2015 Komiser Yardımcılığı Fiziki Yeterlilik Parkuru

2015-2016 dönemi Emniyet personeli içerisinden alımı yapılacak olan 950 erkek 50 bayan komiser yardımcısı için sınav sonuçları açıklandıktan sonra sıra fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarına geldi. Fiziki yeterlilik sınavı için emniyet personeline özel bir parkur hazırlanmadığı bu parkurun muhtemelen Emniyet Mensubu olmayan lisans mezunlarının alımında kullanılan parkur olacağı düşüncesindeyiz.
Komiser Yardımcılığı Fiziki Yeterlilikle İlgili Mevzuat Ne Diyor?
2015 Yılı Emniyet Mensubu Adayların PAEM İlk Derece Amirlik Eğitimi Giriş Sınavı Fiziki Yeterlilik Sınav Talimatı
Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 27 metre uzunluğunda ve 14 metre eninde, sağlık topu dokunma hareketi etabının bitimindeki duba ile bitiş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda olan ve toplamda 7 etap ile 70 metre uzunluğundaki parkurda yapılacak hareketlerle ilgili olarak;
Aday “BAŞLA” komutu ile çizgiyi geçtiği anda süresi başlayacaktır. İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa, sola çift ayakla sıçrama hareketi yapacaktır. (Aday istediği taraftan sağdan veya soldan çift ayakla sıçrama hareketine başlayabilecektir.) Sıçrama tahtasının uzunluğu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm ve genişliği 20 cm olacaktır. Jimnastik sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçramanın ceza olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.
Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) basarak geçecektir. Her bir lastik için, içerisine basmadan geçmemenin ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir. Lastiklerin iç genişliği 16 inch (40.64 cm) olacak, lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır.
Ağırlık taşıma etabında, kadınlar 20 Kg (10×2), erkekler 30 Kg (15×2), ağırlığındaki iki kum torbasını aralarında 10 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladığı noktaya bırakacaktır. Dubanın dışından dolaşmayan adaya ceza olarak bitiş süresine (1) bir saniye ilave edilecektir.
Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar iki nokta arasında yerde duran sağlık toplarından koşu istikametinde önce ikinci topa, sonra ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaktır. Her bir eksik dokunma için ceza olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.
Düz takla hareketine gelirken aday dubanın dışından dolaşarak gelip, yer minderinde öne doğru (1) bir defa düz takla atacaktır. Düz takla hareketine gelirken dubanın dışından dolaşmayan adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine (1) bir saniye ilave edilecektir.
Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu dışından dolaşılarak tamamlanır. (çubuklar 1.5 metre yüksekliğinde olup, düz ve çapraz olarak 2.5 metre aralığında olacaktır) Her bir eksik geçiş için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.
Engel etabında 4 adet engel üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur. (Üstten geçilecek engel yüksekliği 50 cm ve alttan geçilecek engel yüksekliği 105 cm olup engeller arasındaki mesafe 2 metredir.) Engel etabında her bir eksik geçiş, engeli hatalı geçme, çubukları devirme ve düşürme için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.
Fiziki Yeterlilik Sınavı Parkuru içinde herhangi bir etabı yapmayan/yapamayan aday elenir.
PAEM İlk Derece Amirlik aday değerlendirme ve seçme işlemlerinin bir aşaması olan fiziki yeterlilik aşamasında polislik mesleğinde amirlik vazifesini icra edecek adayların denge, kondisyon, çeviklik, çabukluk ve esneklik açısından uygunluklarını ölçecek parkur, yukarıda belirtilen ebat ve etaplardan oluşturulmuştur.
Adayların yaş grubu tasnifleri aşağıdaki gibidir.
1. Grup 22 ile 29 yaşından gün almış olanlar (Ek-2)
2.Grup 30 ile 32 yaşından gün almış olanlar (Ek-3)
3.Grup 33 ile 35 yaşından gün almış olanlar (Ek-4)
4.Grup 36 ile 38 yaşından gün almış olanlar (Ek-5)
5.Grup 39 ile 41 yaşından gün almış olanlar (Ek-6)
6. Grup 42 ve üstü yaşında olanlar (Ek-7)
PAEM fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve Ek-1 de sunulan şablonda belirtilmiştir.
Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 70 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 70 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler. Başarılı olan adaylar ise aynı gün içerisinde mülakat sınavlarına alınacaklardır.
Not: Fiziki yeterlilik sınavına girecek adaylar spor malzemelerini yanlarında getireceklerdir. (havlu, spor ayakkabısı, eşofman vb.)
Yaş ve bayan erkeklere göre parkurlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Polis Akademisi duyurusuna aşağıdan ulaşabilirsiniz..
süre aynı olmaz inşallah çünkü yaş olarak ve çalışma sistemi olarak bu sürede bitirecek kişi sayısı 500 ü geçmez
Bence de süre de düzenleme yapılabilir
arkadasşar boy kılo sartı varmı ya?
162 boy olmalı ve beden kitle endeksi 18-27 arasında olmalı
süre ne kadar
Geçen senenin süresi burada var.
http://polisnoktasi.com/paem-fiziki-yeterlilik-parkuru/
Boy sarti Kız erkek aynı mi
Hayir bayanlar 162 erkekler 167.