POMEM

31. DÖNEM POMEM Ne Zaman-Başvuru-Sağlık Şartları-Tarihler

31. dönem POMEM  alım duyurusu ile birlikte bir çok aramlar ve yorumlar gelmeye başladı . bazı sorular şunlar , sağlık , parkur ve  mülakat hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçilerimize bilgiler vereceğim.

31.POMEM Başvuru Aşamaları Nelerdir?

İlk Başvuru: Ön Başvuru 

İnternet üzerinden ilk yapacağınız işlem Ön Başvuru yapılır. Ön başvuru tarihleri diğer yazımızda belirttiğimiz  04-14 Nisan 2024 tarihleri arasında ön başvurular kabul edilecektir.  Nereden ilk başvuru yapacağım diyenler için, E-devlet kapısı üzerinden T.C ve şifrenizi girerek internet ortamında başvuru bilgilerini ve gerekli haneleri doğru şekilde doldurarak işlemi sonlandıracaksınız.  Şunu sakın unutmayın yukarıda yazdığımız tarihler arasında  yapılacaktır.  Verilen tarihler sonrasında yapılan başvurular kabul edilmez.  Başvuru sonrasında polis akademisi tarafından yüksek puanlardan aşağı doğru sıralama yapılacak.  Ön başvurusu kabul edilen adaylar için ücret yatırma duyurusu yayınlanacaktır.

İkinci Aşama: Evrak Teslim – Ön Sağlık

Polis Akademisi Tarafından başvuru yapılan adaylar , başvuruların alınması ve Ön sağlık kontrollerinin yapılması , Polis akademisi başkanlığının Resmi  Web sitesinden  https://pa.edu.tr sitesinden açıklama yapılacak. ve başvuru merkezlerine mesai saatleri içeresinde bulunacakladır.  Resmi sitesinden açıklama sonrasında sizlere evraklarınızı teslime edeceğiniz yerleri açıklayacaklardır.

 

pomem ön başvurusu

Pomem adayları ilk olarak Boy ve Kilo ölçümü yapılmaktadır.  Bu aşamalar başvuru kılavuzlarındaki  Aranan şarta bakılır:

 

  • Bayan adaylar için en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.
  • Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.

Bu şartlar sonrasında adaylarda renk körlüğü testi yapılmaktadır.  Kendini denemek isteyen varsa şu konuda bakabilir >> RENK KÖRLÜĞÜ TESTİ

Renk körlüğü testi doktorlar tarafından adayları teste tabi tutulur. Ön sağlık aşamasında sizlerin verdiği bilgiler doğrultusunda inceleme yapılacaktır. Daha sonra Kan tahlili –  İdrara tahlili  – Röntgen gibi hastanede yapılması gereken incelemelerdir.  Kazandıktan sonra adaylar polis okulunda yapılmaktadır.O sağlık taramasının adı ise Genel Sağlık Taramasıdır.

Sadece dıştan  bakıldığında görülebilecek rahatsızlıklara bakılıyor.

– Sağ 2, sol 2 toplamda 4 üstü dereceye sahip olanlar elenir.

– Renk körü  olanlar elenir.

-Yüzde 5 metreden bakıldığında eşgal belirleyici nitelikte olabilecek izi olanlar,

-Yarık damak ve yarık dudak ameliyatlı olanlar,

-Gözde göz kapağı düşüklüğü, şaşılık, irislerdeki renk farklılığı, göz kapağına ait ameliyat bulgusu ve benzeri durumları tespit edilenler,

– Kekemelik yada benzeri konuşma bozukluğu olanlar,

– Ağız ve diş sağlığı; bu sisteme ait konjenital anormali ,kronik ve ilerleyici hastalığı işlevsel konuşma bozukluğu olanlar,

-Yazlık üniforma giyildiğinde açıkta kalan yerlerde görülmeyen dövmeler kabul edilir.

– Güvercin göğsü elenme sebebidir. Bunun bir derecesi var doktor incelemesi ile belli oluyor.

– Kambur olanlar elenir. Bunun bir derecesi var doktor incelemesi ile belli oluyor.

– Kendine zarar veren jilet atanlar kalıcı izi olanlar elenir.

 

NOT: Yukarıda yazılan şartlarda sayılanların hepsi Ön Sağlık Aşamasında Doktor Muayenesinde belli olur. Doktorun verebileceği bazı kararlar olabiliyor. 

Üçüncü Aşama: Parkur

Üçüncü aşamaya geldiğimiz de  evrak teslimi , ön sağlıktan geçen adaylar için sonraki aşama olan Fiziki yeterlilik testidir.  Bu aşama Polis akademisin tarafından parkura tabi tutulur  , ve parkura aşamasına katılırsınız.  Bu Fiziki yeterlilik parkur aşaması Sınavı Yüz tam puan üzerinden değerlendirilirsiniz.  Sınav sonucunda  altmış (60) puan altında alan adaylar başarısız sayılır.

31. Dönem POMEM Başvuru Aşamaları

POMEM Başvuru Aşamaları Nelerdir? Dördüncü Aşama: Mülakat

Dördüncü aşama yukarıda ki aşamaları başarıyla geçen adaylara , Genel kültür konularından hazırlanan sorular  yazılı olduğu bir kart çektirilerek , çıkan konu hakkında  düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilir.  ve bu aşamada komisyonca adaylara haricen sorularda yöneltilebilir.

POMEM Başvuru Aşamaları Nelerdir? Mülakat Değerlendirme;

Mülakat komisyonu adayların psikolojik yeterliliği;  dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, duygusal dengesizlik, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olması kıstaslarına göre psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu üye tarafından değerlendirilir ve  değerlendirme sonucu mülakat komisyonu ile paylaşılır. Başkanlıkça belirlenecek soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

 

yukarıda 5 ayrı kritere göre  her bir kriter yirmi (20) puan olmak üzere tam yüz puan üzerinden değerlendirme yapılır. Başarılı olmak için yüz puanın En az yetmiş puan alması gereklidir.

 

Polis

Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu