379 gösterim
Pomem kategorisinde (200 puan)
Merhabalar, benim sorum biraz karışık olacak kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederim.

Babam 1975te İstanbul Beyazıt kampüsü cıvarında polis memuru olarak görevliymiş.Malumunuz o dönem siyasi durum biraz bunalımlı sürekli koalisyonlar değişiyor vesaire...1978'de (tarihlerde yanlıyorsam kusura bakmayın babam yurtdışında olduğu için teyit edemiyorum ama resmi tarihten bildiğim kadarıyla) Ecevit hükümeti başa geliyor. O dönemlerde hükümetler memuriyet kadrolarıyla fazlaca uğraşıyorlarmış. Velhasıl 1978~ de babam ve birçok dönem arkadaşı(kitleler halinde) uydurma tutanaklar hazırlanarak yüz kızartıcı suçlardan ihraç ediliyorlar ve ellerinde hiçbir itiraz hakkı da kalmıyor.

Ve ben 23. Dönem POMEMe 72 Lisans Kpss puanı, 75 Spor puanıyla başvurdum sözlü mülakata girdim. Genelde herkesin 30 saniye veya 1dk durduğu mülakatlarda 10dk ye yakın sözlü mülakatım sürdü.Tabi komisyonun takdiri ne oldu bilemeyiz ama zorlanılan, uzun süren mülakat genelde iyi sonuçlanır diye bir kanaat de yaygın.Fakat benim sonucum BAŞARISIZdı.

Benim sonucumun BAŞARISIZ sonuçlanması doğrudan babamın durumunun benim Güvenlik Soruşturma'ma etkisiyle açıklanabilir mi acaba?İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim. :)

Şu an hayatta en çok istediğim şey Polis olmak.Eğer bu yaşadığım durum Güvenlik Soruşturmasıyla alakalı değilse yaşım geçene kadar POMEM'i denemek istiyorum.

2 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (107k puan)
Kardeşim zaman aşımına uğramış olması gerek bu durum sen denemeye devam et rabbim inşallah nasip eder
İlginiz için çok teşekkür ederim abi.

Zaman aşımına uğramasının sınırı kaç yıl abi bilginiz var mı?Bununla alaklı yönetmelik,mevzuat vb. bir metne online ortamda ulaşabilme şansım var mı, cevabınız için çok teşekkür ederim ama mümkünse konuyla alakalı daha detaylı bilgiler edinmek istiyorum.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (107k puan)
8 ila 12 yıl arası değişir bendede aynı sorun vardı ve zaman aşımına uğrayacağını öğrendim  dert etme sen denemeye devam et
Çok teşekkür ederim abi sağolun :)
*****(Profesör) (107k puan)
Ne demek kardeşim bayanım bu arada:))
Kusura bakmayın. çok teşekkürler abla diyeyim o zaman :))
*****(Profesör) (107k puan)
Yok sorun değil yolun açık olsun

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

213 Çevrimiçi
1 Üye ve 212 Ziyaretçi

İlgili sorular

PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...