PMYO

2018 PMYO Mülakatları Ne Zaman Yapılacak ?

Polislik için başvuruda bulunmaya hazırlanan lise mezunu adaylar bir yandan da PMYO alımları için en önemli aşamalardan olan mülakat aşamasına hazırlanmaya başladılar. Polis olmayı hedefleyenler, geçtiğimiz günlerde yapılan TYT sınavına girerek 2018 için 260 civarı olması gereken baraj puanı geçmeye çalıştılar. Lise mezunlarının polis olabilmeleri için uygulamaları gereken ilk adım TYT adımıdır. Geçmiş dönemlerde YGS olarak uygulanan sınav, bu seneyle birlikte TYT ismini aldı ve sınavın yapıldığı tarihte değişerek Haziran’ın son haftasında uygulandı. Bir milyondan fazla adayın ter döktüğü sınav için büyük çaba sarfeden adayların birçoğu da polis olmak isteyen lise mezunu adaylardı. Hem erkek hem de bayan öğrencilerden alım yapan PMYO için bu sene de yoğun şekilde başvuru yaşanmasını bekliyoruz.

PMYO için başvuru yapacak adaylar ilk olarak TYT sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemek zorunda. Eğer bu sene TYT ‘ye girmemişseniz de 2019 yılında ÖSYM tarafından yapılacak TYT sınavına girmelisiniz. Bu sene TYT’ye girenler 260 ve üzeri puan aldıkları taktirde Polis Meslek Yüksekokulu’na başvuruda bulunabileceklerdir. Başvuru yapmanız gereken şartlardan yalnızca bir tanesi TYT baraj puanıdır. Bunun haricinde birçok farklı kriteri de yerine getirmeniz gerekmektedir. Sağlık şartları, fiziki mülakat yani parkur ve sözlü mülakat da PMYO için adayların geçmesi gereken aşamalardır. Öncelikle henüz TYT puanınız belli olmadan mülakatların sizin için bir anlamı yoktur. Ayrıca TYT puanınızın baraj puanı 260 civarı olsa da yine de alabildiğiniz kadar yüksek puan almak zorundasınız. Sonuç itibariyle 350 puan alan adayların da TYT ye başvurduğu ve bu puanın giriş için %25 oranında etki ettiğinizi göz önünde bulundurursak TYT ‘den yüksek puan almanız gerekmektedir.

Yazılı sınavı başarıyla geçtikten sonra da sırada sağlık raporu ve mülakat aşamaları olur. Bu aşamalar için sizlerden istenilen tüm yeterlilikleri eksiksiz yerine getirmeniz gerekmektedir. Eğer halihazırda vücut kitle endeksiniz polis olmak için uygun değilse kilo vermeniz gerekmektedir. Vücut kitle endeksi dediğimiz grafik, insanların boy ve kilosu arasındaki uyumdur. Yani örneğin polis olacak bir aday 175 boya sahipse 80 kilo olsa da polis olabilirken 85 ve daha yukarısında bir kiloya sahipse polis olamaz. Bu adayın vücut kitle endeksinin polislik için uygun olmadığını gösterir. Bu durum kısacası adayların fiziki olarak hazır olmalarını gerektiren bir grafiktir. Ayrıca erkekler için 167 cm boyundan daha kısaysanız ve bayanlar için de 162 cm boyundan daha kısaysanız polis olmanız mümkün olmaz.

2018 PMYO Mülakatları Ne Zaman Yapılacak ?

2018 yılında PMYO için başvuruda bulunacak adaylar TYT sınavının geride kalmasıyla birlikte açıklanacak puanları ve PMYO için yapılacak başvuruları beklemektedir. PMYO başvurularının en önemli aşamalarından biri de elbette mülakatlardır. Çünkü mülakatlar toplamda %75 oranında adayların girişleri için etki eder. Bu da TYT için hazırlanan adayların ondan daha fazla şekilde mülakatlara hazırlanması gerektiği anlamına gelir. Sağlık raporu şartları da tüm adaylar için önemli olan diğer bir konudur. Polislikte birçok fiziki sebep yüzünden elenmek mümkünken, bazen de elenebileceğini düşünen adaylar doktorların polis olabilir raporu vermesiyle sevinmektedir. Öncelikle fiziki olarak bir sıkıntınız varsa bunun sizin polis olup olmamanıza karşı bir engel teşkip edip etmeyeceğine doktorun karar vereceğini unutmamanız gerekiyor. Doktor polis olabilir dedikten sonra, mülakatlar ve yazılı sınavınız da iyi geçmişse çok yüksek ihtimalle PMYO tarafından kabul edilirsiniz. Şimdi sizler için detaylı olarak PMYO mülakatlarının ne zaman yapılacağı ile ilgili bilgi verelim.

 

  • 2018 PMYO mülakatlarının yapılması için az bir zaman kalmıştır. TYT sınavının da bitmesiyle birlikte şuan adaylar için kalan şey TYT sınavından alacakları puanı bekleyip, başvurular açıldıktan sonra PMYO başvurusu yapmak olmalıdır. Ön başvuru sonrası asıl başvuru için çağrılan adaylar gerekli belgeleri de temin edip başvuru noktalarına giderek yüzyüze başvuru yapmak zorundadır.

 

  • PMYO için 2018 eğitim öğretim yılının Eylül ayında başlayacağını düşünürsek, önümüzdeki günlerde PMYO başvurularının başlayıp, mülakatlarında başvurulardan kısa süre sonra yapılacağını söylemek yanlış olmaz. Mülakatlar için çağrılan adaylar hem sözlü mülakatta sorulacak sorulara, hem de fiziki mülakat yani parkur bölümünde iyi performans göstermeye gayret etmelidirler.

 

  • Adaylar için çok yüksek ihtimalle Ağustos ayında yapılacak olan PMYO mülakatları son derece önemlidir. Yazılı sınav da elbette önemlidir ancak yazılı sınavın etkisi %25 ‘dir. İlk olarak mülakata kalabileceğinizi düşünüyorsanız fiziki parkur için hazır olmaya çalışmalısınız. Fiziki parkur adayların fiziki yeterliliklerini ölçen ve çeşitli akrobatik hareketler, koşular gibi aktivitelerin olduğu bir sınavdır. Bu sınavdan alacağınız puan %25 etkiye sahiptir. Burada dikkat edilecek noktalardan biri erkek ve kızlara yaptırılan hareketlerin farklı olduğudur.

 

  • Parkur kısmında erkeklerden istenilen şeyler kızlara oranla biraz daha zordur. Kontenjan açısından baktığımız vakit kız adaylara ayrılan kontenjanın daha az olduğunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Bu yıl için toplamda 2500 PMYO adayının alınmasını bekliyoruz. 2000 ‘e düşeceği iddiaları bulunsa da yüksek ihtimalle geçtiğimiz sene olduğu gibi 2500 ile devam edilecektir.

 

  • Sınavdan sonra adaylar öncelikle sağlık raporu almalıdırlar. Bu rapor yetkili hekimler tarafından polis olabileceğinize dair bir rapordur. Onu almadan polislik için PMYO’da eğitim almanız mümkün olmaz. Rapor sonrası size belirtilen kurumlara giderecek fiziki mülakat ve sözlü mülakata girersiniz. Mülakatların hepsi aynı gün içerisinde aynı yerde yapılmaktadır. Sınav ve parkur kısmını başarıyla geçtikten sonra geriye sözlü mülakat kısmı kalır. Sözlü mülakatta yetkililer sizlere çeşitli sorular sorarlar. Bunun polisliğe etkisi de %50 olduğu için son derece önemlidir.

Lise Öğrencileri Nasıl PMYO Başvurusu Yapabilir ?

PMYO Kontenjanı Düşer mi ?

PMYO Başvurusu Nasıl Yapılır ? Şartları Nelerdir ?

Polis

Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.

İlgili Makaleler

46 Yorum

  1. Tyt baraj puanı 260 yazıyor geçen sene puanı için yazılmış dimi çünkü bu sene henüz baraj puanı açıklanmadı

  2. Kolay gelsin 19 yaşındayım ön lisans öğrencisiyim okuyorum hala 1.64 boy 60 kilo 2016 KPSS den 62 puan aldım bu puanla başvuru yapabilir miyim bide başvurular ne zaman ?

  3. Onlisans mezunuyum kasimda olucak sinava girecem eger herseyi sorunsuz gecersem okulu ne zmn kayit yaptrip baslayabilirim

  4. Babam polis okulunda çalışıyor geçen yıldan bekletilen insanlar varmış bu yıl liseden mezun olan kimse alınmayacak bilin istedim maalesef bende bu yıl mezun oldum seneye başvurucam

  5. Ön başvuru sonrası mülakat yerlerini falan nasıl öğrenicez bi siteden mi takip edicez bilgilendirme mesajı vs atilcakmi?

  6. Ben üniversite kaydımı yaptım ve başlamasına az kaldı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak diyelim ki kazandık üniversite kaydımızı ne yapıcaz?

  7. Ayağımda platin var doktorumla konuştum spor yapmama hiçbir engel olmadığını söyledi bu konu hakkında gerekli bilgileri nerden ogrenebilirim veya siz biliyorsaniz yardimci olabilirmisiniz yani sağlıktan elenirmiyim ?

  8. Ağızda maksimum kaç adet çürük veya doluluk dişe izin veriyorlar. Bu yüzden elenen arkadaşlarım olmus

  9. Ekim ayındayız mülakatlar yapıldı mı bir haber göremedim. Yapılmadıysa da ne zaman yapılacak…

  10. Merhaba ben 20.08.2001 dogumluyum 2019 senesinde başvuru yapabilirmiyim? Yeni puan, mülakat tarihleri ne zaman açiklanacak?

  11. Her sene istenilen ham puan değişiyor mu?
    Mülakatlar tam olarak tahmini ne zaman oluyor bir bilgisi olan varsa söyliyebilir mi teşekkürler şimdiden

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün