PMYO

Kadınlar Hangi PMYO Okullarında Okur?

Polis olmak isteyen kişilerin tercih edeceği okullardan bir tanesi olan Polis Meslek Yüksek Okulları’nın sayısı yapılan düzenleme ile azaltılmıştır. Devlet politikası gereğince böyle bir yola başvurulmuş olup azalan okullar POMEM olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bilindiği gibi polis alımlarında erkek ve kadın adaylar için kontenjanlar ayrılmaktadır.

Erkek adaylar açısından eğitim görecekleri okul herhangi bir sorun teşkil etmez iken aynı durum kadınlar için biraz daha farklıdır. Çünkü kadınların gidebilecekleri PMYO’ların sayısı erkeklere göre daha azdır. Bundan dolayı da kadınların aklında bir takım sorular yer almaktadır. Kadınlar hangi PMYO okullarında okur sorusu bunlar arasında en belirgin olanı olarak dikkat çekmektedir. Bu yazımızda kadın adayların gidebilecekleri okullar hakkında bilgi vereceğiz.

Kadınlar Hangi PMYO Okullarında Okur?

Kadınlar hangi PMYO okullarında okur konusunda bilinmesi gereken bir takım hususlar bulunmaktadır. Söz konusu hususların başında kadın adaylar için özel bir okul olmadığı gelmektedir. Kadın adayların böyle bir beklentisi var ise bunun olmadığını bilsinler ve buna göre hareket etsinler. Bilindiği gibi PMYO eğitimi yaklaşık 2 yıl sürmekte ve adaylar burada yatılı olarak kalmaktadır.

Bundan dolayı da bazı kadın polis adayları ayrı bir okulun olmasını beklemektedir. Fakat kadın adaylara ayrılan kontenjanın erkeklere göre çok daha düşük olması böyle bir olaya imkan vermemektedir. Bu da kadın polis adaylarının sadece karma olarak eğitim veren PMYO’lara gidebileceği anlamına gelmektedir. Kadınların planlamalarını buna göre yapması gerekmektedir.

Kadınlar hangi PMYO okullarında okur konusunda bir başka husus ise okulların sayısı ile ilgilidir. Yazımızın başında da anlattığımız gibi PMYO sayısı azaltılmıştır. Bunun yerine POMEM sayısında bir miktar artış olmuştur. Adayların gidebilecekleri okul sayısı azalınca karma eğitim veren kurumların sayısında da bir miktar düşüş olmuştur. Dolayısıyla polislik sınavını kazanan kadın adaylar karma olarak eğitim veren kurumlara yönlendirilmektedir. Söz konusu durum şimdilik bu şekilde olmasına rağmen ileride yapılacak yeni bir düzenleme ile değişebilir. Karma olarak eğitim veren okulların sayısının azalmış olmasının bir nedeni de yine yukarıda bahsettiğimiz gibi kadınlara ayrılan kontenjanın az olmasıyla ilgilidir.

Geçmişte Karma Eğitim Veren Kurumlar

Kadınlar hangi PMYO okullarında okur sorusunun cevabı geçmiş yıllarda daha farklı idi. Geçmiş yıllarda karma olarak eğitim veren kurumlar şunlardı:

  • Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu
  • Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu
  • İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu
  • Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu
  • Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu
  • Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu
  • İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu
  • Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu

Günümüzde Karma Eğitim Veren Kurumlar

Fakat yukarıda belirtilen okulların birçoğu Polis Meslek Eğitim Merkezine dönüştürülmesi karma olarak eğitim veren okulların sayısında ciddi bir düşüş yaşanmasına neden olmuştur. Söz konusu durum sonucunda karma olarak eğitim vermeye devam eden PMYO okulları şunlardır:

  • Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu
  • Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu

Kadınlar hangi PMYO okullarında okur sorusunun cevabı yukarıda belirtilen iki adet PMYO’dur. Bunların dışında karma olarak eğitim veren kurum bulunmamaktadır. Kadın adayların yukarıda bulunan kurumlara yönlendirilmekte ve burada eğitim görmektedir. Fakat buradaki durumun yapılacak bir düzenleme ile tekrar değişebileceğini unutmayınız. Yapılacak düzenlemeye bağlı olarak bu okulların sayısı artabileceği gibi azala da bilmektedir. Söz konusu durum tamamen yapılacak olan düzenlemenin içeriği ile ilgilidir.

PMYO Başvurusunda Puan Nasıl Hesaplanır

PMYO Başvurusunda Okul Puanı Nasıl Etki Eder?

PMYO İçin Lise Farkı Var mı ?

Polis

Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.

İlgili Makaleler

27 Yorum

  1. Pardon baslikla alakasiz ama onumuzdeki aylarda lise mezunu bayan poh alimi olur mu sizce tahmininz ney acaba

  2. Benim kızım şuan lise son sınavda derslerinde başarılı lise bitiyor oyam den 280.300 puan alsa bu okuma başvurabilirdi.2001 .6.ay doğumlu.ailemizde.sabika vs durum yok.bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

  3. Ya ben simdi üniversitede egitim görüyorum 3.sinifa geçiş yaocam ama bu yil sinava girdim ve baraji aşınca tercih vercem polislik icin bende normal lise mezunu mu gözükcem yanj

  4. Mrb ben tyt den 249 almisim ama tyt sozeldende 283 almisim yerlestirme puanimda 274 simdi anlamadim oluyor mu olmuyor mu kafam cok karisti

  5. Her pmyo okulu için ayrı 250 bayanmı alınıyor yoksa sadece 250 bayan alıp okullaramı dağıtılıyor?

  6. Sistem üzerinden basvuru yaptıktan sonra mülakatlar bu iki karma pmyo dısında herhangi bi pmyo da yapılabilir mi yani yasadıgım sehre yakın bi pmyo da yapma sansımız oluyor mu yoksa bu iki okulda mı mülakatlar olacak bi de bizzat mı basvuru yapılıyor

  7. sol işaret parmağımda tırnağa yakın bölgede deformasyon var şiş gibi hareket kısıtlaması yok polisliğe engel mi? ritim bozukluğu da engel mi?

      1. Bende açik öğretim lise ögrencisiyim ama çok meraklıyım ilgiliyim butür görevlere nasıl olucam ümit varmı

        1. mezun olduktan sonra tyt sınavına girip başvuru yapabilirsiniz…

  8. Öncelikle şunu sormak istiyorum kadın adayları olarak rüştü ünsal pmyo da eğitim görmek istersek karma okula dönüşme ihtimali olur mu ? Lütfen cevaplarsanız çok sevinirim

  9. Birsey daha sorabilirmiyim Tyt sinavini geçtikten sonraki aşama nedir ve yaş boy gibi fiziki şartlar varmı??

  10. kadınlarda boy 1.62 diyor benim boyum ise 161 sizce yinede parkur kurslarına gidip çalışmalı mıyım hiç mi oluru yoktur bir de boy daha kısa ölçülyor diyorlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün