186 gösterim
(200 puan)
Merhabalar İyi Günler

Ailesel Akdeniz ateşi(FMF) hastasıyım.En büyük hayalım pilot olmak ama hastalığım buna izin veriyor mu vermiyor mu bilmiyorum çoğu kişiye sordum kimse bilmiyor lütfen yardımcı olur musunuz ?

Saygılar..

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (171k puan)

Merhaba kardeşim . Öncelikle Benim alanım olan bir soru sormuşsun. şimdi burası polislikte ilgili soruların sorulduğu yer olsa da  . Ben sivil havacılık alanında lisans eğitimi almış biri olarak sana yol göstermek isterim. Şimdi Pilotluk  sağlık şartları polislik gibi değildir. Polislikte kolun çizik atıyorum engel yani örnek veriyorum çok gereksiz kasıyorlar fakat pilotaj da öyle her şey öyle kolay kolay sorun edilmez ne kadar sıkı gibi gözükse de yönetmelik itibariyle normal her insan pilot olabilir şunu da ekleyeyim sakat bir insan dahi pilot olabilir mesela ayakları tutmayan bir insan gibi . Veya yükseklik kokusu olan bir insan pilot olabilir . Bizzat pilotaj eğitimi veren insanlar Psikolojik yardım ile bu konunun üzerinden gelebiliyorlar. Bu söylediğimi Bizzat Sınıfta İTÜ Mezunu bir porfesör hocamız söylemişti uçak mühendisi. Ve gözlüklü biride  pilot olabilir. yani onunda belli şartları var ama esnek zaten . Ve fazla uzatmadan konuya geleyim . şimdi siz  pilotaj eğitimi almadan evvel JAR-FCL kısaltması İngilizce Joint Aviation Requirements Flight Crew License (Müşterek Havacılık Gereksinimleri Uçuş Mürettebatı Lisansı)  kapsamında  yetkili kuruluşlardan sağlık raporu alırsınız. ve bu raporları****://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/pdf/saglik_birimi/yetkili_saglik_kuruluslari.pdf bu sitesini veridiğim link dışındaki herhangi bir  hastaneden alamazssınız  . Yanlızca linkte belirttiği Ek'teki Havacılık tıp merkezlerinden alırsınız. Ve yine sorunuza cevaben buradaki hastanelerden birine gidip bu ilgili şikayetinizi belirtebilrisiniz veya arayabilirisiniz ama gitmeniz daha mantıklı. Çünkü bu hastaneler 'HAVACILIK  TIP MERKEZLERİDİR. '' onlar en iyisini bilir ve  yorumlar. Gerçekten pilotluk çok güzel meslek ama Maalesef ekonomik durumum yetersiz olduğu için bir Türlü  adım atamıyorum.  Kısmet diyelim. Ama eğer gerçekten istiyorsanız hayallerinizin peşinden  uçun :))) Sevgiyle kalın

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

119 Çevrimiçi
0 Üye ve 119 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 244 gösterim
20 Kasım 2018 Pomem kategorisinde Ulsuesub (200 puan) sordu
1 cevap 419 gösterim
8 Şubat 2019 Polislik kategorisinde levent66 *(Yeni) (1.2k puan) sordu
1 cevap 197 gösterim
6 Şubat 2019 Pmyo kategorisinde levent66 *(Yeni) (1.2k puan) sordu
0 cevap 351 gösterim
30 Ocak 2019 Polislik kategorisinde yavuz4850 (400 puan) sordu
1 cevap 164 gösterim
25 Temmuz 2018 PÖH kategorisinde pnrrrrrrr ***(Çok Bilgili) (11.5k puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...