2018 PMYO Polis Alımı

07.09.2017
32.613
A+
A-
2018 PMYO Polis Alımı

Polis Meslek Yüksek Okulları, lise mezunu gençler arasında oldukça revaçta. On binlerce genç, polis olmak için PMYO sınavlarını dört gözle takip etmekte. Lise mezunu adayların polis olmasını sağlayan Polis Meslek Yüksek Okulları, yılda bir defa ön başvuru ile polis alımı yapmaktadırlar. Bu yazımızda, 2018 yılı için PMYO süreçleri hakkında beklentilerimizi sizlerle paylaşacağız.

2018 yılı TYT taban puanı kaç olur?

YGS kalktı! Artık YGS ile polis alımı olmayacak. Artık YKS birinci oturumu olan TYT üzerinden PMYO başvuruları alınacak. Lütfen bu yazıyı OKUYUN!  Temel yeterlilik puanınızı hesaplamak için TYT PUAN HESAPLAMA yazımıza bakınız.

2018 PMYO Başvuru Tarihi ne zaman?

TYT 23 Haziran 2018 tarihinde yapılacağına göre, 2018 PMYO başvurular 2018 yaz aylarında olacaktır.

2018 yılı PMYO alım kontenjanı ne olur?

Eğer mevcut PMYO’lardan biri POMEM’e dönüştürülmezse, 2018 kontenjanının da bu seneki gibi 2500 olmasını bekliyoruz.

2018 PMYO Yaş şartı kaç olur?

Yaş şartında değişim olacağını düşünmüyoruz. 2018 yılında, PMYO başvurusu yapacak adaylarda aşağıdaki yaş şartı aranacaktır:

  • 31 Aralık 1993 tarihi ve sonrası doğanlar ile
  • 01 Ekim 2000 tarihi ve öncesinde doğmuş olanlar

başvuru yapabilecek diyebiliriz.

Örnek Olarak; 1 ocak 1994 doğumlular sınava girebilir, 2 Ekim 2000 doğumlular sınava giremez, 30 Aralık 1993 doğumlular sınava giremez. Aşağıdaki yaş robotundan kendi durumunuzu hesaplayabilirsiniz:

Boy-kilo oranı şartı ne olur?

Beden kitle indeksi, vücut ağırlığınızın boy uzunluğunuzun karesine bölünmesi ile elde edilmektedir. Bu ölçü tüm okullar için 18-27 arasında olması gerekmektedir. 17,9 ve 27,1 daha olsanız elenirsiniz.

2018 PMYO okullar ne zaman açılacak?

2018 yılı eğitimi, 8-9 Eylül 2018 tarihinde başlayacaklar.

Başarı puanlama sistemi değişir mi?

Değişmesini beklemiyoruz. TYT’nin %25’i, fiziki parkurun %25’i ve sözlü mülakatların %50’si alınarak hesaplanmaya devam edilecektir.

PMYO’lar 2018’de kapanır mı?

PMYO’ların sayısının ve kontenjanlarının dramatik şekilde azaldığı bir gerçek. Bu süreç zamanla devam edecektir. Fakat 2018 yılında bir anda böyle bir dönüşüm beklemiyoruz.

Şu an aktif kaç PMYO var?

Şu an mevcut eğitimine devam eden 5 Polis Meslek Yüksekokulu mevcuttur. Bunlar:

Bu okullardan İstanbul Adile Sadullah Mermerci PMYO ve Samsun 19 Mayıs PMYO karma eğitim vermektedir. Kadın adaylar bu okullarda eğitim görmektedirler. Türkiye’nin neresinden başvurursanız başvurun, PMYO kazanan bayan adaylar bu okullarda okumak durumundadırlar.

PMYO kendi sınavını mı yapıyor?

2012 yılına kadar PMYO kendi yazılı sınavını yapıyordu. Fakat bu yıldan itibaren merkezi sınavla öğrenci almaya başladı. Mevcut iş yükü, PMYO’ların sayılarının azalması gibi etmenleri düşündüğümüzde, PMYO yazılı sınavlarının tekrar gündeme gelmesi zor gibi gözükmektedir.

PMYO eğitimleri kaç yıl sürüyor?

PMYO eğitimleri 2 yıl yatılı olarak yapılmaktadır.

PMYO okurken para ödüyor muyuz?

Hayır, tüm ihtiyaçlarınızı devlet karşılamaktadır. Polis öğrencilerine ayda 300 ile 330 TL arası burs verilmektedir. Böylece kimseye yük olmadan yatılı olarak mesleğe hazırlanabilirsiniz.

PMYO okuyunca kesin polis mi oluyoruz?

Eğer sene sonu eğitim sınavından da başarı ile çıkarsanız polis memuru olarak göreve başlıyorsunuz. Sene sonunda eğitim sonu sınavı uygulanmaktadır. Bu sınavdan başarısız olan adaylar, polis okullarından mezun olup emniyet teşkilatında görev yapamazlar. Polis okullarında okuyan öğrencilerin, meslek ile aralarındaki son engel eğitim sonu sınavı diyebiliriz.

Eğitim sonu sınavları ile ilgili yönetmelik hükümleri aşağıdaki gibidir.

PMYO Eğitim Sonu Sınavı: (MADDE 19/A ) Yüksekokul öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır.

Eğitim sonu sınavının içeriği nedir?

Bu sürecin amacı, emniyet teşkilatına katılacak olan personelin tam donanımlı, yeterli, vatanına-milletine bağlı ve ülkemizin kuruluş değerlerine sadık bir personel olmalarını sağlamaktır. Adaya, sınav sürecinde eğitim-öğretim döneminde gördüğü polislik eğitimlerinin yer aldığı sorulardan, kart çekme usulü ile sorular yöneltilir. Komisyon, farklı alanlardan da sorular sorabilir. Sözlü mülakat yapabilir. Adayın, mesleki bilgisine, polis okulu geçmişine ve kişinin güvenlik tahkikatı sonucuna detaylı olarak bakılır. Bu aşamadaki elemelerin büyük kısmı güvenlik tahkikatı sonucu kaynaklı olmaktadır. Özellikle FETÖ, PYD, DHKP-C, DAEŞ ve PKK gibi örgütlerle en ufak ilişkisi tespit edilen adaylar bu süreçte kesinlikle elenirler.

PMYO mezunları askerlik yapar mı?

Hayır, polis öğrencileri mesleğe başlayınca askerlikten muaf olurlar.

PMYO okurken okulu bıraksam tazminat mı öderim?

Evet, eğer okulu bırakırsanız kayıt sırasında imzaladığınız tazminat sözleşmesinde yazan hükümlere göre size yapılan tüm ödemeler tahsil edilir ve tazminat ödemek zorunda kalırsınız. Bu tutar 5 bin ile 20 bin TL arası olabilir.

PMYO da hangi dersleri görüyoruz?

Polis Meslek Yüksek Okulunda görülen dersler tamamen öğrencileri polislik mesleğine hazırlamak ve meslekte karşılaşacağı sorunları nasıl çözebileceğine yardımcı olmak amaçlı okutulan derslerdir. Daha detaylı okumak için TIKLAYINIZ.

Açık lise öğrencisiyim. Lise sonda eğer yetişirse PMYO başvurusu yapabilir miyim?

Evet, eğer liseden mezun olacaksanız, TYT girip PMYO başvurusu yapabilirsiniz.

PMYO mezunları kariyer yapabilir mi?

Hayır, eğer lisans eğitimini tamamlamazsanız polis memuru olarak kalırsınız. Lisans eğitimini tamamlayıp PAEM okuyarak kariyer yapabilirsiniz.

PMYO mezunu polis memuru ön lisans eğitim derecesinde sayılmaktadır. Komiser yardımcısı olmak için ise lisans mezunu olmak gerekir. PMYO mezunu polis memurları, öncelikle lisans eğitimini tamamlamak zorundadır.  DGS ile bunu yapabilirler.

Lisans eğitimini tamamlayıp mezun olan polis memuru, PAEM Meslek İçi Komiser Yardımcılığı sınavına giriş yapabilir. Bu sınavda 100 soru sorulmaktadır. Başarı için taban puan 60 olmaktadır. 60 ve üzeri puan alanlar PAEM ön başvurusunda bulunabilmektedir. PAEM  KYS sınavları her sene Nisan ayı civarı yapılmaktadır.

2018 PMYO adayı olarak nasıl hazırlanmalıyım?

Öncelikle TYT için temel matematik ve türkçeye iyi çalışmalı, alabildiğiniz kadar yüksek  puan almalısınız. Bu puanın %25 i başarı puanınız olacak. Daha sonra fiziki parkura çalışmalı ve hazırlanmalısınız. Spor yapmalı, boy-kilo oranını tutturmalısınız. Bu da başarı puanınızın %25 i olacaktır. TYT ve fiziki parkur, %50 başarı puanınızı oluşturacak.

PMYO Adayları İçin Örnek TYT Soruları
Temel Yeterlilik Testi (TYT) Değişti
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Puan Hesaplama
YKS Sonrası PMYO Başvuruları

Polis olmak isteyen PMYO adayı, diğer %50 için mülakata hazırlanmalıdır. Mülakattan yüksek alamazsanız polis olamazsınız. Peki mülakata nasıl hazırlanacaksınız? PMYO kazanmak için en önemli etmen olan sözlü mülakat için Polislik Mülakatları Uygulamamızı mutlaka edinin. Bu zaman kadar PMYO POMEM PAEM ve PÖH mülakatlarında çıkan 1200 civarı soru ve cevap içerisinde yer almakta. Üstelik sürekli güncellenmekte. Sözlü mülakattan iyi puan alamadıktan sonra fiziki parkur veya sınav puanınızın hiçbir önemi yok. İndirmek ve satın almak için tıklayın:

Konu hakkında merak ettiklerinizi yorum bölümünden iletebilirsiniz.

Polis
Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3839 YORUM
  1. Muhammed dedi ki:

    15 Temmuzda şehit olan Özel Harekat Polisi babanın oğluyum. 93 doğumluyum. Ay olarak sınava girebiliyorum lakin şöyle bir sıkıntım var. Göğsümde dövme vardı babam şehit olduktan sonra sildirdim herhangi bir şeyin altında görünmüyor. Ki yeni yönetmeliğe göre de yazlık giysinin altında görünmeyecek diyor, benimki görünmüyor ama azda olsa yanık izi kaldı. Bu sizce sorun teşkil eder mi? Diğer bir sorum ise şu; eskiden (ygs sınavı varken) puanlama ile şuan ki sınavın puanlaması aynı mı olur? Örneğin, atıyorum şehit yakınlarına 180 puan alması şart koştular hangi dersin sınavını çözersek çözelim o puanı almamız yeterli olur mu? Bunu da o puanı alamayacağımdan değil, şuan ki sınav puan hesaplama yaptığımda matematikten 1 net olmayınca hesaplamadığı için soruyorum. İlla matematikten de yapmamız lazım mı puanımızın hesaplanması için?
    Çok eskiden beri sınava girmediğimden bu konudan biraz eksiğim, teşekkür ederim.

    1. Admin dedi ki:

      İz sorun olmaz. Puanı herhangi bir alanda Alman yeterli.

  2. Buse dedi ki:

    merhaba benim boyum 160 161 civarı kızlarda boy sınırı 162 sorun olur mu ?

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olur

  3. burcu dedi ki:

    admin ben bir bayan olarak polis olmayı cok istiyorum.ben hemşireyim ama hep polis olmak istedim.sence bu sınavı kazanamak zormu.bu sene isallah bu sınava gircem . bazen kesin kazanırım diye seviniyorum ama bazı yorumlar var torpil lazım alım çok az diye bu yüzden umudumu kaybetmek üzereyim

    1. Admin dedi ki:

      Şansınızı mutlaka deneyin

  4. cemal dedi ki:

    öncelikle merhabalar polis olmayı çok istiyorum gözlerim uzak konusunda biraz bozuk sanırım gözlük numaran 0.75 idi pmyo sağlık mulakatında geçebilirmiyim TEŞEKKÜRLER

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz.

  5. Ahmet dedi ki:

    PMYO bu sene alım kaç olur

    1. Admin dedi ki:

      2000 civarı

  6. mtl dedi ki:

    96 doğumluyum lise mezunuyum derin bilgim yok bu konuda ama hayalim polis olmak napmam gerekiyo

    1. Admin dedi ki:

      TYT girmelisin.

  7. Bünyamin dedi ki:

    boy 1.70
    Kilo 60
    Dayımınhapiste olması benim polis olmama engel olurmu

    1. Admin dedi ki:

      orun olmaz.

  8. cemal dedi ki:

    Merhabalar %25 %25 %50 puanlama var peki bunların ortalaması kac olursa aday başarılı sayılır. örneğin 70 yeter mi..? yardımlarınızdan dolayı tesekkurler.

    1. Admin dedi ki:

      Belirli bir sınır yok, her sene değişiyor.

  9. Kadir Özyurt dedi ki:

    Son tarih 22 mart olarak tyt için 50 tl para yatırılması gerekiyo diye bi yazı okudum farklı bi intrrnet sitesinden doğrumu para yatıramayanlar sınava katılamıycakmı.

    1. Admin dedi ki:

      Katılamayacak.

  10. Hatice dedi ki:

    Yaklaşık 2 aydır hafif antidepresanlar kullanıyorum ama tyt den sonra kullanmayı bırakacağım bu polis olmama engel olur mu?

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olur.

  11. Misafir dedi ki:

    Polis olmayı çık istiyorum ama üst tavşan dişlerimin yanindaki kesici dişlerimin ıkiside doğuştan eksik dişçiye gittim on köpek dişlerini kaplama yaparız kesici diş görünümü veririz dedi yada öndeki 6 dışı kaplama yaparz dedi bunları yaptırdığım zamn on grup dişlerim gene eksik sayılırmi lütfen cevap yazın birde on grup dişleri hangileri oluyor ondeki ikili tavşan dismi yoksa alt üst olan 4 der dis mi nolur hemn cevaplayin

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz.

  12. Misafir dedi ki:

    On üst diş grubunda doğuştan kesiçi dişlerim eksik kaplama yaptırarak kesici diş görünümü verildiği zamn yine eksik sayılırmi şuan azıma 25 dış var 17 yaşındayım alt dişlerim çok düzgün bir cevap verirseniz çok sevinirim

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz.

  13. Melisa dedi ki:

    26.09.2001 doğumluyum. Lise 3 e gidiyorum seneye üni sınavına girince başvurabilir miyim?

    1. Admin dedi ki:

      Evet

  14. Misafir dedi ki:

    Admin ben 14.08.2001 doğumluyum şuan lise 3 okuyorum yani 11.sınıf 12.sınıf bitince başvuru yapabiliyormuyum?

    1. Admin dedi ki:

      Yapabilirsiniz.

  15. Misafir dedi ki:

    On grup dişlerim den kesici dişlerim doğustan eksik diş aralıkları dış yapriramayacak kadar dar yani dış eklenmiyor ama biraz seyrek hic bir işlem yaptırmadan yani üst dişimde iki eksik kesici dişle gitsem sorun olurmu doğuştan eksik dişleri gene eksik sayıyorlar mi lütfen cevaplayın

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz.

  16. Mert dedi ki:

    3 adet eksik azı dişim var ama hiçbir şekilde görünmüyor bir sıkıntı olur mu.

    Bir de ikametgâhın izmir gaziemir’de okul olarak tahminen neresi çıkar.

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz. Okul belli olmaz.

  17. ömer dedi ki:

    Önceklikle Merhaba Polis Olmak İstiyorum Yengemin Kızının Kocası Polis Hani Beni Etkilermi TYT Den 140 Puan Alıp Girebilirmiyim?

