2023 – Kadın POMEM Başvuru Şartları ve Parkur

15.12.2017
45.788
A+
A-
2023 – Kadın POMEM Başvuru Şartları ve Parkur

Emniyet Genel Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bayan polis ihtiyacını karşılamak üzere POMEM başvurularında bayan adaylara da yer vermektedir. Lisans mezunlarının müracaat edeceği POMEM başvurularında her zaman ki gibi başvuru sayısının %10’luk kısmı bayanlara ayrılmıştır.Emniyet Genel Müdürlüğü 2023 – Kadın POMEM Başvuru Şartları ve Parkur belirleme de yine aynı sayı ve şartlarla başvuru alacağı ön görülmektedir. Bu sayı belirlenirken sadece bayanların bir okulda eğitim görmeleri ve polis teşkilatında erkek polislere ihtiyacın fazla olmasından dolayı sayı az tutulmaktadır. POMEM okulları ile ilgili olarak 2023 yılında ne kadar alım yapılacağı netlik kazanmasa da geçmiş verilere bakıldığında bu sayının değişmeyeceği görülmektedir.

2023 – Kadın POMEM Başvurusu Şartları ve Parkur Nelerdir?

Lisans mezunu olup polis olmak isteyen bayan adayların 2023 – Kadın POMEM Başvuru Şartları ve Parkur durumlarına göz atmakta yarar bulunmaktadır. POMEM müracaatı yapacak bayanların;

  • Her memurluktaki birinci şart olan Türk Vatandaşı olmaları,
  • Yurt dışında okumuşlarla denkliği olan ve Lisans veya Önlisans Mezunu olmak,
  • KPSS sınavında P3 puan türünden 60 ve yukarı puanının olması,
  • KPSS sınavında P93 puan türünden 70 ve yukarı puanının olması,
  • Boyunun 162 cm kısa olmaması,
  • Kilo ile boy endeksinizin orantılı olması,
  • 30 yaşından gün almaması gerekmekte,
  • Yüzünde ve vücudunun herhangi bir yerinde belirleyici izin bulunmaması,
  • Sağlık kuruluşundan alacakları raporla Silah taşımaya ve silahlı olarak görev yapmaya herhangi bir engellerinin bulunmaması,
  • Yüz kızartıcı, hırsızlık, rüşvet, zimmet ve Anayasal düzene karşı suçlardan affa uğramış olsa dahi bir cezanızın bulunmaması,
  • Herhangi bir siyasi faaliyette bulunmaması,
  • Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmanız,
  • Hakkınızda yapılan güvenlik ve arşiv soruşturmasında olumsuzluğa rastlanılmaması,
  • Evli iseniz, eşiniz hakkında herhangi bir suçtan dolayı soruşturma veya kovuşturma bulunmaması, 2023 – Kadın POMEM Başvuru Şartları ve Parkur yapılırken Lisans mezunu olan polis adayları için başvuru şartları arasındadır.

Bu şartları taşıyan Lisans-Ön lisans mezunu bayanlar polis olmak için 2023 – Kadın POMEM Başvuru Şartları ve Parkur açıklaması yapıldıktan sonra internet üzerinden başvuru yapılmaktadır. Ön sağlık kontrolü sonrası adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmektedir. Daha sonra oluşturulan komisyon önünde sözlü mülakata girip, komisyon tarafından güncel konular ile ilgili fikirlerini beyan etmek zorundadırlar. Burada komisyon sizin konuyu nasıl anlattığınız, konuyu anlatırken heyecan durumunuza, psikolojinize, güncel konulara ilgi ve alakanıza dikkat etmektedir. Komisyonda sorulan soruları internet sitelerinde bulmanız mümkün olduğu için bu soruları bularak önceden göz atmanız Dünya ve özellikle Türkiye için önemli konuları takip etmeniz komisyon önünde daha rahat olmanızı sağlayacaktır.  Komisyonda alacağınız puan okula erken gitmeniz açısından önem arz ettiği gibi parkur turunu başarı ile tamamlayan kişiler mülakata girmeye hak kazanmaktadırlar.

2023 – Kadın POMEM Başvurusu Şartları ve Parkur Aşamaları

2023 – Kadın POMEM Başvurusu Şartları ve Parkur derecelenmesinde eski parkurlar emsal olabilir

2023 – Kadın POMEM Başvurusu Şartları ve Parkur çalışmasına başlamadan önce mutlaka ısınma hareketleri, kendi oluşturacağınız parkurlarla alıştırma yapmalarında fayda bulunmaktadır. Parkur turu sınavda belki zorlanacağınız alanlardan birisi olduğu gibi alacağınız puanda etkili olacağından parkurda neler olduğunu incelemek gerekmektedir. Başla komutu ile ilk etapta 2,5 metre uzunluğunda, 40 cm genişliğinde tahta üzerinde çift ayaklarınızla 5 kez zıplamak zorundasınız. Tek ayakla yapılan zıplamalar kabul edilmediği gibi, eksik zıplama yaptığınızda bitiş sürenize ceza olarak 2 saniye eklenmektedir. İkinci etapta bulunan 6 lastik içerisine basarak hızlı bir şekilde diğer etaba geçmeniz gerektiği için burada dengenizi iyi sağlayarak lastiklerin kenarına basmadan içine basarak üçüncü etapta bulunan ağırlık taşımaya geçmeniz gerekmektedir. Burada bayan adaylar 20 kg ağırlık taşıyarak 10 metre mesafede bulunan iki duba arasına gidip gelmeleri gerekmekte olduğundan dubanın dışından geçmeyen adaylara 1 saniye ceza eklenmektedir.

2023 – Kadın POMEM Başvurusu Şartları ve Parkur sınavında dördüncü aşamada sağlık topu denilen aralarında 5 metre bulunan iki top arasında 5 defa gidip gelmeniz gerektiği için bu etabı eksik yapanlar için 2 saniye ceza verilerek diğer etaba geçilmektedir. Düz takla atarak diğer etaba geçen adaylar bu etaba gelirken mutlaka dubanın dışından geçmeleri gerekmektedir, dubanın dışından dolaşmayan adaya yine ceza saniye eklenmektedir. Slalom koşu denilen bu etapta, 2.5 metre aralığında bulunan her çubuğun arasından dolaşmanız gerektiği için bu çubukların arasından geçmeniz ayrıca devirmemeniz gerekmektedir, her devirdiğiniz çubuk için 2 saniye ceza verilmektedir. Engel etabına gelen adaylar engellerin altından ve üstünden geçmeleri gerektiğinden, dikkatli olmaları gerekmektedir.

Üstünden geçecekleri engellerin boyu 50 cm olurken, altından geçecekleri engelin boyu 150 cm ve engeller arasın 2 metre mesafeleri bulunmaktadır. Belirtilen engelleri nizami şekilde geçmeyen veya geçemeyen adaylar elendiği gibi, her engeli yıkan adaylara ceza olarak ta 2 saniye süre eklemesi yapılmaktadır. 2023 – Kadın POMEM Başvurusu Şartları ve Parkur bitiş çizgisine ulaşıldığı anda süre durdurulur cezası var ise eklenerek adaya ne kadar süre içerisinde tamamladığı belirtilir, belirlenen süre içerisinde tamamlayamayan adaylara aday olmaz ibaresi konularak mülakat sınavına katılamazlar.

24. Dönem POMEM Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?
2023 POMEM Parkuru Erkek / Kadın

Polis
Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 488 YORUM
  1. Betül dedi ki:

    Merhaba ben 1,64 boyundayım normalde ama biraz boy da ölçerken düşme oluyor diyorlar ne kadar doğru acaba ? Ayrıca yuzum de ben var bu etkiliyor mu ?

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olmaz

  2. Hacer dedi ki:

    Önlisans kpss sınavı kasım da pomem başvuruları ağustosta bitti önlisans için ayrı başvuru açılcak mı ?

    1. Admin dedi ki:

      Henüz net değil

  3. Ayşegül dedi ki:

    Ben imam hatip lisesi 1. Siniftayim polisliği gercekten cok istiyorum boyum 1.58 kilom 47 lise bittikten sonra polis akademisine alinirmiyim o zamana kadar uzarmiyim benim icin ne önerirsiniz

  4. leila dedi ki:

    merhabalar
    ben 91 dogumluyum. beden eğitimi mezunuyum ayrıca milli sporcuyum taekwondo 2019 kpss den sonra pomem deniycem. fakat korkum şu ya olmazsa. böyle bir ihtimali göze aldığımızda yaş sınırı esnetilebiir mi? ayrıca kafama takılan başka bir durum ise 30 yaşından gün almamak diyor ama seneye hesaplandıgında yaş sınırı 91 son sene gözküyor. artı kpss puanları biraz alt puana çekilir mi lisans için teşekkür ederim.

    1. Admin dedi ki:

      Yaş sınırı esnetilmez.

  5. Barut dedi ki:

    Ben açık öğretimden liseyi okuyorum ordan mezun olmam polislige engel oluyorumu birde 97 liyim iki çocuğum var bir sakincasi varmi

  6. Vildancan dedi ki:

    Ben açık öğretimden liseyi okuyorum ordan mezun olmam polislige engel oluyorumu birde 97 liyim iki çocuğum var bir sakincasi varmi

    1. Admin dedi ki:

      mezun olmalısın

  7. Tuğba dedi ki:

    Benim boyum 1.61 polis olmak için 1.62 üzerinde olması gerekiyo diyorlar sorun oluyo mu girmem için polisliğe kilom 55 yaşım da 20

    1. Admin dedi ki:

      boy şartı 162 cm

  8. Aydan dedi ki:

    Merhaba. Boy şartının 162 olduğunu biliyorum ama merak ettiğim hiç esneme olmuyor mu bu konuda? Ya da o gün 1, 2 cm’yi bir şekilde halletmenin yolu yok mu? Kpss puanım 79,400 lerde. Başvurmayı çok istiyorum ama elenirim büyük bir ihtimalle değil mi ?

    1. Admin dedi ki:

      Şansını deneyebilirsin

  9. hatice dedi ki:

    Küpe delikleri pomem için engel mi???

    1. Admin dedi ki:

      hayır

  10. hatice dedi ki:

    Küpe delikleri pomeme engel mi ???

    1. Admin dedi ki:

      hayır

  11. Sena dedi ki:

    Dövme sıkıntı mı? Kolumda

    1. Admin dedi ki:

      evet

  12. şenay dedi ki:

    pomem basvurları henüz başlamadı degilmi

    1. Admin dedi ki:

      Evet

  13. Tuba dedi ki:

    Nisan 1989 doğumluyum yaştan kacirmismiyim acaba basvuruyu

    1. Admin dedi ki:

      Muhtemelen hak verilecek

  14. Büşra dedi ki:

    Merhabalar,Lisans Kpss3 puanım 64 bende pomem’e başvurmayı istiyorum. Herhangi bir engelimde yok fakat Allah nasip eder de kazanırsam merak ettiğim konu şu eğitimdeyken saç rengi saç boyu nasıl olmalı ben normalde koyu saçlı biriyim fakat yıllardır sarıya boyatıyorum değiştirmem gerekir mi saç rengimi eğitimde bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

    1. Admin dedi ki:

      okul kuralları değişebiliyor.

  15. Sara dedi ki:

    Boy sinirinin ileride düşme olasılığı varmi

  16. Sara dedi ki:

    Boy sınırı ileride dusermi

    1. Admin dedi ki:

      zor

  17. YAĞMUR dedi ki:

    merhabalar 14.11.1989 doğumluyum ön lisans mezunuyum bu sene kpss gireceğim seneye polislik sınavlarına başvursam yaşım sıkıntı olur mu ?

    1. Admin dedi ki:

      başvuramazsın

  18. fatma dedi ki:

    yks den 270 aldım ve 4 yıllık bir üniversiteye gidip ordan polisliğin sınavına nasıl girerim yardımcı olur musunuz Aşamaları nelerdir ne yapmam gerekiyo

    1. Admin dedi ki:

      ünv girersen bitirmen lazım.

  19. MERVE dedi ki:

    Dişlerimde tel var sıkıntı olur mu?

    1. Admin dedi ki:

      sorun olmaz

  20. Eda dedi ki:

    Merhaba ben pomem e başvurmak istiyorum. Boy 170 kilo 68 herhangi bir sağlık sorunum yada yara izim yok 1990 doğumluyum ama KPSS den 62 aldım acaba şansım düşük mü? Ona göre uğraşacağım.

