PAEM

2023 – PAEM Adayları İçin Boy Şartı Nedir ?

2015 yılında Türkiye sınırları içerisinde faaliyet gösteremeye başlayan PAEM açılımı Polis Amirleri Eğitim Merkezi olarak karşımıza çıkmaktadır. Okul bünyesinde iki türden öğrenci alımı yapılmaktadır.PAEM okulunda okumak için polis memuru olmanız gerekmektedir. Polis memuru olmayan kişiler de sivil olarak okula giriş yapıp daha kapsamlı bir şekilde eğitim görürler. Sonucunda ise komiser yardımcısı olarak göreve başlarlar. 2023 – PAEM adayları için boy şartı nedir sorusunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Polis olmak isteyen adayların önünde 3 adet kapı bulunur. Bu kapılar PMYO, PAEM ve POMEM olmaktadır. PMYO ve POMEM mezunu adaylar rütbesiz olarak yani sıradan bir polis memuru olarak göreve başlarlar. Rütbesini yükseltmek isteyen polis memurları ise PAEM üzerinde eğitim görür ve sınava girerler. Sınav sonucunda tercih ettikleri şubelere komiser yardımcısı olarak atanırlar. Sivil olarak okula girenler ise temel polislik eğitim gibi pek çok eğitimi aynı anda alırlar. Dolayısı ile eğitim süresi polis memurlarına göre biraz daha fazla olur. Fakat mezuniyet durumunda siviller de komiser yardımcısı olurlar.

PMYO için başvuru yapacak adaylarda lise son öğrencisi veya lise mezunu olma şartı aranmaktadır. Aynı şekilde POMEM için lisans veya ön lisans mezunu şartı aranmaktadır, ön lisans olanlardan az bir sayı ile alım yapılır. PAEM ise sadece lisans mezunlarını bünyesine kabul eder. Yani 4 yıllık bir üniversitenin bölümünden mezun olmanız gerekir. Diğer okullara kadın adaylar da başvuru yapabilmekteydi. Aynı şekilde PAEM için de adaylar başarılı bir şekilde başvurularını gerçekleştirebilirler.

PAEM Alımları Ne Zaman Yapılıyor?

PAEM bünyesinde okuyup rütbeli olarak polislik mesleğine başlamak isteyen adaylar başvuru tarihlerini merak ediyor olabilirler. PAEM başvuru tarihleri Polis Akademisi tarafından açıklanmaktadır. 2023 yılı için henüz net bir açıklama yapılmamıştır. İhtiyaç halinde boşalan kadroların yerine geçecek yeni komiser yardımcısı adayları öğrencilerinin henüz alımları başlamadı. Fakat geçtiğim yıl eylül ayında başvurular yapılmıştı. İhtiyaç durumuna göre ve okulun mezun verme durumuna göre bu tarih her yıl değişiklik gösterebilmektedir. Sitemizi takipte kalarak güncel PAEM başvuru haberleri görebilir ve detaylı bilgiler edinebilirsiniz. 2023 – PAEM adayları için boy şartı nedir konusunda ise net cevap vermek mümkündür.

PAEM Başvuru Şartları

PAEM okulunda eğitim görmek için belirli başvuru koşullarını karşılamak zorundasınızdır. Sizlere PAEM başvur şartları maddelerinin tümünü alt tarafta vereceğiz. Tüm maddelerin sizinle uyuşması halinde başvurunuzu gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Maddeler arasında KPSS puanları ile ilgili olanı çıkartmış bulunmaktayız. 2023 yılı için henüz KPSS puanı belli olmadığı için ve taban puanlar değişebildiği için o madde daha sonra eklenecektir. Bu maddelerin altında da erkek ve kadınlar için boy şartını öğrenebilirsiniz.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • 2017 veya 2018 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (70,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için en az (63,000) taban puanı almış olmak,
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak, (01/01/1989 ve sonrası doğanlar)
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmış olmamak,
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  • Eğitim-Öğretim dönemi başladığında (intibak eğitimi dahil) adayların askerlikle ilişiğinin bulunmaması ve silah altında olmamaları gerekmektedir. Bu nedenle; şahsen başvuru esnasında erkek adaylar 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince askerlikle ilişiğinin bulunmadığına dair belge ibraz etmek zorundadırlar.

2023 PAEM Başvuru İçin Boy Şartı

2023 – PAEM adayları için boy şartı nedir sorusuna net olarak verilebilecek cevap vardır. Erkek ve kadın öğrenciler farklı kategorilerde değerlendirildiği için ikisinin de boy şartı farklı olur. Erkeklerde 167 cm minimum boy şartı aranır. Kadınlarda 162 cm minimum boy olmak üzere alımlar gerçekleştirilir. Bu boyun altında olan kişiler zaten polislik mesleğine de başvuramayacağı için aynı zamanda PAEM için de başvurularını yapamamaktadırlar.

Paem Başvurusu Nasıl Yapılır ? Şartları Nelerdir ?

2023 – PAEM Bayan Adaylar İçin Başvuru Şartları

2023 – PAEM Hangi Lisans Bölümlerinden Alım Yapar ?

Polis

Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Peki paem i asil kazanmak için her ne kadar sözlü puanı önemli olsa da paem i asil kazanmak için spor ve kpss p3 puanımız en az kaç olmalı ayrı ayrı yazar mısınız geçen seneye göre?

  2. Merhabalar… PAEM için hazırlanıyorum. Boy – Kilo şartını makul bir seviyede (Boy: 1,81 – Kilo: 78) karşılıyorum fakat size sorum askerlik konusunda olacak, cevaplarsanız inanın çok makbule geçer.

    30 Eylül 2018’de askerlik tecil sürem doluyor. Polislik için başvuruların KPSS sınavı sonrası yapılacağını biliyoruz, Ağustos ayının 2. ve 3. haftası gibi başvuruların yapılacağını tahmin ediyorum. Çok büyük bir terslik ve sorunla karşılaşılmazsa ilk başvuruların tecil süremin bitiş tarihi olan 30 Eylül 2018 öncesi olmasına kesin gözüyle bakıyorum.

    Diyelim ki ilk başvuru tarihi Ağustos ayının 2. ve 3. haftası gibi ilan edildi ve bende tecil sürem dolmadığı için rahatlıkla başvurdum, mülakatları vs geçtim ve kesin kayıt olmaya hak kazandım. Kesin kayıt tarihi de Kasım ayının 3. haftası olacağını varsayalım, kesin kayıt tarihi öncesi ben askerlik şartında ne duruma düşmüş olacağım? İlk başvuru öncesi tecil sürem dolmamışken eğer başarılı olup kesin kayıta hak kazanırsam tecil süremi aşmış olduğumdan askerlik problemiyle karşı karşıya mı kalacağım? Sorumun diğer bir şekliyle soracak olursam:

    ”Askerlikle ilişiği bulunmamak hususunda” kriter olarak ilk başvuru tarihimi esas alınıyor yoksa kesin kayıt tarihi mi?..

    Kolaylıklar dilerim..

      1. Tecil Bitiş Tarihi: 30 Eylül 2018

        Celp Dönemi: Kasım

        Riske girmemek adına bir yüksek lisans programına kayıt yaptırmam en iyisi olacak sanıyorum. Cevapladığınız için teşekkür ediyorum, kolaylıklar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu