227 gösterim
Pomem kategorisinde (200 puan)

1989 doğumluyum POMEMe yaşım tutmuyor şuan için. 23.Dönem başvurularının son gününe gelmek üzereyiz. Akparti geçtiğimiz gün bir kanun teklifi hazırladı POMEM alımlarındaki Yaş kriterini düzenleyen. Yakın zamanda kanunlaşarak 31 aralık ibaresi 1 ocak olarak değişecektir. Bugün bir arkadaşım başvuru süresi bitmeden gidip para yatırmamı ve başvuru yapmamı söyledi. Yakın zamanda yaşta meydana gelebilecek bir " 1 Ocak" değişikliğinin 89 dogumluların basvurularının kabul edilebileceğini söyledi. Mülakat tarihinde geçerli olan yaş kriteri "1 ocak 1989" olacağı için belgelerini teslim ederken geçerli kanuna bakılır ve başvurun onaylanır dedi bu arkadaşım. Kanunlar lehte durumda geçmişe gidebilir dedi ayrıca. Sizce bu ne derece mantıklı böyle birşey mümkün mü?

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
(600 puan)
hocam bende 89 luyum 24.dönemi bekliyorum..ben bu alıma müracaat etmedim,gerek de yok şu an..

ak parti teklifi sundu,meclis yarın açılacak sanırım..zaten mhp li vekil arzu erdem 32 yaptık düzenlemelerimiz herşey hazır diyordu,kanun teklifinde de taban puan almış ibaresi var açık bırakmışlar muhtemelen 1 ocak ve 32 yaş olacak kendi tahminimi söylüyorum..

şu an müracaat fazladır lisans kpss yeni yapıldı..ara alım da yani şöyle ifade edeyim bi süredir yılda iki kez alım oluyo ağustosta bi alım oldu onların mezuniyetinden sonra şubat mart gibi ilan gelir alım olur diye düşünüyorum..

takipteyim ben,yaş düzenlemesi olsun sene başında yeni yönetmelik çıkmış sağlık la ilgili skolyoz 10 dereceye kadar sorun olmuyordu da bunu resmiyete dökmüşler,belim de hafif kayma var skolyoz derecem 6 derece öyle genel bi takipteyim bakalım :)

para yatırdın mı bilmiyorum ama geriye yönelik bişey olmaz sanırım..ara alım da yani mart nisan gibi olacak bi alımda sıkıntı olmazsa Allahın izniyle girme şansımız yüksek.. şu iki alımdır kontenjanlar dolmuyo zaten..7 bin civarlarında aday planlanıyo bildiğim kadarıyla..

kusura bakma uzattım durumlar bundan ibaret biraz sabret bence mart ayı gibi alım olacaktır bende ortopediye muayene olucam omurga vs için,yaş düzenlemesi de olursa bi sorun olmazsa 24.döneme gireriz Allahın izniyle..

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

103 Çevrimiçi
0 Üye ve 103 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 204 gösterim
18 Mayıs 2018 Pomem kategorisinde receperhan (300 puan) sordu
1 cevap 152 gösterim
1 Kasım 2016 Pmyo kategorisinde Kadir38 *(Yeni) (2.2k puan) sordu
1 cevap 274 gösterim
22 Ağustos 2017 Pomem kategorisinde OğuzhanPöh *(Yeni) (2.1k puan) sordu
1 cevap 178 gösterim
12 Haziran 2016 Pomem kategorisinde misafir sordu
1 cevap 243 gösterim
3 Ocak 2018 Pomem kategorisinde Ahmet USLU ****(Üst Düzey Uzman) (37.3k puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...