1.2k gösterim
Pomem kategorisinde (800 puan)
Herkese merhaba bundan iki yıl önce askerlik ićin tecilimi bozdurduktan sonra muane oldum ve  psikiyatrik muanede uyum bozukluğu teşhisiyle 1 yıl erteleme aldım. Sonrasında bir senenin sonunda tekrardan gidip muane olduğumda sağlamdıŕ askere gidebilir raporunu aldım. Bununla beraber bu bir senelik süre zarfında tekrardan ne psikiyatrist gittim nede ilaç kullandım. Sorum şu olacak bu uyum bozukluğu hangi dilime giriyor. Aslında bu raporda yazıyodü ama raporu kaybettiğim icin bulamıyorum. Bu polis olmama engelmidir.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
(800 puan)
Lütfen yardımcı olabilecek varmı ?
(900 puan)
kardeşim ben de aratiriyorum bu konuyu son iki yilin tedavisiz semptomsuz geçmesi gerekiyormus öyle soyleniyor
(800 puan)
Benim iki yılı geçti zaten hocam ama asıl sorun konulan tanının hangi dilime girdiği önemli c ve sonrası dilimlerde kaç yıl geçtiğine bakılmaksızın kabul görmüyormuş. Bana uyum bozukluğu teşhisi verilmişti. İlaç falan kullanmadım zaten öyle bir sıkıntım yok. Bununla beraber e nabıza hastalık geçmişine girdiğimde genel psikiyatrik muane başka yerde sınıflanmamış diyor. Ne olduğunu anlayamadım. Askerlik muayenesinde konulan tanı e nabızda yazmıyor nedense.
(900 puan)
Genel psikiyatrik muayene baska bir yerde siniflanmamis yani senin herhangi bir sikayet ile gitmedigini tani konulmadigini gosterir. Bu e nabizda bu sekilde yaziyorsa ve uzerinden iki yil gecmisse sikinti olacagini sanmiyorum.
(900 puan)
Kardeşim yeni egm saglik yonetmeligine bak istersen orada b diliminde uyum bozukluğu da var. Ve bunun uzerinden iki sene gecmis ise sikinti olmaz deniliyor. İnşallah bi sikinti yasamayiz
(800 puan)
İnşallah kardeşim bir sıkıntı yaşamanız. Ben ilk tecilimi bozdurduğumda ıstanbul da bir hastaneden muayene olmuştum orda psikiyatri muayenesinde uyum bozukluğu teşhisi çıkmıştı. Hatta kişilik testi falan doldurmuştum. Bu testin sonucunda uyum bozukluğu çıkmıştı ve heyet kararı sonrası 1 yıl erteleme aldım sonrasında izmire yerlestigimden bir sene sonunda izmirde bir hastanede tekrar dan muayene olup askere gidebilir raporunu almıştım. Ama her niyeyse bu uyum bozukluğu teşhisi teşhisi nabizda çıkmıyor. Acaba ben tedavi için sonrasında hiç gitmedim ondan dolayımı böyle gözüküyor anlamadım. Diken üstündeyim baya askerlik raporlarında gözükür belkide. Birde bu uyum bozukluğunun dediğiniz gibi b dilimine girenide var c dilimine girenide onu nasıl ögrenicez bilmiyorum e nabızdada net bir tanı yazmadığından araştırma imkanımda olmuyor.
E nabizda cikmiyorsa sikinti Olmaz bence kardesim ve dediğim gibi genel psikiyatrik muayene tanimlanmamis dediği seyde tani olmaz yani senin herhangi bi sikayetle gittiğin anlamina gelmez. Evet Dedigin gibi diger dilimlerde de var ayni tanilar ama onlar tedavi edilmelerine rağmen iyileşme gostermeyenler yani kronik hale gelmiş olanlar. Sizde zaten ilac vs. yok hatta tanı bile yok. Ve bunun uzerinden iki sene gectiyse inşallah bir sikinti cikmaz. Allah yardimcimiz olsun ben de bu konuyu çok arastiriyorum o yüzden yazmak istedim
(800 puan)
Çok teskkurler hocam bende arastirmaya devam ediyorum. Bir bilgi bulursak haberleselim. Ama yine de ısrarla kafama takılan ilk askerlik için gittiğim devlet hastanesindeki muayenede uyum bozukluğu teşhisi konulmuştu şimdi nasıl gözükmüyor anlayamadım.
(600 puan)
Allah için bilgisi olan söylesin çünkü banada ağır belirtisiz depresif konulmuş ama alakam yok gerçekten stres üzerine sınav üzerine ilaç aldım sadece ben bilseydim hiç gitmezdim vallahi sildirebiliyor muyuz doktora söylesek ya da il müdürlüğü falan
(200 puan)
Kardeşim herhangi bir bilgiye ulaştın mı

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

220 Çevrimiçi
0 Üye ve 220 Ziyaretçi

İlgili sorular

0 cevap 616 gösterim
8 Ekim 2019 Pomem kategorisinde Cengizhanfb77 (800 puan) sordu
4 cevap 9.7k gösterim
16 Aralık 2017 Pomem kategorisinde story *(Yeni) (1.4k puan) sordu
0 cevap 128 gösterim
17 Şubat 2022 ironheart93 (200 puan) sordu
0 cevap 325 gösterim
11 Nisan 2021 Ulutürk (200 puan) sordu
0 cevap 933 gösterim
8 Ekim 2019 Polislik kategorisinde Cengizhanfb77 (800 puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...