Deniz Kuvvetleri Okuluna Nasıl Girilir 2023
Deniz Kuvvetleri bünyesinde çalışmak isteyen adayların Deniz Harp Okulu içerisinde eğitim görmesi gerekmektedir. Deniz Kuvvetleri Okuluna nasıl girilir 2023 yılında bazı başvuru maddeleri değişmiş şekilde karşımıza çıkmaktadır. Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde bulunan Deniz Harp Okulu, öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti’nin donanmasına donanımlı bir şekilde katmayı hedeflemektedir. Adayların eğitim süresi boyunca tabii tutulduğu eğitimler onları dayanıklı ve bilgili bireyler olarak yetiştirmektedir. Böylece Deniz Kuvvetleri üzerinde Deniz Subayı olarak çalışabilmektedirler. Buradan mezun olan kişilere iki türde diploma sunulur. İlk diploma Lisans diplomasıdır.
4 yıllık bölümlere denk olan ve evrensel düzeyde geçerliliği olan lisans diploması ile askeri alanda devam etmek istemeyen kişiler başka iş başvuruları da yapabilmektedir. Diğer diploma ise deniz subayı diplomasıdır. Orduya katıldığınızda subay rütbesinden başlayarak kariyerinize devam edersiniz. Ordu içerisinde gösterdiğiniz başarılar doğrultusunda ve geçirdiğiniz zaman sürecinde rütbeniz yükselir. Deniz Harp Okulu mezunu olduğunuz için en üst rütbeye kadar erişim hakkınız vardır. Yani yaptığınız işler ve başarılı görevler ile en üst rütbeye kadar gidebilirsiniz.
Deniz Kuvvetleri Okulu Nedir?
Deniz Kuvvetleri Okulu yani Deniz Harp Okulu 4 yıllık eğitim sürecinden oluşan bir bölümdür. Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde bulunan bu bölümde adaylar hem askeri hem de akademik olarak eğitim görürler. Sayısal ağırlıklı dersleri sayesinde deniz üzerinde çeşitli hesaplamalar yapabilecek hale gelirler. Deniz Kuvvetleri Okuluna nasıl girilir 2023 yılında MSÜ sınavı başvuruları ile başlamış durumdadır. Adaylar normal süreler içerisinde başvuru yaptığı takdirde sınav ücreti olarak 96 TL yatırırlar. Geç başvurular ise 7 Mart 2023 tarihine kadar devam etmektedir. Bu tarihte ücret yatıracak adayların 144 TL’yi gözden çıkarmaları gerekmektedir. MSÜ sınavı aday belirleme sınavıdır. Dolayısı ile ardından düzenlenecek TYT ve AYT sınavlarına girmeniz gerekecektir. İlgili alandan gereken puanları yaptığınız takdirde ise MSÜ için başvuruda bulunabileceksiniz.
Deniz Harp Okulu Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?
Deniz Kuvvetleri Okulu başvuru yapacak kişilerin ÖSYM’nin resmî web sitesini ziyaret etmesi gerekecek. Başvurular alanında MSÜ sınavı bölümüne giderek ÖSYM profili ile başvurularını tamamlayabilecekler. Karşınıza çıkan ekranda sınav için tercih edeceğiniz sınav merkezi ve hangi okullar için başvuru yapacağınızı sizlere sormaktadır. Böylece gireceğiniz okul için adaylığınızı kesinleştirecek ve alacağınız puana göre de öne çıkacaksınız. Ardından Deniz Harp Okulu giriş için yine ÖSYM tarafından düzenlenen TYT ve AYT sınavlarına giriş yapmanız gerekecek. Deniz Harp Okulu sayısal alan ile ilgili olduğundan dolayı matematik ve fen soruları sizleri öne geçirecek testlerdir. TYT’den taban puanı alarak AYT sınavında MF yani matematik fen alanında gerekli taban puanı almanız gereklidir. Taban puanlara ulaşan kişiler okul için başvuruda bulunabilecekler. Fakat sizden yüksek puan alan kişiler, fiziki yeterlilik sınavında sizlerden avantajlı durumda olacaklar. O yüzden puanınızı yüksek tutmanızda fayda olacaktır.
Deniz Kuvvetleri Okulu Başvuru Şartları
Deniz Kuvvetleri okulu başvuru şartları kapsamında tek maddenin bile uymaması durumda elenmeniz söz konusu olacaktır. Adayların zamanını sınavlar ile boşa harcamaması için başvuru koşullarını dikkatli bir şekilde incelemesi gerekmektedir. Böylece büyük miktarda umut ve zaman kaybının önüne geçebilirsiniz. Deniz Kuvvetleri Okuluna nasıl girilir 2023 yılı için başvuru şartları aşağıdaki gibidir.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 1999 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmi bir) yaşında olmak. (01 Ocak 1998 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Bayan öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından bayan öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (1999 ve sonrası doğumlu) gerekmektedir.
- Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2023 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2017 ve 2018 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar), 2016 yılı ve öncesi bir ortaöğretim kurumundan mezun olanların başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir (MEB e-Okulda birden fazla ortaöğretim bilgisi olup bunlardan herhangi biri 2016 ve öncesi mezun durumda olanlar dâhil).
- Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 07 Nisan 2023 tarihinde yapılacak 2023 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2023-MSÜ) katılmış ve bu sınavdan Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek olan çağrı taban puanı almış olmak.
- Alkol ve uyuşturucu madde bağımlısı olmamak.
- Terör örgütleri ile birlikte bulunmuş olmamak.
- Daha önce askeri okullardan atılmış veya çıkmış olmamak.
- Astsubay Meslek Yüksekokulları için ÖSYM Başkanlığınca 15 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan 2023-YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmış ve MSÜ’nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek 2023-YKS TYT taban puanı almış olmak.
2023 Deniz Polisi Nasıl Olunur, Başvuru Şartları Nelerdir ?
Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları Genel Başvuru Koşulları