İnternet ağı üzerinden randevu almak isteyenler https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/login.xhtml adresine girmeleri gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmenin iki koşulu bulunmaktadır. Bu koşullardan birisi E Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Bilindiği üzere tüm işlemlerin interaktif olarak yapıldığı E Devlet şifrelerine TC Kimlik Numaranız ile 2 TL karşısında PTT Şubelerinden alabilmektesiniz. Buradan alacağınız şifre ile MHRS sistemine giriş yaparak randevu alabileceğiniz gibi E Devlet içerisinde yer alan diğer hizmetlerden de yararlanabilirsiniz. Diğer bir seçeneğiniz ise direk sisteme TC Kimlik Numaranız ile kayıt olmaktır. Kaydınızı oluşturmanız için sayfanın alt kısmında yer alan üye ol butonuna tıkladığınızda karşınıza açılacak olan pencerede bazı verilen girilmesi istenilmektedir.

MHRS Randevu Geçmişi Nasıl Sorgulanır? Ve Sisteme  Kayıt İşlemi

Burada alanda karşınıza çıkan;

  • Sisteme kayıt olacak kişinin T.C Kimlik Numaranız,
  • Adı ve soyadı,
  • Cinsiyetiniz,
  • Doğum tarihinin yer aldığı bölümler zorunlu olarak doldurulması gerekmektedir. Bu alana girilecek bilgiler doğrultusunda muayene olacağınızı unutmayarak bilgilerin doğru ve kendinize ait olacağını unutmamalısınız. Alt bölümde yer alan;
  • Doğum yeriniz,
  • Anne ve Baba adı bölümleri isteğe göre doldurulmaktadır. Bu alandan sonra ikinci bölümde yer alan iletişim bilgilerinizde;
  • Cep Telefon numarası,
  • E mail adresi,
  • Adres Bilgisi bölümlerini doldururken güncel olmasına gerekmektedir. Buraya girilen bilgiler ileriki aşamada şifrenizi unutmanız dahilinde yeni talep ettiğiniz şifreler buraya belirttiğiniz alanlara gelmektedir. MHRS Randevu Geçmişi Nasıl Sorgulanır? Sorusundan önce şifre belirlemeniz gerekmektedir.

Son işlem olarak şifre belirlendikten sonra kaydınızı tamamlamış olacaksınızdır. MHRS Randevu Geçmişi Nasıl Sorgulanır? Sorusuna cevap bulabilmeniz için öncelikle bir randevu oluşturmuş, muayene olmuş veya olacak olmanız gerekmektedir. Onun için öncelikle nasıl randevu oluşturacağınıza bakmak gerekmektedir. Sisteme TC Kimlik Numaranız, oluşturduğunuz şifre ve onay kodunu girdikten sonra karşınıza çıkan bölümden hangi tarihte muayene olacaksanız öncelikle muayene tarihinizi belirlemeniz gerekmektedir. Tarihi belirledikten sonra hangi ilde muayene olmak istiyorsanız il seçimi yaptıktan sonra bulunduğunuz ilde hangi hastanede muayene olmak hastane tercihinizi yaptıktan sonra, rahatsızlığınıza göre klinik tercihinizi yapabilirsiniz. Klinik tercihinizden sonra o klinikte görev yapan doktorlar arasında yer alan doktor seçimini yaparak boş saatine göre randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS Randevu Geçmişi Nasıl Sorgulanır? Ne işe Yarar

Randevunuzu oluştururken daha önceden muayene olduğunuz doktorunuzu direk seçerken, rahatsızlığınıza göre klinik belirleyerek, kliniğe göre hizmet veren hastaneleri ve hastanelerde bulunan doktorları da görebilirsiniz. Doktor seçimini yaptıktan sonra doktorun ismine tuşladığınızda açılacak saat penceresinden muayene saatinizi belirleyerek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Randevunuzu oluşturduktan sonra MHRS Randevu Geçmişi Nasıl Sorgulanır? Sorusuna artık cevap bulabiliriz. Daha önceden randevu oluşturmuş iseniz bu randevularınızı Randevu geçmişi bölümünden görebilirsiniz. Ayrıca bu bölümden oluşturmuş olduğunuz randevuların tarihini ve saatini değiştirebildiğiniz gibi iptal edebilirsiniz. Randevu geçmişinizi sorgulamanın size çeşitli avantajları yer almaktadır. Daha önce hangi hastaneye hangi doktora muayene olduğunuzu görebildiğiniz gibi muayene ile bilgilerinizi yazdırabilirsiniz.

MHRS Randevu Geçmişi Nasıl Sorgulanır? Sorusuna cevap olarak

https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/login.xhtml adresine giriş yaptıktan sonra sorgulayabildiğiniz gibi akıllı telefonlara indirilen uygulama sayesinde de sorgulama imkanı bulabilirsiniz. Hangi ilde hangi doktora muayene olduysanız burada tüm verileri görebilirsiniz. Bu sistem sayesinde aile hekiminizin kim olduğunu, görev yerini görebildiğiniz gibi muayene için randevu alabilirsiniz. Herkes tarafından ilgi görülen MHRS sistemi bazı aksaklıklar oluştursa da sağlık açısından en büyük hizmetler arasında yer almaktadır. Özellikle izinli olan veya poliklinik yapmayan doktorların isimlerinin sistemde yer alması ve muayene için randevu alan hastaların hastaneye gittiklerinde başka doktora yönlendirme durumları söz konusu olabilmektedir.

 MHRS Randevu Geçmişi Nasıl Sorgulanır? Sisteme giriş ve kayıt olmak için neler yapılması gerekiyor? Sistemin hastalara getirdiği avantajları ve dezavantajları görmüş durumdayız. 2011 yılında faaliyete geçen sistem yerine oturmuş olarak görülmekle beraber eskiden randevu saatinizde muayene olma şansınız olmuyordu. Artık tüm hastanelerde tam randevu saatinizde doktorun karşısında bulunuyorsunuz. Bundan dolayı mümkün mertebe randevu saatinizden 30 dakika öncesinde hastanede ve muayene olacağınız kliniğin önünde olmanız gerekmektedir. Yoğunluktan dolayı muayene randevusu bulamayan hastalar randevusu dolu olmayan kliniklere veya hastanelerin acil bölümlerine giderek muayene olabilmektedirler. Hastanede görev yapan doktorların sayısı arttıkça sistem daha işlev hale gelerek herkes istediği klinikten randevu bulabileceklerdir. MHRS Randevu Geçmişi Nasıl Sorgulanır? Dedikten sonra mutlaka sisteme kayıt yaptırarak randevularınızı buradan veya ALO 182’den alarak muayenenizi olunuz. Herhangi bir sorun ile karşılaştığınızda hastaneler bünyesinde kurulan hasta hakları bölümüne müracaatınızı yapacağınızı da unutmayınız.

MHRS Online Randevu Alma İşlemleri

Mhrs Laboratuvar Sonuçları Nasıl Öğrenilir ?

MHRS Giriş İşlemi Nasıl Yapılır ?

Polis

Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu