344 gösterim
***(Çok Bilgili) (10.5k puan)

Evet arkadaşlar daha öncede buraya mülakatımın nasıl geçtiğini ve birçok kez polislik sınavına girdiğimi belirtmiştim. Sonucumun başarısız olacağını yine kaybedeceğimi yazmıştım buraya ve sağolsunlar yine beni şaşırtmadılar bir polis çocuğu olarak sürekli kaybediyorum ve puan bile verilmiyor çizip atıyorlar bu gerçekten koyuyor bana. Bu işin nasıl yapıldığı çok belli. İnsanların emekleriyle oynanıyor gerçekten kazanmak isteyip parası için değil gerçekten bu mesleği sevdiği istediği için yapmak isteyen biri olarak ben hakkımı helal etmiyorum. 1 dakika içeride kendini tanıtıyor soruyu cevaplayıp çıkıyorsun ve bu adamlar senin polis olup olamayacağına 1 dakikada karar veriyor oysa sen aylardır bunun için uğraşıyor kafayı yiyorsun geleceğini düşünüyorsun 1 dakikada her şey olup bitiyor 2 ay bekliyorsun ve sonuç Başarısız gerçekten çok komik 3. sözlü mülakatım bu yazıklar olsun yazılacak tartışılacak çok şey var ama herkes farkında benden size tavsiye sağlam bir referansınız yoksa girip üzmeyin kendinizi zamanınızı boşa harcamayın derim (önlisans için diyorum bunu). Hakkıyla kazanan arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum. 

4 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
****(Üst Düzey Uzman) (38.8k puan)
Sizde sıkmayın canınızı hersey nasip kısmet denemeye devam edin.
***(Çok Bilgili) (10.5k puan)

Canını sıkıyorsun çünkü insanı mesleğe girmeden soğutuyorlar yaş geçiyor gelecek planları yapıyorsun evlilik düşünüyorsun bir defa yapmadın ikinci defada yapmadın üçüncü de niye eliyorsun ulan ne yaptık biz bu adamlara saçma sapan insanları teşkilata sokuyorlar sonra bana kalkıp polis olma diyorlar adam mesleğini sevmiyor polis oluyor ben deli gibi isterken olamıyorum teşkilat bitmiş lisansa tamamlayıp bir kez daha denerim belki dahada denemem yeter bu kadar yapmıyorlar zaten inşallah kazanırsın o kadar bekliyorsun 24. dönemi ama sağlam referans şart bunu üzülerek söylüyorum kolay gelsin.

1 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (117k puan)
Geçmiş olsun açıkçası bu işin özü lisans veya önlisans değil nasip işidir nasibinizde yoksa herşey gelir bahane olur.
***(Çok Bilgili) (10.5k puan)

Sağolasın kardeşim. Valla kardeşim her şey nasip kısmet diyoruz da bu kadar da olmaz benim ne eksiğim şu kazananlardan çoğu referanslı bu adamların içerdeki adam diyor siyasi referans olacak yoksa çok zor diye polis mi oluyorsun savcı mı belli değil emin ol referansım olsa kazanmıştım. Allahtan infaz koruma memurluğunu kazandım 10 gündür çalışıyorum yoksa kafayı yerdim sürekli kaybetmek insanın psikolojisini bozuyor bundan sonra başka şeyler kovalayacam. Rabbim bunu nasip etti vardır bir bildiği yorumun için teşekkürler

0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (118k puan)
Çok isteyince olmuyor. Aslında kazanmak zor değil, kimler kimler kazanıyor ama biz çok büyütüyoruz o yüzden olmuyor. Gerçekten istiyorsan bu mesleği denemeye devam et ama tek odak noktan polislik olmasın kendine başka seçenekler de oluştur. Olursa olur olmazsa nasip değilmiş de zaten bir bakmışsın kazanmışsın.
***(Çok Bilgili) (10.5k puan)

Kardeşim bir şeyi çok istersen olmaz lafına pek katılmıyorum bu konuda çünkü polislikte böyle bir şey yok birileri gerçekten sevdiği için değil mecburiyetten istiyor bu mesleği ve sağlam birilerini araya sokup kazanıyor. Bunu duymayan bilmeyen yoktur ve günümüzdeki polisleri görüyoruz bazılarına polis demeye bin şahit. Bir dakikada polis olup olamayacağıma karar veren bir mülakat ne kadar adaletli sence? Neden her şey gizli hiçbir şey açıklanmıyor? Neden elendiğimi yazsınlar açıklama yapsınlar o niye yok? İşlerine gelmiyor çünkü. Sen olsan dener misin? Valla kardeşim benim başka seçeneğim belli şuan 10 gündür İnfaz ve Koruma Memuru olarak görev yapıyorum ve çok rahatım burası benim için bir basamak inşallah hukuk okuyup bu basamağı tamamlayacam. 

*****(Profesör) (118k puan)
Hakkında hayırlısı olsun kardeşim.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
(500 puan)
Merhaba ben Azerbaycanda yasiyorum.Sence ben Turkiyede Polis ola bilirmiyim.Lutfen cevaplaya bilirmisin

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

145 Çevrimiçi
0 Üye ve 145 Ziyaretçi

İlgili sorular

4 cevap 708 gösterim
3 Mart 2019 HK ****(Üst Düzey Uzman) (31.1k puan) sordu
0 cevap 240 gösterim
1 Mart 2019 HK ****(Üst Düzey Uzman) (31.1k puan) sordu
1 cevap 437 gösterim
28 Şubat 2019 AE ***(Çok Bilgili) (10.5k puan) sordu
1 cevap 332 gösterim
26 Şubat 2019 HK ****(Üst Düzey Uzman) (31.1k puan) sordu
1 cevap 331 gösterim
22 Şubat 2019 HK ****(Üst Düzey Uzman) (31.1k puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...