2018 – PAEM Eğitiminde Hangi Dersler Var ?
PAEM yani Polis Amirleri Eğitim Merkezi tarafından kabul edilip polis olma hayali kuran adaylar PAEM başvuruları için yavaş yavaş hazırlıklara başladılar. Özellikle de Temmuz ayında yapılacak olan KPSS sınavının PAEM için tek geçerli yazılı sınav olmasından dolayı, adayların çalışmalarını hızlandırdıklarını söylemek mümkün. Polis olma hayalini birçok aday küçük yaşlardan beri kurar. Bu da tüm adayların polis eğitim birimlerinden birisinin çatısı altında eğitim almasını mecburi hale getirir.
Polis olmak isteyen adayların tamamı PAEM,POMEM veya PMYO gibi Polis Akademisi çatısı altında yer alan polis eğitim birimlerinden birinde eğitim almak zorundadır. Bu kurumların birbirlerine göre çeşitli farkları mevcuttur. Bunlardan en önemlisi ise PAEM tarafından kabul edilecek olan adayların komiser yardımcısı rütbesiyle mezun edilecek olmasıdır. Bu da adaylar tarafından PAEM’in son derece ilgi çekici bir polis eğitim birimi olmasını sağlamıştır.
Bununla birlikte yine diğer bir farka gelecek olursak, PAEM yalnızca lisans mezunlarından öğrenci alımı yapar. Yani sadece 4 yıllık üniversite mezunları PAEM bünyesinde eğitim görebilirler. 2 yıllık üniversite mezunları yani ön lisans mezunları ve lise mezunları PAEM tarafından kabul edilmezler. PAEM tarafından kabul edilip komiser yardımcısı rütbesiyle mezun olmak isteyen adayların aklındaki sorulardan biri de eğer PAEM tarafından kabul edilirlerse hangi dersleri alacakları ve derslerin zorluğu gibi sorulardır. Sizlere bu konularla ilgili olarak detaylı şekilde bilgi aktarmaya çalışalım.
2018 – PAEM Öğrencilerinin Görecekleri Dersler
PAEM bünyesinde eğitim alıp komiser yardımcısı rütbesiyle mezun olup görev yapmak isteyen adayların en çok merak ettiği sorulardan biri de, PAEM ‘de eğitim görecek adayların aldıkları dersler ve bu derslere ait içeriklerdir. Adaylar PAEM çatısı altında eğitim alırken birçok farklı ders almaktadırlar. Bu derslerde başarı elde ederek PAEM’i tamamlayıp mezun olduktan sonra da komiser yardımcısı rütbesiyle görevlerine başlamaktadırlar. Adaylar için her ne kadar ders içeriği önemli olsa da o aşamaya gelene kadar birçok farklı aşamadan geçerek PAEM ‘e kabul edileceğinizi unutmamanız gerekiyor. Adayların aklındaki en büyük sorulardan biri olan PAEM tarafından kabul edilen öğrencilerin göreceği dersler ve içerikleri hakkında sizler için detaylı bilgi verecek olursak;
- Kamu Mali Yönetimi
- Devletin İdari Yapısı
- Polis Halkla İlişkiler, Kolluk Yönetim ve Protokol Bilgis
- Trafik
- Temel Silah ve Atış Eğiticiliği
- Yüksek lisans dersleri ise anayasa, ideoloji, insan hakları, kriminoloji, kamu hukuku gibi konuları kapsamaktadır.
- Kamu Politikaları
- Polis Mevzuatı (Adli-İdari)
- İnsan Kaynakları Yönetimi
- Liderlik ve Karar Alma Süreci
- Mesleki Polislik Eğitimi
- Yönetim ve Organizasyon
- Kamu Politikaları
- Polis Mevzuatı (Adli-İdari)
- Polis Müdahale Yöntem ve Teknikleri ve Kitle Psikolojisi (PMYT)
- Silah Bilgisi ve Atış
- Adli mevzuat
- Uygulamalı Dersler
- Mesleki Polislik Eğitimi
- Yönetim ve Organizasyon
- Kamu Politikaları
- Polis Mevzuatı (Adli-İdari)
Yukarıda saydıklarımız PAEM bünyesinde eğitim gören tüm adayların aldığı derslerdir. Bu derslerin tamamı adaylar tarafından görülmektedir. Adaylar bu derslerin tamamından sorumlu olmakla birlikte, eğitim görecekleri PAEM ‘de disiplin ve her türlü konuda dikkatli olmak zorundadırlar. PAEM ‘in amacı yalnızca bu tür eğitimler vermek değildir. Komiser yardımcısı rütbesiyle görev yapacak olan adayların tamamını en iyi şekilde eğitmektir. Bu sebeple kurum bünyesinde birçok farklı aktivite ve etkinlik düzenlenerek PAEM öğrencilerinin birçok farklı alanda kendilerini geliştirmesi amaçlanmaktadır. Yani yalnızca teorik eğitimle sınırlı kalmayan, aynı zamanda kişilerin sosyal ve kültürel bilgi açısından bu yönlerinin de geliştirilmesini amaçlayan bir eğitim verilmektedir.
