Güncel Bilgiler

E-Devlet SSK Sorgulama

Sosyal Sigortalar Kurumu vatandaşların çalışma hayatları süresince kazandıkları hakları sorgulamalarını sağlayan önemli bir sistemdir. SSK’da hizmet dökümleri, işe giriş bilgileri, prim sorgulama gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi mümkündür. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Sigortalar Kurumu’nun her işlemini internet ortamı üzerinden gerçekleştirmek mümkün olmaktadır. E-Devlet üzerinden SSK Sorgulama işlemi de online olarak sorunsuzca işlemlerin yapıldığı bir platformdur. E-devlet ile yapılan sorgulamalar sayesinde vatandaşlar kolaylıkla hizmet dökümlerini alabilmektedir. Sağlık sigortaları, primleri, işe giriş ve çıkış tarihleri, emeklilik ödeme bilgilerine ulaşılmaktadır.

E-Devlet SSK Sorgulama Sayfasında SGK 4A, 4B ve 4C İşlemleri Nasıl Yapılır?

Kamu, özel sektör ya da bağımsız çalışan vatandaşların SSK’nın kendilerine sunduğu özel hizmetler konusunda e-devlet üzerinden bilgi almaları mümkündür. Eğer bu hizmetten faydalanmak isterseniz E-Devlet SSK Sorgulama sayfasına giriş yapmalısınız. Giriş yapabilmek için E-devlet platformuna yani web sitesine girerek T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girmeniz gereklidir. Bu işlemlerin tamamlanmasından sonra giriş gerçekleşir ve ilgili sayfa seçimine geçmeniz mümkün olur. Sisteme girişin ardından eğer özel sektör çalışanı iseniz SGK 4A hizmet dökümü, emeklilik ödeme bilgileri, borç bilgileri, güncel sigorta bilgilerini kolaylıkla alabilirsiniz. Yanı sıra maaş tutarı, işe giriş ve çıkış tarihlerini de öğrenmeniz oldukça kolaydır.

E-Devlet SSK Sorgulama sayfasına BAĞ-KUR çalışanı olarak giriş yaptıysanız SGK 4B hizmet dökümü, prim ödemeleri, emeklilik bilgileri, 4B hizmet süresi gibi işlemlerinizi sorgulatabilirsiniz. E-devlet üzerinden var olan borçlarınızı öğrenmenizde mümkündür. Giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmından Sosyal Güvenlik Kurumuna giriş yaptıktan sonra 4B kendi nam ve hesabına çalışanlar kategorisine tıklamalısınız. Çıkan listede aradığınız sorgulama ifadesini görmeniz kaçınılmazdır. İnternet aracılığı ile e-devlet üzerinden yapılan online sorgulama işlemlerinizi sıra beklemeden en güncel biçimde ve doğrulukta öğrenmeniz mümkündür. Belirtilen basamakları birebir uyguladığınızda her türlü işlemi kolaylıkla gerçekleştirmeniz mümkündür.

Bir başka hizmet türü olan kamu çalışanlarına özel tanımlı 4C Hizmet kategorisine giriyorsanız işlemlerinizi öğrenmek için E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar sayfasından Sosyal Güvenlik Kurumuna giriş yaparak buradan 4C Kamu Görevlileri Hizmetleri seçeneğini tıklamalısınız. Buradan aylık ödeme bilgileri, ödeme dökümü, banka değişikliği, emekli aylık bilgisi, tescil kaydı, evrak takip işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkündür ve E-Devlet SSK Sorgulama işlemlerini takip etmek için bu şekilde giriş yapmalısınız.

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak çalışanların çalışma hizmet bilgilerine ulaşmaları da online biçimde gerçekleşmeye başlamıştır. Sizde hizmet türünüze bağlı olarak her türlü sorgulamayı E-Devlet SSK Sorgulama sayfasından yapabilirsiniz. Tüm işlemlerin eski yöntemler gibi manuel biçimde yapılması çokta kolay olmayacağı için en yeni sisteme ayak uydurarak her yaşta insanın bu sistem üzerinden işlem yapması önerilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda kişi bilgileri 4A, 4B, 4C biçiminde ayrılmıştır. Tüm bu kategoriler 4A hizmet kapsamında çalışan, 4B hizmet kapsamında kendi namına çalışan ve 4C hizmet kapsamında kamu için çalışan şeklinde sınıflandırılmıştır. Tüm bu işlemleri gerçekleştirirken kullanılması gereken tek bir sistem bulunur. E-Devlet üzerinden yapılan tüm işlemlerde SSK sorgulamaları kolaylıkla yapılmaktadır.

E-Devlet SSK Sorgulama Nasıl Gerçekleştirilir?

SSK hizmet bilgilerini sorgulatmanın birçok farklı yöntemi bulunmaktadır. Ancak en pratik yöntemi E-Devlet SSK Sorgulama sistemini kullanmaktır. TC Kimlik Numarası bilgisi ve şifresiyle E-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra kurumlar bölümünden SGK seçilir ve ilgili olduğunuz alana geçiş yapılır. Örneğin; kamuda çalışan biriyseniz 4C Hizmet dökümü sekmesinden işlem yapmalısınız. Ya da özel şirket çalışanıysanız 4A bölümünden SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulama sisteminde en çok merak edilen konular; Sigorta Tescil ve Hizmet Dökümüdür. Tüm bu bölümde iş yerleri, kodları, çalışma süreleri ve çalışma kodlarınızı, aylık kazancınızı, yıllık ve genel toplamları şeklinde görmeniz mümkün olur.  Bununla birlikte SGK genel bilgilerine de E-Devlet SSK Sorgulama sistemi üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Sosyal Sigortalar Kurumu kapsamında yapılan sorgulamalar 4A, 4B ve 4C kapsamında üç grupta yapılıyor. E-Devlet SSK Sorgulama sistemini kullanarak gerçekleşen işlemlerde hizmet türüne göre size ne kadar prim ödendiğini, toplam SSK gün sayısını, ayın ne kadarının ödendiğini, ne kadar emekli maaşı alabileceğinizi, emekli belgeniz ve adres bilgilerinizi sorgulatabilir ve gerekirse düzenlemeler yapabilirsiniz.

E-Devlet SSK Sorgulama Hizmet Türleri Neleri Kapsar?

  • 4A (Hizmet Akdiyle Çalışanlar) Hizmetleri
  • 4B (Kendi Nam ve Hesabına Çalışanlar) Hizmetleri
  • 4C (Kamu Görevlileri) Hizmetleri

Tüm bu sıralama formunda 4A Hizmet kapsamında iseniz sorgulamalarınız genel olarak; prim miktarınız ve sigortalı işe başladığınız tarih bilgisi, toplam çalışma gün sayınız ve ödenen gün sayılarınızı kapsar. 4B Hizmet kapsamında iseniz sorgulamalarınız Bağ-Kur üzerinden yapılır. Emekli maaşları ile ilgili yapılacak sorgulamalarınız ve emeklilik durumunuz, sigorta durumunuz, prim, gün ve emeklilik yaşınız gibi bilgileri E-Devlet SSK Sorgulama sayfasından öğrenebilirsiniz. 4C Hizmet kapsamında iseniz sorgulamalarınız son çalıştığınız sektör, 2000 ve 2008 öncesi ve sonrası aylık bağlanma ortanı ile sigortalı çalıştığınız günler gibi bilgileri kapsar.

Özetle; SSK sorgulamaları yaptığınızda; toplamda kayıtlı bulunan gün sayısı, ne kadar günün ödemesinin yapıldığını, sigortalı bir işe giriş ve çıkış tarihleri, emekli vatandaşların alacakları emekli maaş miktarlarını öğrenebilirsiniz. E-Devlet üzerinden yapılacak sorgulamaların asıl nedeni manuel olarak çok uzun sürecek olan işlemlerin kısa sürede online olarak çözülebilecek olmasıdır. Sizlerde emekli, devlet ya da özel çalışanlarsanız E-Devlet SSK Sorgulama sayfasından bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz.

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır ?

E-Devlet Kapısı İşlemleri

SSK Randevu Alma İşlemleri

Polis

Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün