İEM Randevu Alma İşlemleri
Bazı kişiler yaptıkları işlerinden dolayı, kimileri de ehliyetini yeniletmek, silah ruhsatı almak, aracı veya ruhsatı ile ilgili işlemlerini yapmak için yolu mutlaka Emniyet Müdürlüğüne düşmüştür. İşlemlerinizi yaptırmanız için ya erkenden gitmeniz ya da tanıdığınız biri olduğunda mesai saatinde işlemlerinizi halledebilirsiniz. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ayrıcalığı ortadan kaldırmak vatandaşın işlerini halledebilmeleri için teknolojik gelişmelerden de yararlanarak İlçe Müdürlüklerde ve bazı şubelerde randevu sistemine geçiş yapmıştır. Emniyette işi olan kişiler artık http://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/ adresine giriş yaparak İEM Randevu Alma İşlemleri yaparak işlerini kolaylıkla yapmaktadırlar. Bu sistem sayesinde yoğunluk azaltılarak işler hızla yapılıp zaman kaybı da büyük ölçüde önlenmektedir.
İEM Randevu Alma İşlemleri Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
İEM Randevu Alma İşlemleri yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi bilgilerinizi eksiksiz ve doğru girmeniz gerekmektedir. Araç sahibi olan kişiler plaka değişikliği yapacaklarında veya silah ruhsatı alacaklarında kayırlı oldukları MERNİS adresine dikkat etmeleri ve bulundukları bölgede bulunan İlçe Müdürlüklerinden randevu almaları gerekmektedirler. MERNİS adresinden farklı bir bölgeden randevu alan kişiler işlemlerini yapamadıkları gibi randevuları da geçersiz olacaktır. Önemli konulardan bir tanesi de Randevu aldıktan sonra bilgilerinizin yer aldığı takip fişi elinizde bulunması gerektiği gibi takip fişi olmayan kişiler işlemlerini yapamayacakları gibi yeniden takip fişi çıkartmalıdırlar. Bu hususlardan sonra hangi birimlerden randevu alınır? Randevu nasıl alınır? Alınırken hangi bilgilerin girilmesi gerekmektedir?
İEM Randevu Alma İşlemleri Ve Birimler
İEM Randevu Alma İşlemleri başlarken öncelikle birim seçmeniz gerekmektedir. Randevu sisteminde İşlem Türü Seçeneğinde;
- Gemi Adamı Cüzdanı,
- Silah Ruhsat İşlemleri,
- Özel Güvenlik Kimliği,
- Trafik Tescil İşlemleri yer almaktadır. Burada işlemi seçimini yaptıktan sonra her işlem türünün altında yapacağınız işlem türü yer almaktadır. Gemi Adamı Cüzdanı işlemlerini seçen birinin karşısında; Gemi Adamı Cüzdanı – İlk Müracaat/ Yenileme/kayıp Çalıntı yeni Belge ve Kayıp Çalıntı Bildirimi yer almaktadır. Bütün bu işlemleri yaptırabileceğiniz birim olarak Pasaport Şube Müdürlüğü seçmeniz gerekmektedir. Silah Ruhsat İşlemlerinde işiniz var ise bu alanı tercih ettiğinizde karşınıza yivli ve yivsiz silahlarla ilgili taşıma ve bulundurma, tüm izin belgeleri ile işlemleri buradan seçerek işlem yapacağınız birimi Ruhsat İşleri Şube Müdürlüğünden yapılmaktadır.
Özel Güvenlik Kimliği ile ilgili işlemleri tercih ettiğinizde yapacak işlemler bölümünde yer alan Silahlı, Silahsız müracaatların yanı sıra kayıp ve çalıntı belgelerin başvurusu ile diğer işlemler bu alanda yapılarak işlem yapılacak birim ise Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tercih edilmektedir. İEM Randevu Alma İşlemleri son olarak Trafik Tescil İşlemleri yer almaktadır. Belki en sık kullanılan bu alanda plaka, okul servis işlemleri, sürücü belgesi ve trafikle ilgili tüm işlemler için bu alandan seçim yapmanız gerekmektedir. Tercihinizi yaptıktan sonra MERNİS sisteminde kayıtlı bulunduğunuz adrese göre İlçe Emniyet Müdürlüğü tercihi yapmanız gerekmektedir.