    1. Admin dedi ki:

      Şansınız var.

  21. gizem dedi ki:

    Merhabalar boyum 1.70 kilom 65 yaşım 24 açık lise den bir dersim kaldı polisliğe başvura bilirmiyim. şartlar nelerdir mezun olmam şartmı.

    1. Admin dedi ki:

      Mezun olmalısın

  22. Asya dedi ki:

    15.11.1989 doğumluyum başvuru yapabili miyim?

    1. Admin dedi ki:

      PAEM bu sene sadece

  23. Şerife dedi ki:

    Merhabalar kolay gelsin önlisans öğrencisiyim alttan kalan dersim var onu bu sene verip mezun olucağım ve polis lik için uğraşacağım boyum 1.70. Kilo 63 yaş 20 yüzümde kolunda yara izi yok fakat 8 yaşında ufak bir ameliyat olmuşum a bölgemin orda görünmüyor bundan bir problem olur mu sağlık raporu vs durumu nasıl alınıyor ?

    1. Editör dedi ki:

      Değerli okuyucu
      Bir problem olmaz mezun olduktan başvurunuzu yapabilirsiniz.

  24. Merve dedi ki:

    Boyum 1.61 küsur lisans mezunuyum 65 aldim başvuru yapmalımıyım milimetre ile elerler mi?

    1. Editör dedi ki:

      Değerli okuyucu boy ölçüleri en minumum verilir ama yinede mülakatta değişebilir.Bayanlar için 1,62 olması gerekiyor.

  25. Ozlem dedi ki:

    Merhaba. Pomemde Bayanlarda basvuran herkesi mulakata cagriyolar mi? Bir de mulakatlar ikametgaha yakin mi cikiyo?

    1. Editör dedi ki:

      Mülakata çağrılırsınız yaşadığınız ilde polis meslek yüksek okulu yoksa yakın illere çağrılırsınız.

  26. Yasemin dedi ki:

    Merhaba benim boyum 162 kilom 67 sizce uygunum u yoksa kaç kilo olmam gerek

    1. Admin dedi ki:

      25.52 – İndeksiniz Polis Olmaya Uygundur

  27. Beyzanur dedi ki:

    Merhabalar. Boyun 173 cm kilom 68. 1997 doğumluyum . Herhangi bir siyasi parti kaydım yok. Yüzümde kaşımın üst yan tarafinda ufak bir yarık izi var ama başörtülü olduğum için görünmüyor bile. Önlisans mezunuyum. Daha önce astsubayliga bas vuru yaptim fakat başvurum okul önceliği sıralamasında olmadigim icon geri çevrildi . Sizce şansım ne olur ? Cevap verirseniz çok mutlu olurum.

    1. Admin dedi ki:

      Şansınızı deneyin sorun olmaz

  28. Ysm dedi ki:

    Merhaba pomem mülakatı sırasında yani ilk aşamalar sağlık kontrolü ve parkur kısmında ve sonrasında sözlü mülakatta da türbanlı girilebiliyor mu ? Sağlık kontrolü sırasında çıkartılıyor diyorlar ?

    1. Admin dedi ki:

      giriliyor

  29. Aysel dedi ki:

    Merhaba, kolumun biri yamuk başvuru yapabilir miyim?

    1. Admin dedi ki:

      hayır..

  30. Yeliz dedi ki:

    Merhaba bütün mülakat aşamalarına başörtülü giriliyor mu sağlık da dahil? Benim kolumda çok belli olmayan jilet izleri var ön sağlık da izden elenir miyim ?

    1. Admin dedi ki:

      evet..

  31. Yeşiz dedi ki:

    Gözlerim uzak 2.75 ayrı ayrı lens kullanıyorum pomemde elenir miyim?

    1. Admin dedi ki:

      hayır…

  32. Cansel dedi ki:

    Merhaba admin. Boyum 1.63 kilom 65 önlisans sınavına 2018 Kasım ayında giricem ayrıca türbanlıyım. Aralık ayı veya 2019 ocak itibariyle öpmek için başvurabilir miyim

    1. Admin dedi ki:

      Başvurular açıldığı zaman detaylara bakarsınız..

  33. Slytherin dedi ki:

    Benim boynumdan küçükken ameliyat geçirdim ve çok belirgin değil izi bir sıkıntı olur mu?

    1. Admin dedi ki:

      yazlık kıyafet üzerinden değerlendirme yapılır..

  34. Zehra dedi ki:

    boyum kilom her şeyim tutuyor polis olmak için ancak vücudumun çeşitli yerlerinde dövme var bu engel mi polis olmam için

    1. Admin dedi ki:

      Dikkat çekici ve eşgal belirleyici düzeyde ise olmaz..

  35. Zeynep dedi ki:

    Merhaba lar öncelikle 2018 polıs alımları geçti 2019 polis alımları bellımı tarihi lıse mezunu bayan polis olmak için gireceği sınavlar farklımı biraz açıklama yapar mısınız teşekkürler

    1. Admin dedi ki:

      lise mezunları ayt ve tyt puanına bakarlar.. 2019 için alım olcak ..

  36. Büşra dedi ki:

    Merhabalar saçlarımın orjinal rengi siyah fakat sarıya boyatıyorum. Sarı boyalı saç mülakatta sorun çıkarır mı ? veya Allah nasip ederde kazandık diyelim eğitim de saç rengimi orjinale çevirmem gerekiyor mu ?

    1. Admin dedi ki:

      sıkıntı olmaz..

  37. Hülya ATAK DASDELEN dedi ki:

    iyi gunler,

    Ben Cift vatandasiyim, Fransada dogma buyumeyim ve fransada yasiyorum.
    Satici danismaligi okudum, 23 yasindayim, 4 yil itfaye olarak gorev gordum. Polis veya jandarma olmayi cok istiyorum. Ama Kendi ulkem kendi vatanim varken baska bir ulkede gorevlenmek istemiyorum.
    Benim turkcem var ama o kadar gelismis degildir belki yazililarda zorlanirmiyim bilmiyorum, spordan yana bir sorun olmaz bundan eminim. Beni bilgilendirirmisiniz lutfen.
    Simdiden cevaplariniz ve yorumlariniz icin tsk ederim. Saygilar

    1. Admin dedi ki:

      başvuru yapabilirsiniz..

  38. kübra dedi ki:

    Açık liseden bir dersim var ve boyum 1.70 kilom 60 yaşım 25 kpss sınavlarına da hiç girmedim benim şansım nedir kpss sınavlarına girmeden başvuru yapa bilirmiyim

    1. Admin dedi ki:

      kpss den yeterli puanı almanız lazım..

  39. Rabia dedi ki:

    Marhaba sırt ve bacakta küçük yara izleri varsa engel oluyomu polis olmaya?

    1. Admin dedi ki:

      doktor takdirinde..

  40. mrv dedi ki:

    guatr ilacı kullanıyorum polisliğe engel mi?

  41. Mervi dedi ki:

    Başörtülü alım oluyor mu?

    1. Admin dedi ki:

      evet..

  42. Meliha dedi ki:

    Merhaba küçükken köyde yuvarlanıp dusmustum. Kolum tele takıldığı için kolumda çizikler kaldı sağlık kontrolünde elinir miyim ?

    1. Admin dedi ki:

      yazlık kıyafet üzerinden değerlendirilir..

  43. Azra dedi ki:

    Merhaba ben 12.sınıf öğrencisiyim tyt’ye girdikten sonra mı başvuru yapacağım ?
    En az kaç puan almam gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler .

    1. Admin dedi ki:

      Tyt den 270 puan alıp başvuru yapabilirsiniz..

  44. Rümeysa dedi ki:

    Merhaba elimde bi yanık izi var bu sorun olurmu

    1. Admin dedi ki:

      Eşkal belli edici şekilde olmaması gerekiyor..

  45. Sevda dedi ki:

    Ergenlikte koluma küçük 2 -3 küçük jilet izleri vae sorun olur mu çok istiyorum;(((

    1. Admin dedi ki:

      evet….

  46. Kübra dedi ki:

    1993 doğumluyum 8 senelik evliyim .Boyum. 165 kilom 60 önlisans mezunuyum Kpss puanim 71.küsür acaba polislik için elenir miyim .
    Dogum TARIHIM ENGEL MI?
    Lutden cevaplayin

  47. Firdevs dedi ki:

    Mrb benim boyum 168 kilom 57 KPSS den 69 aldım kolumda çok hafif bir jilet yarası var ama belli olmuyor girebilir miyim aceba

  48. Zeynep dedi ki:

    Önlisans mezunuyum ama lisans zorunluluğu var deniliyor bu doğru mu ? Bide kpss ye girmedim bu sene başvuru yapabiliyor muyum ?

    1. Admin dedi ki:

      önlisanslarda başvuru yapabilir..

  49. . dedi ki:

    Merhaba bir sorum olacaktı polislik için hazırlanıyordum halada hazırlanıyorum ama babamın kardeşi yani amcam fetöden dolayı tutuklandı bana yansırmı lütfen cevaplayın ?

    1. Admin dedi ki:

      sorun olmaz ama bu tür soruşturmalar gizli yürütülür net bilgi veremeyiz..

  50. Zeynepzey dedi ki:

    Merhaba dişlerimın hepsi tam ve sağlıklı. Sadece on iki disimin biri olan dış egri bu ön sağlıkta sıkıntı olur mu

    1. Admin dedi ki:

      hayır..

  51. Zeynepzey dedi ki:

    Yüz kontrolü yapılırken çok detaylı ve yakından mı bakıyorlar?lisedeyken burun piercing i takmistim 2 hafta suan çok çok yakından bakınca çok ince bir çizgi var 30 cm uzaktan bile belli olmayacak şekilde ,bu eleme sebebi mi

    1. Admin dedi ki:

      Mülakat sırasında değerlendirilir..Eşkal belirleyici olmaması gerekiyor…

  52. arzu dedi ki:

    Mrb ben lise mezunuyum ama.polis.olmak istiyorum napmamm.lazim

    1. Admin dedi ki:

      şartlara uyuyorsanız pmyo alımları yayınlandığı zaman başvuru yapabilirsiniz…

  53. Merve dedi ki:

    Merhaba dogum izi sezeryan da bu izlerin icindemi yani basvuru yapaliyormu

  54. Ayla dedi ki:

    Merhaba, ben tarih 1.sinif okuyorum, uzun zamandır bunu düşünüyorum boy konusunda biraz sıkıntım var sanırım. Tarih bölümünü bırakıp başvurabiliyor muyum yoksa bitirmek zorunda mıyım?

    1. Admin dedi ki:

      başvuru yapabilirsiniz…

  55. Ayla dedi ki:

    Merhaba admin bey bende sabika yok ama ailemde yuz kızartıcı suctan var bu engel olurmu yoksa suclar şahsimi

    1. Admin dedi ki:

      suç şahsidir..

  56. tuğba Dahan dedi ki:

    Hemofili hastasıyım polis olabilirmiyim
    Boyum 175 kilom 70 lise mezun olacam 18 yaşındayım olurmuyum

  57. Fatma Gül dedi ki:

    Merhabalar 08.10.2001 doğumluyum 12. Sinif öğrencisiyim mezun olduktan sonra yaş sıkıntı olur mu polislik icin 1.75 boyundayim 60 kilom ve kollarimda cam kesik izleri var sorun olur mu??

    1. Admin dedi ki:

      evet..

  58. Fatma dedi ki:

    Meslek lisesi okuyorum daha 12. Sinifim mezun olduktan sonra başvuru yapmak için ne yapmaliyim

    1. Admin dedi ki:

      tyt den 260 alıp başvuru yapabilirsiniz..

  59. Fatma Gül dedi ki:

    İyi günler bir sorum daha olucaktı öğrendiğime göre 2019 yeni sistemde sağlık kontrolünde siyaset içermeyen dövmeler kabul görülebiliyormuş ama cam kesiklerinden olmaz dedi iz ve şöyle bir soru sormak istiyorum eğer dövme kabul görülüyorsa sizce cam kesiklerinin olduğu bölgeyi dövmeyle kapattırırsam kabul görülür mü

  60. Ela dedi ki:

    Merhaba takla atmak zorunlumu bi de yuzme bilmiuorum sorun olur mu?

    1. Admin dedi ki:

      hayır..