2023 Sahil Güvenlik Sözleşmeli Subay Alımı

21.06.2020
675
A+
A-
2023 Sahil Güvenlik Sözleşmeli Subay Alımı

2023 Sahil Güvenlik sözleşmeli subay alımı an itibari ile İçişleri Bakanlığına bağlı olan Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından başlatılmıştır. Sözleşmeli Subay alımı bildiğiniz üzere sadece sahil güvenlik için olmayıp, TSK bünyesinde de uygulaması sık sık görülen bir alım türüdür. Kadroda ihtiyaç duyulması durumunda kurumlar sözleşmeli olarak dışarıdan görevli alımı yapabiliyor. Bu kapsamda Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyaçları doğrultusunda Subay alımı başlatıldı. Sizlere bu yazımızda 2023 Sahil Güvenlik sözleşmeli subay alımı detaylarından bahsedecek ve nereden başvuru yapabileceğinize dair tüm detayları aktaracağız.

2023 Sahil Güvenlik Sözleşmeli Subay Alımı Ne Zaman?

Sahil Güvenlik sözleşmeli subay alımı 12.06.2023 tarihinde başladı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı resmî web site adresinde Personel Temin Sistemi sayfasında alımların güncel olarak devam ettiğini görebilmekteyiz. Alım bilgilerinin yanında bitiş tarihine ilişkin bilgi bulunmuyor. Ancak başvuru yapacak kişilerin işlerini ertelemeden hızlı bir şekilde alımların bitmesi ihtimaline karşı bitirmesi önerilmektedir. İlgili başvuru ekranını yazımızın en alt kısmında link şeklinde bulabileceksiniz. Daha fazla ayrıntı için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

12.06.2023 tarihinde yapılan duyuru için “2023 YILI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ SINAV ÇAĞRISI“ başlığı kullanılmaktadır.

Daha önceden takip eden kişiler aslında bu sınavın daha önce yapılacağını biliyorlardır. Ancak 10.03.2023 tarihinde ülkemizde de görünen salgın nedeniyle sınavlar ve alımlar tüm kurumlar için ertelenmişti. Dolayısıyla yeni sınav çağrısı duyurusu 12.06.2023 tarihinde yayınlandı. Sorgulama ekranı için yazının en alt kısmına göz gezdirebilirsiniz.

2023 Sahil Güvenlik Sözleşmeli Subay Alımı Başvuru Şartları

2023 Sahil Güvenlik sözleşmeli subay alımı başvuru şartları da birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Alt kısımda maddeler halinde 2023 Sahil Güvenlik sözleşmeli subay alımı için başvuru şartlarını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

  • Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;
  1. Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar,
  • Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar,
  • Uzmanlık eğitimini tamamlamış tabiplerden 35 yaşından büyük olmayanlar,
  • Yurt içinde en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulların Temin Kılavuzunda gösterilen kaynak okul programlarından mezun olanlar (eş değer programlar dikkate alınmamaktadır), 
  • Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayanlardan, mezun oldukları programın, Temin Kılavuzunda gösterilen kaynak okul programları ile denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış (belge ile) olanlar,
  • Son iki yılın Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSSP3 Lisans Puanı 60 ve üzeri olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınmaktadır),
  • Kılavuzda belirtilen bazı sınıflara müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak genel kültür sınavından belirlenen baraj seviyesi veya üstünde puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu maksatla söz konusu sınıflara müracaat edecek adaylar, ikinci seçim aşamasından önce Genel Kültür Sınavına tabi tutulacak, bu sınavda başarılı olmaları durumunda ikinci seçim aşamasına katılmak üzere çağrı yapılacak,
  • Yabancı Dil Öğretmenliklerine müracaat edecek adaylar için; son iki yıl içerisinde yapılan KPSSP3’den en az 60 alanlar ve ilave olarak, başvuru kılavuzunda yabancı dil sınavlarından belirtilen asgari notu almış olanlar,
  • İngilizce Öğretmenliği için son iki yıl içerisinde yapılan KPSSP3’den en az 60 alanlar (ayrıca KPSSP121 Lisans puanı en az 70 olanlar), Beden Eğitimi Öğretmenliği için KPSSP3’den en az 60 alanlar (ayrıca KPSSP10 Lisans puanı en az 60 olanlar), Almanca Öğretmenliği KPSSP3’den en az 60 alanlar (ayrıca KPSSP120 Lisans puanı en az 70 olanlar),
  • Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,
  • Askerlik hizmeti devam etmekte olan yedek subay, yedek astsubay  erbaş ve erler,
  • Askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında ‘yedek subay olamaz’ kararı olanlar başvuramazlar.),
  • Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet sorumluluğu olmayan ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt edenler başvurabilecektir.

Bundan Sonraki Alımlar Astsubay İçin Olacak

Daha önce de belirttiğimiz üzere subay alımları 10 Mart 2023 tarihinde ülkemizde virüs görülmesi sebebiyle ertelenmişti. Subay alımları tamamlandıktan sonra ise bir sonraki aşama astsubay alımı olacak. Subay alımları yerine astsubay alımlarını bekleyenler polisnoktasi.com site adresimizi takip ederek güncel alımlardan anlık olarak haberdar olabilirler.

2023 Sahil Güvenlik Sözleşmeli Subay Alımı Sorgulama

Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan sorgulama ekranı E-Devlet doğrulaması gerektirmektedir. Dolayısıyla sınav çağrı ekranı için E-Devlet bilgilerinizi kullanıyor olmanız yeterlidir. Alt kısımdan sorgulama ekranının linkine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Sınav çağrısı sorgulama ekranı için bu yazıya tıklayın.

2023 – JANA Sınav Başvuruları
2023 – Kara Harp Okulu Başvurusu
Uzman Erbaş Alımı 2023

Polis
Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Kübra dedi ki:

    11 sınıfım ve polislik lisesine geçiş yapak istiyorum hedefim bu

  2. Kübra dedi ki:

    11 sınıfım ve polislik lisesine geçiş yapakistiyorum

  3. Kübra dedi ki:

    11 sınıfım polislik lisesine geçiş yapmak istiyorum