İşleminize göre tercihini yaptıktan sonra sayfanın alt kısmında yer alan TC Kimlik Numaranızı giriş yaptıktan sonra doğrulama kodunu da girerek randevu al kısmına bastığınızda İEM Randevu Alma İşlemleri başlamış olmaktadır. Geçiş yaptığınız diğer sayfa da boş ve dolu bulunan randevu tarihi ve saatleri yer almaktadır. Bu bölümde kendinize en uygun olan saati belirleyerek hem kalan randevuları görebildiğiniz gibi saat aralıklarını da görebilmektesiniz. Bu alanda gerekli bölümleri tercih ettikten sonra devam et tuşuna bastığınızda sizden yapacağınız işlemlerle ilgili hangi belgelerin istenildiğini göreceksiniz. Buradaki istenilen belgelerin hazır olduğunu düşünüyorsanız ilgi bölümlere pik işaretini ekledikten sonra devam tuşuna bastığınızda size ait kişisel bilgilerin doldurulması istenilmektedir.
Buraya gireceğiniz bilgiler nüfus bilgilerinizle karşılaştırıldığı için hatalı giriş yapmanız durumunda size hangi alanda giriş yaptığınıza dair hata mesajı verecektir. En çok yapılan yanlışların yanında çift isimlerde yazılırken yapılan yanlışlar ile bazı karakterlerde oluşan hatalardır. Bu alandaki bilgilerde giriş yaptıktan sonra devam et tuşuna bastığınızda İEM Randevu Alma İşlemleri son aşaması olarak randevunuzun özeti olan takip fişi yer almaktadır. Takip fişinin mutlaka çıktısını almanız gerekmektedir. Daha önce de belirtildiği gibi yanınızda takip fişiniz olmadan işleminizi gerçekleştiremezsiniz. Takip fişi olmayan kişiler yeniden fişi almaları için sisteme yeniden giriş yaparak Randevu İptal veya Görüntüleme bölümünden alabilirler.
İEM Randevu Alma İşlemleri ve Nasıl İptal Edilir?
Randevusunu iptal etmek isteyenler veya takip fişini yeniden almak isteyenler yine http://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/Default.aspx adresine giriş yaparak burada yer alan Randevu iptal / Görüntüleme butonuna bastığınızda açılacak olan sayfada; TC Kimlik Numaranız, Ad Soyadınız ve Baba adınızı giriş yaptıktan sonra bul tuşuna bastığınızda almış olduğunuz randevu detayını görebildiğiniz gibi bu alandan iptal’da edebilirsiniz. Bu bölümde dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de 1 ay içinde iki defa randevu iptal eden kişi 1 ay boyunca yeniden aynı birimden randevu alamamaktadır. Bundan dolayı İEM Randevu Alma İşlemleri sırasında randevunuzu oluştururken günü ve zamanı iyi değerlendirmeniz gerekmektedir.
İEM Randevu Alma İşlemleri sayesinde İstanbul’un neresinde otururlarsa otursunlar randevularını kolaylıkla alabilir Emniyet’teki işlemlerini zaman kaybı yaşamadan ve sıra beklemeden halledebilirler. Teknolojinin getirdiği bu yenilikler sayesinde herkes işini kolaylıkla hallederken son yapılan düzenleme ile araç alım ve satım işlerinde noterden yapıldıktan sonra ruhsat yenilemek için Emniyet’e gerek duyulmadan tüm işlemler Noter’de yapılmaktadır. Yapılan bu yenilikte Emniyet’te oluşabilecek yeni iş gücünü ortadan kaldırarak yoğunluğunda azalmasını sağlamıştır.