2018 – PAEM Adayları Tarafından Bilinmesi Gerekenler
PAEM bünyesinde eğitim görecek adayların bilmesi gereken şeyler, yalnızca ders içerikleriyle sınırlı değildir. Bu polis eğitim biriminde eğitim görüp başarılı bir şekilde mezun olarak komiser yardımcısı olmak isteyen tüm adayların bazı yeterliliklere ve kurum tarafından beklenilen bazı kriterleri karşılamaları gerektiğinin bilinmesinde fayda var. Öncelikle tüm adaylar istenilen şartların hepsine uymak zorundadır. Yani PAEM aday kitapçığı açıklandığı zaman oradaki şartlardan bazılarına uyup bazılarına uymamak gibi bir durum söz konusu olamaz. Adayların hepsi şartların tamamına uymak zorundadır. Şimdi adaylar için uyulması gereken kriterlerle ilgili bazı bilgileri aktarmak gerekirse;
- PAEM ‘de eğitim görecek adaylar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorundadır. Ayrıca başvuru sırasında da TC kimlik numaralı Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesini de yanlarında götürmelerinde fayda var.
- Adayların tamamı lisans mezunu olmak zorundadır. Bazı adaylar POMEM ve PAEM’i karıştırabilirler. POMEM hem lisans hem de ön lisans mezunlarını eğitim görmek için bünyesine kabul ederken, PAEM için başvuruda bulunacak olan adayların tamamı lisans mezunu, yani 4 yıllık üniversite mezunu olmak zorundadır. Lise mezunları ise POMEM ve PAEM için başvuruda bulunamazlar. PMYO içinse başvuruda bulunmaları mümkündür.
- PAEM için adaylardan bazı sağlık şartları istenir. Bu sağlık şartları Polis Akademisi bünyesinde eğitim veren diğer polis eğitim birimleri ile aynı şartlardır. Burada istenilen şartlarla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak isteyen adaylar ilgili aday kitapçıkları yayınladığı zaman inceleyebilirler.
- Başvuruda bulunacak adaylarda diğer polis eğitim birimlerinde olduğu gibi boy şartı aranır. Erkekler için 167 cm bayanlar için de 162 boy şartı vardır. Ayrıca adayların tamamı boylarıyla uyumlu kiloya, yani vücut kitle indeksine sahip olmak zorundadır. Vücut kitle endeksi ile ilgili detaylı bilgileri aday başvuru kılavuzunda bulabilirsiniz.
- Adaylarda tüm memurluklar için aranan şartlardan olan devlet güvenliğine karşı işlenmiş suçlarda bulunmamış olmak, teröre destek vermemiş veya propagandasını yapmamış olmak, 1 yıldan fazla süreli kasten işlenmiş suçlardan dolayı hapis yatmamış olmak gibi şartlar aranmaktadır.
Merhaba admin. 6 ay öncesinde doktor yazmış ancak alınıp kullanılmayan antidepresan sorun yaratır mı
doktor takdirindedir.
Geçen seneye göre PAEM i asil kazanmak için kpss puanı ve spor mülakat puanı kaç olmalı ?
80 civarı gerekir.
Kpss mi 80 olmalı spor mu 80 olmalı PAEM i asil kazanmam için?
Sözlü mülakat yüksek olmalı.
2018 yılı için örnek vermek gerekirse 2017 ve 2018 KPSS sınavları geçerli olacaktır.” Bunu siz yazmistiniz simdi de tek sinav geçerli olucak diyosunuz hangisine inanicaz ? 2017 2018 geçerli olmuycak mi ?
2017-2018 geçerli olacak. Dikkatli okuyun yazdıklarımızı.
Selamun aleykum sozlesmeli imam hatip olarak gorev yapiyorum paemi kazanmak icin ayrica mulakatlara girmek icin istifa etmem gerekir mi yoksa gorevim devam ederken de mulakatlara girebilir miyim ? yardimci olursaniz sevinirim
kazanınca ayrılırsın şimdiden istifa vs etmeyin