Güncel Bilgiler

Mhrs Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi, Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılında başlatılan sağlıkta dönüşüm programı dahilinde gelişmiş bir projedir. Sağlık hizmetlerinin Türkiye’de daha kaliteli ve verimli olmasını hedefleyen program sayesinde hastaların randevu süreçlerinde ciddi kısalmalar ve kolaylıklar yaşanmıştır. Bu sisteme üye olan vatandaşlar bulundukları illerde istedikleri klinik, hastane ve doktora muayene olmak için randevu talebinde bulunabiliyor. Yaygınlaşan yöntemle kişiler için cevaplanması gereken bir takım sorularda gündeme gelmiştir. Mhrs Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? bunlardan biridir. Bu sorunun cevabına geçmeden önce MHRS hakkında detaylı bilgi aktarılması daha doğru olacaktır. Sistem vatandaşlara yönelik olarak hazırlanmıştır ve Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hastaneleri, ağız ve diş sağlığı merkezlerini ve aile hekimlerini kapsar. Kişiler Mhrs web portalı üzerinden kayıt yapabileceği gibi Alo 182 hattını arayarak ilgili operatörlerden de randevu alabileceklerdir.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi Nedir ve Mhrs Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

Türkiye’de yaygınlaşana MHRS; vatandaşların sağlık hizmetlerinden verimli bir şekilde yararlanmalarını amaçlamaktadır. Kişiler bulundukları şehirlerdeki hastanelerden istedikleri, tarih, hekim, klinik tercihi yaparak muayene olabilmektedir. Geçmişte yaşanan randevu krizi ve kaosunun önüne geçmek için başlatılan uygulama sayesinde kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak mümkün hale gelmiştir. Mhrs sisteminden yararlanmak için; Merkezi Hekim Randevu Sistemi, Alo 182, Mobil Mhrs gibi yöntemlerden yararlanılabilmektedir. Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerliliği olan bu sistem Türkiye için büyük bir adım olarak nitelendirilmektedir. Mhrs Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? sorusu vatandaşların merak ettiği ve uygulama sırasında bilmesi gereken cevapları içermektedir. Tek bir merkezden randevu kaydı oluşturma fikri bir düzen getirerek karışıklığın da önüne geçmiştir. Bu sistemi adımlarıyla paylaşmak gerekirse şunlardan bahsetmek mümkündür.

Alo 182 ile Mhrs Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

  • Herhangi bir hat üzerinden 182 numaralı hat aranır.
  • Telefonun diğer ucundaki Mhrs Çağrı Merkezi Operatörü T.C Kimlik numarası bilgisini ister.
  • Kişisel alana ulaşan müşteri temsilcisi randevu almak isteyen vatandaşa; bulunduğu ili, ilçeyi, hangi bölümden, hangi tarihte, hangi hastaneden randevu almak istediğini sorar.
  • Vatandaşın verdiği cevaplar doğrultusunda randevu kaydını oluşturur.
  • Gerekli bilgileri telefondan vatandaşa not alabilmesi için tekrar okur ve bu şekilde iletişim sonlanır.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi Üzerinden Mhrs Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

  • MHRS web portalına giriş yapılır.
  • Web Portala Giriş İçin TIKLAYINIZ
  • Ekrana gelen vatandaş giriş ekranından T.C. Kimlik Numarası ve Parola bilgileri girilir.
  • Eğer parola yoksa “Üye Ol” seçeneği ile üyelik gerçekleştirilir.
  • Sisteme girildikten sonra ekrana “Hastane Randevu Arama” penceresi gelir.
  • Açılır liste kutularında ilk önce tarih belirlenir.
  • İkinci olarak il seçilir.
  • Üçüncü açılır listede ilçe belirlenir.
  • Dördüncü açılır listede klinik belirlenir.
  • Beşinci açılır listede hastane belirlenir.
  • Altıncı açılır listede muayene yeri belirlenir.
  • Son olarak hekim ve çalışma çizelgesine göre zaman belirlenir.
  • Randevu Ara seçeneğine tıklanarak uygun randevu seçenekleri belirlenir.
  • Tüm bilgilerin belirlenmesinin ardından Randevuyu Kaydet seçeneği ile işlem tamamlanır.

Tüm bu işlem basamakları Mhrs Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? sorusuna yanıt niteliği taşımaktadır. Genel olarak tüm randevu kaydı oluşturma sıralaması bu şekilde devam etmektedir. Örneğin; Ankara’da yaşayan bir vatandaş bu sistem üzerinden kayıt oluşturmak isterse il olarak Ankara’yı belirleyecek, ilçe, klinik, hekim, muayene yeri gibi bilgiler için de uygun alternatifleri kendisine uygun biçimde seçerek randevu kaydını oluşturabilecektir.

Mobil cihazlarla Mhrs Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? sorusuna yanıt vermek gerekirse; ilk aşamada telefona uygun application programlarından MHRS Mobil uygulaması indirilerek üye olunması gerekmektedir. Üyelik işleminin tamamlanmasının ardından mobil uygulama ve cihaz üzerinden de giriş yapılarak işlem basamaklarının takibinin sonrasında randevu kaydını oluşturmak mümkündür.

Mhrs Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? Hangi Yöntemlerle Kayıt İşlemi Gerçekleştirilir?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi Sağlık Bakanlığı’na bağlı bazı hastaneler için uygulamaya geçirilmiş bir randevu alma sistemi olarak tanımlanmaktadır. Tek bir merkezden düzen sağlamak için tanımlanmış program aracılığı ile vatandaşlar sağlık hizmetlerinden verimli biçimde faydalanabilmektedir. Mhrs Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? sorusundan önce hangi yöntemlerle bu sistemden faydalanılabilir ve randevu alınabilir sorusuna cevap vermekte fayda vardır. MHRS randevu kaydı için Alo 182 Çağrı Merkezi Operatörleri aracılığı ile, Merkezi Hekim Randevu Sistemi Portalı üzerinden, E-Devlet Sistemi aracılığı ile, MHRS Mobil Uygulamaları ile giriş yapılarak işlemler gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet şifresi olan vatandaşlar üyeliklerinin olmaması durumunda sistem üzerinden sağlık hizmetinden faydalanabilmektedir. Ana sayfadaki “Randevu Al” butonu ile “e-Devlet ile Giriş” seçeneği tıklanır ve sisteme kolaylıkla giriş gerçekleşir. Sistem üzerinden tüm işlemler kolaylıkla gerçekleşebilmektedir. Randevu sistemine giriş yapıldıktan sonra diğer işlemler; randevu iptal etme, görüntüleme gibi hizmetlere de kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Merkezi Hekim Randevu Sistemine giriş yapan vatandaşlar hangi yöntemle bunu gerçekleştirecek olursa olsun tüm uygulamalar %100 olarak doğru biçimde hizmet vermektedir. Sağlık Bakanlığı’nın tüm hastane ve hekimlerinin listelerine kısa sürede erişim ve kayıt imkanı sunan MHRS ile kayıt gerçekleştirmek son derece kolay biçimde gerçekleşmektedir.

Özetlemek gerekirse; Mhrs Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? sorusuna; Alo 182 Çağrı Merkezi’ni arayarak, internet üzerinden MHRS portalı aracılığı ile, MHRS Mobil uygulamaları ile, ve E-Devlet üzerinden giriş yaparak ulaşım sağlamak mümkün olmaktadır. Hastane ve hekimlerden vatandaşlara yönelik olarak %99,8 oranında erişilebilirlik söz konusu olmaktadır.

Polis

Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu