728 gösterim
Askeri Alımlar kategorisinde ****(Üst Düzey Uzman) (57.7k puan)
Arkadaşlar;

Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu bölümlerine göz attım da,şu gibi bölümler var ;

İşletme Yönetimi

Elektrik Teknolokisi

Bilgisayar Teknolojisi

Uçak Teknolojisi

Mekatronik Teknolojisi vb.

Peki arkadaşlar,Piyade olmak isteyen bir Astsubay adayı,yani bizzat saha içinde,çatışma hatlarının en önlerinde görev alacak bir sınıf olan Piyade sınıfını hedefleyen bir asker için,bu bölümler biraz daha ''TEKNİK SINIF'' da kalmıyormu ? Yani tabiki bir Astsubay'ın donanımlı olması gerekir.Sonuçta bir komutan rütbesi ama bu okulda,Piyade olmayı düşünenler için uygun bir bölüm var mı bilemedim ? Sizin bildiğiniz,beni aydınlatabileceğiniz bir malumatınız var mı ? PİYADE olmak isteyen bir Astsubay,hangi bölümü tercih etmeli ?

2 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (118k puan)
 
En İyi Cevap
4 bin yıllık geçmişi ve şanlı bir tarihe sahip olan Türk Silahlı Kuvvetlerinden bahsediyoruz. Böyle bir orduda olmak için sadece fiziki güç yeterli değil beyin gücüde gerekli. Bölümleri çok teknik bulduysan hedefini değiştirebilirsin.
****(Üst Düzey Uzman) (57.7k puan)
Duygulandındırdınız beni...
Zaten yukarıda belirtmiştim.Mezun olduktan sonra,"Komutanım" şeklinde hitap edilecek bir askerin,dediğim gibi bilgili ve karşılaştığı sorun karşısında  çözüm üretebilen bir donanıma sahip olması gerekir ancak bu bölümlerin arasında,ağırlıklı olarak meskun mahal,saha içi harp durumuna hazırlayan bir bölümde olsa,gerçekten TSK açısından çok daha faydalı olabilir.Bundan bahsetmiştim ama konuya farklı bir yerden girip farklı bir yorum yapmışsınız.Hedefim,Poliktir.Ama olmaması durumunda alternatif aramak bir gerekliliktir.Bunun için ilk hedefim Kara Kuvvetleri'ne bağlı bir Piyade Astsubay olmakdı ama anladığınız üzere bu benim için pek uygun görünmüyor.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
***(Çok Bilgili) (12.3k puan)
Olmaz mı kardeşim benim Piyade sınıfı da var. Ben de sadece Piyade'ye başvurmuştum. Fizik,Sözlü,Sağlık geçtim sonuçlarını bekliyorum hayırlıyısıyla.
****(Üst Düzey Uzman) (57.7k puan)
İnşAllah istediğin gibi olur abi ama sanırım sen,Uzman Çavuş'luğa başvuru yaptın öylemi ?
***(Çok Bilgili) (12.3k puan)

Hayır KKK Piyade Astsubay

****(Üst Düzey Uzman) (57.7k puan)
Ha,o zaman Önlisans veya Lisans mezunu olarak mı başvuru yaptın abi ? Çünkü Kara Astsubay MYO'da,Okul bölümü olarak "Piyade" diye bir bölüm yokmuş sanırım.Astsubay olarak mezun olduktan sonra,Piyade sınıfına geçilebiliyor galiba.
***(Çok Bilgili) (12.3k puan)
Ben önlisans mezunuyum Astasak'dan başvuru yaptım kardeşim benim

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

104 Çevrimiçi
0 Üye ve 104 Ziyaretçi

İlgili sorular

2 cevap 460 gösterim
4 cevap 314 gösterim
21 Şubat 2018 Askeri Alımlar kategorisinde TÜRK Ordusu ****(Üst Düzey Uzman) (41.4k puan) sordu
2 cevap 405 gösterim
16 Şubat 2018 Askeri Alımlar kategorisinde TÜRK Ordusu ****(Üst Düzey Uzman) (41.4k puan) sordu
1 cevap 319 gösterim
8 Eylül 2018 Askeri Alımlar kategorisinde bucakli15 **(Yardımsever) (2.7k puan) sordu
0 cevap 219 gösterim
17 Ağustos 2018 Askeri Alımlar kategorisinde Warrior_PÖH ****(Üst Düzey Uzman) (50.6k puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...