3.7k gösterim
Pomem kategorisinde (300 puan)
Sağ böbreğimde 2 milimetre büyüklüğünde taş olduğu saptandı.Doktor herhangi bir müdahale olmaksızın bol bol su içerek kendiliğinden düşeceğini söyledi.POMEM genel sağlıkta öğrenciliğe engel teşkil eder mi ?

3 Cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
****(Üst Düzey Uzman) (83.0k puan)
Bildiğim kadarıyla sorun oluyor.
(300 puan)
Kazandığım takdirde genel sağlıkta elenir miyim ?
****(Üst Düzey Uzman) (83.0k puan)
Ultrason falan çekiyorlar mı bilmiyorum ama görürlerse sıkıntı çıkartabilirler.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Bende de taş var kardeş senin taş çok küçük düşürürsün onu. Bendeki 10mm sol böbrekte varlığını hissetmiyorum ama işimi şansa bırakmamak için kırdırmayı denicem. Kapalı ya da açık ameliyatsız kurtulmak lazım.
Kardeşim peki öyle hemen kolayca düşürülebilecek bişey mi nasıl düşürürüm kaç günde düşer yardımcı olur musun ?
Bildiğim kadarıyla böbreğin üst kısmındaysa daha kolay düşüyor.  Alt kısımlarda zormuş biraz. . Sen maydanos suyu kaynat bol bol iç ve idrara iyice sıkışınca çık. 1 hafta 10 gün dene ve hareketli ol bu süreçte.
(510 puan)
Kardeşim taşı kırdırdıktan sonra pomeme girişte bir engel teşkil ediyor mu ? Yani sorun çıkmaz daha değil mi ?
1 beğenilme 0 beğenilmeme
(510 puan)
kardeşim merhaba. ben senin sorunu görmeden aynı soruyu bende sordum. böbrekte ki taş elenme sebebi yazınca ben taşı düşürdükten sonra da elenme sebebi olup olmadığını bilmiyordum.
benim de 5 mm civarında taş vardı 15 20 gün herşeyi yaptım yemin ederim günde en az 7 8 litre su içiyordum yine faydası olmadı. öyle bitki suları çayları yoğurt suyu falan aklına ne gelirse hepsini içtim fayda etmedi. hastaneye gittim doktora söyledim böyle böyle hocam olmuyor dedim. tamam ameliyat ile kıralım taşını dedi. yarım saatte idrardan girip kırdı döktü taşı. eğer ki taş düştükten sonra pomem de sıkıntı olmuyorsa bence hiç bekleme sende git kırdır taşını. sende ki acılı sancılı mı bilmiyorum ama ben çok sancı çektim ama kırdırdıktan sonra kuş gibi oldum valla
ameliyatsız kırmak da sorun oluyor mu lütfen bilginiz kesinse buraya yazablr mısnz
Kardeşim nasıl kırdırdığının bir önemi yokmuş yeter ki o taş böbrekte yada idrar kanalında kısaca vücudunda gözükmesin sıkıntı olmuyormuş. Lakin ameliyat ile olursa sıkıntı olur mu onu bilmiyorum ama sana tavsiyem lazerle kırdırman olur. Tertemiz ağrısız sıkıntısz atlatıyon
açık ya da kapalı ameliyat da kesi izi olduğu için sorun oluyor ama bu lazer ameliyata mı girer operasyona mı ikisii de aynı şey ama lazerle kırdırmak sorun olmaz değil mi bu konuda kesin bi bilginiz var mı ve hastane kayıtlarında da kırdırdığımız gözükürse bu sorun teşkil eder mi
03/01/2018 tarihli 30290 sayılı yönetmeliğe göre giriş yapacaklardır

kulaktan dolma bilgilerle iş yapmayın polıs giriş yönetmeliği saglık sartlarına bakarsanız sevinirim

buradaki mevzuatta hangi sartlarda olanlar alınacak açıkca yazıyor arkadaşlar
yani kırdırmak engel değil mi

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

126 Çevrimiçi
0 Üye ve 126 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 919 gösterim
1 Eylül 2018 Cekmezz *(Yeni) (2.2k puan) sordu
1 cevap 371 gösterim
10 Eylül 2018 Polislik kategorisinde Merkez44 (300 puan) sordu
1 cevap 322 gösterim
26 Ağustos 2018 Cihan58 (510 puan) sordu
2 cevap 374 gösterim
1 cevap 324 gösterim
12 Eylül 2018 Pomem kategorisinde gs1905 (200 puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...