    1. Admin dedi ki:

      Giremezsin.

  18. muhammed ata özkan dedi ki:

    abi benim boy 1.80 kilom 53 kiloda sorun çıkarmı

    1. muhammed ata özkan dedi ki:

      02.05.1999 doğumluyum

    2. Admin dedi ki:

      Sorun yok.

  19. çiçek dedi ki:

    merhabalar ,ben şu an ön lisans öğrencisiyim ,okulum seneye bitiyor,bu sene yks sınavına giremeyeceğim çünkü başvuru yapmadım ,yks ye girip 260 civarı alıp pmyo ya giriş yapılabildiğine göre benim bu sene polislik hayali yattı.seneye illa yks yemi girmem gerek yine pmyo için yoksa kpss de olurmu .birde geçen seneki ygs puanlarımız geçerli olmuyor demi pmyo ya başvurabilmek için?

    1. Admin dedi ki:

      TYT de olur KPSS de

  20. öznur dedi ki:

    Merhaba ben kekemeyim, bu durum polis olmak için bir engel mi?

    1. Admin dedi ki:

      Derecesine bağlı.

  21. bedirhan dedi ki:

    parkur sınavı ne zaman olucak sozlu mulakat ne zaman olucak bunlar hakkında bilgi alabilirmiyim

    1. Admin dedi ki:

      Yazın olacak.

  22. ömer dedi ki:

    Merhabalar Burun Estetiği Ameliyatı Olucamda Polis Olmamı Etkilermi?

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz.

  23. Nilufer dedi ki:

    Ben birinci sınıf üniversite öğrencisiyim. Polislikte bazı derslerimiz ortak .pmyo yu kazanirsam bu dersler saydırabiliyormuyuz?Yoksa yenidenmi göreceğiz?

  24. Yusuf dedi ki:

    Ders netleri önemli mi yoksa sadece 270 yapmak yetiyomu yani mat 20 netin aşağısında olsa olur mu

    1. Admin dedi ki:

      Baraj puanı geçmen yetiyor.

  25. Mahmut dedi ki:

    Mrb admin sinuzut engel mi cevaplarsaniz size zahmet

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz.

  26. Esra dedi ki:

    Simdi baraj 260 puan 250 alsak bile.basvuru yapamiyor muyuz admin?

    1. Admin dedi ki:

      Yapamazsın.

  27. deniz dedi ki:

    meraba admin 01.10.1994 doğumlu lise mezunuyum yalnız askerlik yapmadım
    tyt sınav başvurusunu kaçırdım 2019 da girsem askerlik yapmayan için yaş sınırını geçmiş olurmuyum yada önümüzdeki haziranda askere gitsem şuanki şartlar ile askerlik görevini tamamlayan kişiler için yaş sınırını geçmiş olurmuyum ama tabi isteğim askere gitmeden girebilirmiyim

    1. Admin dedi ki:

      Seneye başvuramazsın.

  28. mehmet dedi ki:

    selamun aleykum abimin facebookta yaptığı terör örgütü propagandsı suçu pmyo girmeme engelmidir

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olur.

  29. Ayşe dedi ki:

    Merhaba;
    Kalbim daha önceden delik ti ve anjiyo oldum şuan hiç bir sıkıntım yok
    Bir de koluma onceden platin takmislardi suan kolumda değil ama çikartildi sadece izler kaldi yazlik kiyafet giydigim de gözüküyor lazerle felan götürmeyi düşünüyoruz
    Gitmek çok istiyorum gitmek icin her seyi yaparim sizce bu nedenlerden dolayi gitmeme olasiligim varmi katila bilir miyim ?

    1. Admin dedi ki:

      Şansınızı mutlaka deneyin.

  30. Merve dedi ki:

    Komiser olabiliyor mu pmyo mezunu ve ben antalyalıyım neresi gelir

    1. Admin dedi ki:

      Olamaz, İstanbul gelir.

