2018 – Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar ?

27.05.2018
1.443
A+
A-
2018 – Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar ?

Askerlik mesleğine ilgisi olan ancak çeşitli sebeplerden ötürü bu hayalini yerine getirememiş binlerce aday sözleşmeli er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev almak istemektedir. Türk ordusunun ihtiyaçları dolayısıyla her yıl düzenli olarak sözleşmeli er ve erbaş alımı yapılmaktadır. 2018 yılı Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri için sözleşmeli er alım ilanı Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi sitesinde yayınlanmıştır. Adayların merakla beklediği sözleşmeli er alım ilanı hakkında ve 2018 yılı sözleşmeli er maaşları hakkında sizlere detaylı bilgi vereceğiz.

Öncelikle tüm adaylar şunu bilmelidir ki, sözleşmeli er alımları yalnızca Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yapılmaz. Bahsettiğimiz gibi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde de her yıl düzenli olarak sözleşmeli er alımı yapılmaktadır. Profesyonel ordu hedefleri doğrultusunda sözleşmeli er alımlarının uzun süre devam edeceğini tahmin etmek zor değil. Bununla birlikte sözleşmeli er adaylarından istenilen bir takım yeterlilikler mevcut. Şimdi sizler için sözleşmeli er olmanın şartlarını sıralayalım.

2018 – Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alımı

2018 yılı için Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alım İlanı resmen yayınlanmıştır. Milli savunma bakanlığında yayınlanan 2018 yılı sözleşmeli er başvuru kılavuzunda sizden istenilen yeterlilikleri inceleyip, aynı zamanda kimler sözleşmeli er olabilir sorusunun cevabını tüm detaylarıyla sizlere verelim.

  • Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri için sözleşmeli er olmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları zorunludur. Polislik mesleğinden farklı olarak bu göreve yalnızca erkek adaylar kabul edilir. Yani bayan adayların başvuru yapması mümkün değildir.
  • Başvuruda bulunacak tüm adaylar en az ilkokul okulu mezunu olmak zorundadır. Birçok polislik ve askeri sınavların aksine sözleşmeli er olabilmek için lise veya üniversite bitirme şartı aranmaz.
  • Adayların askerliği yapmış olmalarına veya henüz yapmamış olmalarına göre farklı yaş sınırlamaları mevcuttur. Eğer adaylar askerlik görevini yapmışlarsa en fazla 25 yaşında Eğer henüz askerlik yapmamışlarsa da en az 20 en fazla 25 yaşında olabilirler.
  • Yalnızca 25 yaşından küçük adaylar sözleşmeli er olmak için başvuruda bulunabilirler. 2018 yılı için konuşmak gerekirse, 01.1993 tarihinde doğanlar ile birlikte bu tarihten sonra doğanlar sözleşmeli er alım ilanına başvuru yapabilir.
  • Diğer bir yaş sınırı olarak sadece 20 yaşından büyükler sözleşmeli er olmak için başvuruda bulunabilir. Yani 31.12.1998 ve öncesinde doğmuş olan adaylar başvuruda bulunabilir. Ayrıca adayların şu bilgiyi unutmaması gerekiyor, yaş düzeltme gibi durumlarda düzeltmeden önceki yaş esas alınarak işlem yapılmaktadır.
  • Başvuruda bulunacak adayların hiçbir askeri okuldan herhangi bir sebeple ilişiğinin kesilmemiş olması gerekmektedir. Yani şu veya bu sebepten dolayı farketmeksizin böyle bir durum yaşamışsanız başvuruda bulunamazsınız.
  • Daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman jandarma, subay, astsubay, er, sözleşmeli er ve sözleşmeli erbaş olarak yer almış olanlar tekrar sözleşmeli er olmak için başvuruda bulunamazlar.
  • Başvuruda bulunan adayların kamusal haklarından yoksun bırakılmamış olmaları gerekmektedir.
  • Devletin güvenliğine karşı işlenmiş suçlar, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyetini ve devletin kurumlarından herhangi birini aşağılayıcı suçlar, hırsızlık, dolandırıcılık, iftira, rüşvet, güveni kötüye kullanma, sahtecilik, yalan yere yemin, yalan tanıklık, cinsel saldırı, taciz, suç uydurma, hileli iflas, fuhuş ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak gibi yüz kızartıcı ve şeref ile haysiyet kırıcı suçlardan herhangi bir şekilde kesinlikle hüküm giyilmemiş olması gerekmektedir.
  • Herhangi bir suçtan dolayı 1 ay ya da 1 aydan daha fazla süreyle hapis cezası almamış olmak adaylardan istenmektedir.
  • Devletin milli güvenliğine karşı faaliyetlerde bulunduğuna karar verilmiş grup, oluşum ve yapılarla birlikte herhangi bir terör örgütüne üyelik, mensubiyet ya da bunlarla irtibatta bulunmuş adaylar kesinlikle Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapamazlar.
  • Adayların terör örgütleriyle hiçbir şekilde işbirliği kurmamış olması, onlara yardım etmemiş olması ve kamu kaynakları ile imkanlarını bu tür terör örgütlerini desteklemeye yönelik olarak kullanmamış ve kullandırtmamış olması gerekmetkedir. Aynı zamanda hiçbir şekilde bu tür terör örgütlerinin propagandasının yapılmamış olması
  • Askerlik görevi sırasında başvuruda bulunan adaylar birlik komutanlıklarından nitelik belgesi almış olmalıdır.
  • Askerlik görevi sırasında yapılan tetkiklere göre askerliğe elverişli değildir raporuyla terhis almamış olmak gerekmektedir.
  • Tüm askeri personellerde olduğu gibi istenilen boy ve buna uygun vücut kitle endeksine sahip olmak adaylarda aranılan şatlardandır.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık yönetmeliğine uygun olarak askerlik için uygun sağlık şartlarına sahip olmak gerekmektedir.
  • Bununla birlikte son olarak tüm adayların öğreniminin şahsi olarak kendine adına yapılmış olması istenmektedir. Ayrıca hiçbir kuruma ya da kuruluşa tazminat veya hizmet ile ilgili yükümlülükleri bulunmamalıdır.

2018 Yılında Sözleşmeli Er Maaşları Kaç TL ?

Sözleşmeli er olmak için başvurmayı düşünen adayların aklında, mesleğin zorluğu nasıldır, günde kaç saat çalışılır ve maaşları ne kadardır gibi birçok soru doğal olarak bulunmaktadır. Öncelikle yukarıda verdiğimiz 2018 sözleşmeli er alım şartlarını karşılıyorsanız ve sözleşmeli er olmak için başvuruyorsanız tüm bu sorular hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Milli Savunma Bakanlığı resmi sitesinden E-Devlet kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaparak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Bunun için en son ve detaylı bilgileri Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi olan https://personeltemin.msb.gov.tr/ adrsinden temin edebilirsiniz.Adayların en çok merak ettiği sorulardan olan 2018 sözleşmeli er maaşları kaç TL sorusuna gelecek olursak, 2018 yılı itibariyle göreve yeni başlayan sözleşmeli er maaşları eğer batı bölgesinde görev yapıyor ise 2500-3000 TL arasında değişirken doğu bölgesinde görev yapanların maaşları 4 bin TL’ye kadar yükselebilmektedir.

Jandarma Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadar 2018

Jandarma Özel Harekat Başvuru Şartları 2018

Jandarma Uzman Çavuş Nasıl Olunur 2018, Şartları Nelerdir?

Polis
Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.