2023 Komando Alımı Ne Zaman Yapılacak?

15.05.2019
1.506
A+
A-
2023 Komando Alımı Ne Zaman Yapılacak?

2023 komando alımı ne zaman yapılacak sorusunu soran adaylar için bilgilendirici bir yazı olacaktır. Komando olmak isteyen kişilerin jandarma uzman erbaş konusu üzerine yoğunlaşması gerektiğini belirtelim. Jandarma uzman erbaş olarak yapacak olduğunuz başvurular sonucunda komando eğitimlerine tabii tutulacaksınız. Komanda olmanın yolu uzman erbaş alımından geçmektedir. Askeri Alımlar ise her yıl düzenli olarak yapılır. Uzman erbaş başvurularından sonra belirtmeniz durumunda komandoluğa geçiş yapabileceksiniz. Burada gösterdiğiniz başarılar ve sınavlardan aldığınız yüksek notlar çok etkili olacaktır. 2018 yılı için yapılan açıklamada 43 bin yeni personel alınacağı duyurulmuştu. Bu sene ise bu rakam 40 bin olmuştur. 40 bin kişi arasından çeşitli başvuru koşullarını sağlayan kişiler 2023 komando alımı için başvurularını yapabilecekler.

2023 Komando Alımı Ne Zaman Yapılacak?

2023 komando alımı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt olarak başvuruların başladığını ve fiziki yeterlilik testlerinin başlandığını söyleyebiliriz. 5 Mart 2023 tarihinde başvurular başlamış olup adaylara 12 Nisan 2023’a kadar süre tanınmıştı. Başvuru yapan adayların arşiv soruşturmaları ve diğer güvenlik soruşturmaları tamamlanıp başvurular değerlendirildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada adayların seçim faaliyet aşamalarına çağırılacaklarını belirtti. Seçim faaliyet aşamalarının da 30 Mayıs 2023 tarihine kadar süreceği kazanan adaylara duyuruldu. Seçim faaliyet aşamalarında ise fiziki yeterlilik testi, sözlü mülakat ve evrak kontrolü gibi işlemlerden geçilecek. Alınacak 40 bin adaydan 20 bin kadarında KPSS’den 50 puan ve üzeri alma şartı aranacak. 40000 kişiden 20 bin kişisi ise 2018 yılında hiç KPSS’ye girmemiş veya 50 puan altında almış kişilerden oluşacak. Sitemizi takip ederek bu haberlerden ücretsiz olarak faydalanabileceksiniz. 2023 Komando alımı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt bulabilmeniz için sizlere en basit ve anlaşılabilir yoldan güncel haberleri duyuruyoruz.

KPSS ile giriş yapacak olan adaylar mülakat aşamalarında da puanlama sistemine girecekler. Sözlü mülakat aşaması 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olup en az 70 puan alma koşulu adaylara sunulacak. 70 puanın altında alan adaylar diğer sonuçlara bakılmadan adaylıktan elenecekler. Fiziki yeterlilik testinden de alacağınız puanlar ile beraber KPSS, sözlü mülakat ve FYT puanlarının ortalaması alınacak. Buradan hesaplanan başarı puanı neticesinde adaylar en başarılı olan kişiden itibaren komandoluk için kadroya alınacaklar. KPSS şartı aranmadan alınacak adaylar da aynı şekilde sözlü mülakat aşamalarında puanlamalar ile başarı sıralarını belirleyebilecekler.

2023 Komando Başvuru Şartları

2023 komando başvuru şartları her yıl olduğu gibi bu yıl da adaylar ile paylaşılmıştır. Paylaşılan başvuru şartları içerisinde geçtiğimiz yıla oranla başvuru şartı puanları dışında önemli bir değişiklik yoktur. 2023 Komando alımı ne zaman yapılacak sorusunun yanıtından sonra başvurmanız için gerekli olan başvuru şartlarını alt kısımdan inceleyebilirsiniz.

  • TC vatandaşı ve erkek olmak.
  • En az lise mezunu olmak. (Yurt dışında lise okuyanların denklik belgesi temin etmesi gerekir.)
  • 20 yaşından gün almış olup 27 yaşını bitirmemiş olmak.
  • Askerlik yapma şartı aranmaz. Askerde iken başvuru yapabilirsiniz. Nitelik belgesi üzerinden 80 puan ve üzeri almış olmanız gerekir.
  • Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak.
  • Güvenlik ve arşiv soruşturmasından olumlu sonuç almak.
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan adli veya askeri mahkemeler tarafından otuz (30) günden daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahkûm olmamak.
  • Taksirli suçlar nedeniyle altı (6) ay veya daha fazla süre ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkûm olmamak.
  • Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak. (Göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el bölgesinde, baş-boyun bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak.)
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.
  • Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak.
  • Alkol veya uyuşturucu bağımlılığı olmamak. (Daha önce tedavi görüp kayıtlara geçen kişiler eğer tedavilerini başarılı bir şekilde tamamladıysa sorun yaşamayacaklar.)

2023 Komando Alımı Ne Zaman Yapılacak Ve Sınavı Nasıl Olacak

2023 Komanda Alımı Ne Zaman Yapılacak diye düşünen adaylar başvurusunu tamamladıktan sonra adayların boy ve kilo endeksi uyumlu olması gerekiyor ki endeksinizi yayınlanan kılavuzda bulabilirisiniz. Sonraki süreçte mülakat ve fiziki yeterlilikten oluşan iki aşamalı bir sınav beklemektedir. Mülakatta güncel soruların yanı sıra adayların psikolojik durumları, davranışları değerlendirilmektedir. 15 puan üzerinden değerlendirilen mülakatta 10 puan alan adaylar elenmiş sayılmaktadır. Bu aşamayı başarılı geçen adayları fiziki yeterlilik sınavı beklemektedir. Burada adaylardan:

  • 400 metre koşu,
  • Durarak atlama,
  • Mekik ve barfiksten oluşan 4 aşamalı parkur beklemektedir. Toplamda 35 puan üzerinden değerlendirme yapılan bu aşamada 29 puan ve aşağı puan alan adaylar elenmektedir.

SAT ve SAS Komandosu Nasıl olunur, Şartları Nelerdir ?

2023 – JANA Sınav Başvuruları Ne Zaman Başlıyor

Jandarma Astsubay Nasıl Olunur ?

Komando Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir

Polis
Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.