  31. Ömer dedi ki:

    Ben daha15 yaşındayım liseden sonra hedefim polis olmak
    31 Aralık 1993 tarihi ve sonrası doğanlar ile
    01 Ekim 2000 tarihi ve öncesinde doğmuş olanlar
    diye madde var 2003 yani polis olamammı

    1. Admin dedi ki:

      3 sene sonra olursun

  32. bedia dedi ki:

    miyopum. derecesi 1.5. sorun olur mu

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz.

  33. deniz dedi ki:

    meraba 01.ekim itabiriyle 24 vaskerlik yapanlar için ise 26 yaşından gün almamış olmak benim 01.10.1994 tutarmı

    1. Admin dedi ki:

      Başvurursun.

  34. Ebru dedi ki:

    Ben pmyo okusam ve sene sonu sinavini gecmezsem bir daha sinava girme sansim olacak mı?

    1. Admin dedi ki:

      Hayır elenirsin.

  35. alperen dedi ki:

    ben akciğerimden ameliyat oldum ama koşunca sorun olmuyor sıkıntı olurmu yardımcı olurmsuunuz

    1. Admin dedi ki:

      Doktor takdirinde.

      1. alperen dedi ki:

        teşşekkürler

  36. alperen dedi ki:

    abi miyopumun sonuçları Görme Testi: % 100 başarı

    Astigmat Testi: % 100 başarı Renk Körlüğü Testi: % 100 başarı Duochrome Testi: % 100 başarı
    sorun olurmu hepsi gerçek yalan değil

    04.07.2002 doğumluyum polis olmayı çokkk istiyorum açıktan lise 2 deyim

    bana yardımcı olurmusunuz lütfennnnnnn

    1. Admin dedi ki:

      2 sene sonra başvuracaksın.

  37. tunahan dedi ki:

    merhaba polis olmak istiyorum fakat evde tek erkek çocuğum bu durum polis olmamı engellermi

    1. Admin dedi ki:

      Engel olmaz.

  38. Esra dedi ki:

    Simdi biz internet sitesinden on basvsuru yapacz ya o sırada normal unv tercihlerini yapamiyor muyuz yoksa ikisini bi arada da yapabilir miyiz?

    1. Admin dedi ki:

      İkisini de yapacaksın.

  39. Ali dedi ki:

    13.09.1994 doğumlu olurmu

    1. Admin dedi ki:

      Olur.

  40. Zuhal dedi ki:

    Polislik başvuruları ne zaman başlıyor

    1. Admin dedi ki:

      TYT sonrası.

  41. Ömer dedi ki:

    15.02.1994 doğumluyum lise mezunuyum 2019 için girebilir miyim yada kaçırdım mı basvuruları yks giriş için başvuru yapmadım

  42. Ömer dedi ki:

    15.02.1994 doğumluyum lise mezunuyum 2019 için girebilir miyim yada kaçırdım mı basvuruları yks giriş için başvuru yapmadım askerlik hiznetinşdr tamamladım

    1. Admin dedi ki:

      Bu sene son şansın.

  43. Edanur dedi ki:

    Ben sayısal öğrencisiyim tyt ve ayt ye gireceğim bu benim aday olmamı olumsuz etkiler mi

    1. Admin dedi ki:

      Etkilemez.

  44. Esra dedi ki:

    Ben universite 1.sinif kamu yönetimi öğrencisiyim. polis olmayı çok istiyorum. Bu sene tekrar sınava gireceğim TYT’ye. Ama üni mezunu polis alımlarında rütbe artırma daha iyi diyorlar. Lise mezununda rütbe artiramiyormussun sadece polis olarak kaliniyormuş bu dogrumu acaba? Bilgi verirseniz sevinirim.

    1. Admin dedi ki:

      Polis olunda nasıl olursa olsun. Rütbe için PAEM okumalısın.

  45. mert dedi ki:

    Konyalıyım pomem okulu neresi gelir

    1. Admin dedi ki:

      Sistem belirliyor.

  46. Salih dedi ki:

    Benim ayaklarim surekli catliyor ailemde de var ırsi ama hiçbir sıkıntı vermiyor sadece göruntü bu bana fiziksel muayenede sorun olur mu?

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz kanaatindeyim.

  47. muhittin269 dedi ki:

    admin ön çapraz bağ amelıyatı oldum kosu ve sporda sıkıntım kesınlıkle yok polisliğe engel midir

    1. Admin dedi ki:

      doktor takdirinde.

  48. ÖMER AYDIN dedi ki:

    1989 doğumluyum 2akrabam polis ön lisans mezunuyum polislik sınava girecem sıkıntı olurmu yaştan dolayı .

    1. ÖMER dedi ki:

      1989 doğumluyum polislik sınavına girmeyi düşünüyom önlisans mezunuyum sıkıntı olurmu

      1. Admin dedi ki:

        yaşınız engeldir.

    2. Admin dedi ki:

      Yaşınız tutmuyor.

  49. Yasin dedi ki:

    08.06.1991 doğumluyum seneye girebilir miyim sınava ?

    1. Admin dedi ki:

      Giremezsiniz.

  50. Şule dedi ki:

    Bu sene pmyo başvurucam. İstanbulda yaşıyorum. Okul başka şehirde mi çıkar yoksa istanbulda mı?

    1. Admin dedi ki:

      İstanbul çıkar gibi.

  51. Muhammed dedi ki:

    Mrb ben açık lise ogrencısıyım kredim 21 liseyi bitirmeme en az 3 veya 4 yıl var başvuru için bir sorun olurmu

    1. Admin dedi ki:

      başvuramazsın.

  52. can karamanoğlu dedi ki:

    pmyo den pöh olumuyormu?

    1. Admin dedi ki:

      evet olabilirsiniz.

  53. Elena Beyza dedi ki:

    Benim pectus carinatum halk arasında güvercin göğsü olarak bilinen kemiğimin şekilsiz ve orantısız büyük durmasını sağlayan rahatsızlığım var. Dışarıdan dikkatli bakılmazsa farkedilmiyor. Polis olmam için engel midir?

    1. Admin dedi ki:

      Derecesi önemli.

  54. Sevda dedi ki:

    Benim burnumun yan tarafında minik bir doğum lekesi var sıkıntı oluşturur mu?

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz.

  55. Mahmut dedi ki:

    Mrb admin parkur en fazla kaç sn bitmeli ben 44 saniye yapiyom yeterlimi

    1. Admin dedi ki:

      yeterli olur.

  56. C.c.c dedi ki:

    Taban puan henüz belli olmadı mı

    1. Admin dedi ki:

      Hayır

  57. Misafir dedi ki:

    Merhaba polis alımında ön grup dişlerde eksik diş olmayacak diye yazıyor benim dogustan üst ön grup dişlerim den iki tane sağ ve sol kesici dişlerim eksik yaptırmak istedim ama boşluk çok az dış sığmaz dediler bu şekilde polislige beni kabul ederler mi yoksa hemn elenir miyim lütfen cevaplayın.

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz boşluk yoksa.

  58. ahmet dedi ki:

    dogme ne kadar etkiliyor

    1. Admin dedi ki:

      Elenme sebebi.

  59. Mahmut dedi ki:

    S.a abi 2018 pmyo alim 2500 tamam bunda erkek alim ve bayan alim kaç olucak ayrı ayrı hesaplarsak

    1. Admin dedi ki:

      250 kadın 2250 erkek olacak.

  60. Yaşar dedi ki:

    Merhabalar iyi çalışmalar dilerim
    01.01.1992 doğumluyum lise mezunuyum askerliğimi yaptım bu hazirandaki yks sınavına giricem inşallah polis olmak istiyorum pöh de olabilir 192 boyundayım kick boks antrenörüyüm Türkiye derecem de var sizce polis olabilir miyim? lütfen cevap bekliyorum araştırmalar yaptım ama net birşey söyleyen kimse olmadı.
    İyi çalışmalar tekrardan.

    1. Admin dedi ki:

      PÖH ilanı gelirse şansınız var.