2023 – Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu?

08.02.2020
462
A+
A-
2023 – Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu?

2023 – bekçi maaşları ne kadar oldu sorusu son günlerde en çok tartışılan konular arasında yerini almaktadır. Bildiğiniz üzere kısa süre önce öğretmenler, polisler ve bekçiler için yeni başlangıç maaşları haberlerde gösterilmişti. Bekçilerin üniversite ve lise mezunları arasındaki ücret farkı da büyük tepki toplamıştı. Yazımızın devamında bu haberlerin doğru olup olmadığını ve 2023 güncel bekçi maaşları konusunu net bir şekilde öğrenebileceksiniz.

Bekçilerin Görevi Nedir?

Bekçilik bildiğiniz üzere eski Türkiye’de uygulanmaktaydı. Sokaklarda ve mahalle aralarında güvenliği sağlamak, yaşanan olaylara anında müdahale edebilmek için görevlerini yapmaktadırlar. Ülkemizin nüfusunun artması ve sokakların kalabalıklaşması ile olayların da ardı arkası kesilmemeye başlamıştı. 2019’un başında yapılan bekçi alımları ile Türkiye’nin her yerinde bekçi sayıları bir hayli artış gösterdi. Böylece sokaklar daha güvenli hale geldi. Bekçiler olaylara anında müdahale edebiliyor ve polisler ile koordineli çalıştıkları için polislerden hızlı bir şekilde yardım alabiliyorlar. Özet geçmek gerekirse bekçilerin görevi için sürekli devriye gezmek ve sokak / çarşı güvenliğini sağlamak ifadesini kullanabilirsiniz.

2023 Bekçi Başvuru Şartları

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak
  • En az 167 cm boyunda olmak
  • Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak
  • Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
  • Askerlik ödevini bitirmiş olmak
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine,toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak

Yukarıdaki başvuru şartlarından gördüğünüz üzere aralarındaki madde içerisinde en az lise mezunu aranmakta olduğunu görüyorsunuz. Bu başvuru şartları EGM bünyesinde yani Emniyet Genel Müdürlüğü için bekçilik yapacak kişiler içindir. Yine 2019 yılında ve 2023 yılında ilkokul mezunu bekçi alımını İŞKUR yapmaktadır. EGM bünyesinde memur olmak isteyenlerin en az lise mezunu olması gerekmektedir. İŞKUR üzerinden güncel ilkokul mezunu bekçilik alımları devam etmektedir.

2023 – Bekçilik Alım Aşamaları

2023 – bekçilik maaşları ne kadar oldu sorusundan önce alım aşamalarından bahsedelim. EGM bünyesine alım yapılacağı için alımlar ile Polis Akademisi ilgilenmektedir. Bu kapsamda adaylar öncelikle lise düzeyinde olan yazılı sınava tabii tutulurlar. Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar ise fiziki yeterlilik sınavı aşamasına geçerler. Burada parkur üzerinde adaydan bir derece yakalanması istenir. Son olarak ise sözlü mülakat bulunmaktadır. Adaylar heyet karşısına çıkarak onlara yöneltilen soruları cevaplamaktadırlar. En sonunda bu üç aşamanın ortalaması alınarak bekçi alımı sıralaması belirlenmektedir.

2023 – Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu? Zam Geldi Mi?

2023 – bekçi maaşları ne kadar oldu sorusu için net cevap verebilmemiz mümkündür. Bekçiler bildiğiniz üzere mezun oldukları dereceye göre farklı maaşlar almaktadır. Buna göre;

Lise mezunu bekçiler: 4352 TL – 4455 TL arası maaş almaktadırlar.
Ön lisans mezunu bekçiler: 4357 TL – 4400 TL arası maaş almaktadılar.
Lisans mezunu bekçiler: 4404 TL – 4657 TL arası maaş almaktadırlar.

Aynı zamanda maaşların evli olduğunuzda da değişeceğini söyleyelim. Eş ödeneği ile evli olan bekçilere 278 TL fazladan maaş verilmektedir. Evli olup çocuğu olanlara da çocuk için ayrıca 33 TL verilmektedir.

2023 Polis Maaşları Ne Kadar Oldu?
2023 Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar?
2023 Malulen Emekli Maaşı Ne Kadar?

Polis
Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Umut dedi ki:

    Admin 2020den sonra paeme sivil alım olmayacakmi ?