Lazer ile Dövme Sildirme
Lazer ile Dövme Nasıl Silinir?
Polis olmak birçok gencimizin hayalini süslemektedir. Bunun yanı sıra askeri personel olmak isteyen gençlerimizde azımsanmayacak düzeydedir. İster polislik olsun isterse de askerlik adaylardan belirli şartlar istemektedir. Yaş, boy, kilo, eğitim vb. Sağlık şartları da bu şartlar arasında yer almakta ve adayların hedeflerini gerçekleştirme yolunda önemli bir noktada bulunmaktadır.
Sağlık şartları denilince akla hastalık içerikli şartlar gelmektedir. Ancak bir o kadar önemli olan ve dikkat edilen nokta ise sağlık şartları içinde yer alan vücuttaki izler konusudur. Evet, polislik ve askerlik sağlık şartları arasında vücuttaki izler konusu önemli bir yerde bulunmaktadır. Vücuttaki izler birçok nedenden ötürü oluşmuş olabilir. Yanma, doğum lekesi, kesik, dövme vs. Bizlerde bu yazımızda sağlık şartları yönetmeliği kapsamında yer alan ve adayların önüne ciddi bir engel oluşturan DÖVME ve dövmenin nasıl silineceği hakkında bilgi vermeye çalışacağız.
Dövme Nedir?
Dövme tarihi çok eskiye dayanan, insanların bilerek ve isteyerek çeşitli anlamlar yükledikleri iz, işaret ve şekilleri vücutlarına uygulamasıdır. Tabi ki ilk yapılan dövme işlemleriyle günümüzde yapılan dövme işlemlerinin anlam, yöntem ve kültür bakımından birbirlerine pek benzememektedir. Ancak bu farklılıkların haricinde mantık aynıdır. Dövme vücuda çeşitli yöntemlerle uygulanan iz, yazı, şekil vb. simgelerdir.
Dövme Nasıl Çıkarılır?
Dövme nasıl çıkarılır? Sorusundan önce dövme neden çıkarılmak istenir biraz bunu değerlendirelim. Evet, insanlar dövme yaptırırlar, yaptırmak isterler. Bazıları için bu sadece düşüncede kalsa da bazıları bu düşüncelerini gerçekleştirirler. Dövme yaptırma nedenleri arasına birçok neden koyabiliriz. İnsanlar bu nedenlerden dolayı dövme yaptırmaktadırlar. Peki, neden sildirmek istemektedirler? Yaptırmak gibi sildirmek içinde birçok neden gösterebiliriz. Ancak sildirme nedenleri arasındaki tek bir neden polis ve asker adaylarını ilgilendirmektedir. Bu tabi ki polis ve asker alımlarındaki sağlık şartlarıdır. Bir heves ve istekle yaptırılan dövmeler hayal ve ideali olan kişiler için koskoca bir engel teşkil etmektedir, özellikle polislik ve askerlik düşünenler için. Dövme yüzünden azımsanmayacak kadar aday polis ve askerlik hayallerine ulaşamamaktadır ve ya ulaşmak için yol aramaktadırlar. Peki dövme hiç çıkmaz mı, dövmesi olan adaylar ömür boyu polis ve askerlik hayallerine vedamı edeceklerdir? Tabi ki hayır. Zorda olsa dövmeler silinebilmektedir. Bunun için birçok yol olmakla birlikte bizler bu yollardan en güvenli ve iyi sonuç veren lazerle dövme silme konusuna değineceğiz.
Lazerle Dövme Nasıl Silinir?
Adından da anlaşılabileceği gibi bu yöntem lazer uygulanması yöntemiyle yapılmaktadır. Lazer ışınlarını vücuda aktaran cihazlar yardımıyla yapılan bu tedavi yöntemi, vücudumuzdaki farklı bir rengi hedef alıyor. Lazer yöntemi ile parçalara ayrılan pigmentleri, insan vücudunun doğal koruma sistemi sayesinde yavaş yavaş vücuttan atılır. Bu uygulama ile dövmenizin yaklaşık %90 ı silinmektedir. Dövmenin silinmesini etkileyecek bazı etmenler vardır. Bunlara değinmek gerekirse;
1. Dövmenizin rengi ve cildinizin rengi,
Derinize yapılan dövmenin rengi ile ten uyumunuz birbirine yakın olduğu durumda dövmeyi sildirmek için kullanılan lazer tedavi yöntemindeki lazer ışınlarının rengi anlamasının zorlaşacağından dolayı tedavi süreci olumsuz etkilenir.
2.Dövmenin ne zaman yapıldığı, yaşlı olup olmadığı,
Kişi dövmeyi kısa süre içinde yapmışsa ve bu dövmeden kurtulmak istiyorsa belirli süreler ile yapılan bu tedavi yöntemini sanki hiç dövme yaptırmamış gibi olumlu sonuçlar alabilmektedir. Dövmenin genç ve yaşlı durumu boyanın vücuttan uzaklaşma süresi konusunda önemlidir.
3.Kullanılan boyanın markası, cinsi
Dövmenin yapımında kullanılan boya eğer silinebilir özellikli bir boya ise dövme silme işlemi uygulamasında olumlu sonuçlar doğurur.
4.Dövmenin deriye ne kadar indiği, uygulama derinliği.
Derinin derin bir şekilde yapılmayan dövmenin silinme süresi ile derin olan dövmenin silinme süresi bir değildir. Bu işlemde sürdürülen tedavi için gerekli kılınan aşamaları dövmenin büyüklük, derinlik durumuna göre değişiklik gösterir. En kısa 10 dk. sürdürülen bu tedavi yöntemi saatleri de alabilir. Dövme silme işlemi 1 seansta bitmekle kalmayıp bir kaç seans devam eder.
Aşamaların bitimi sonrasında aynı dövmeyi yaptırdığınız gün kremle sürmeli, oluşan yara ve kabuklar kesinlikle soyulmamalıdır. Yaranın olduğu yer direkt olarak güneş ışınlarında kalmaması, solaryuma gidilmemesi gereklidir. Yaranın olduğu bölgeye herhangi bir ağda veya epilasyon yapılmaması gerekir.