6.0k gösterim
(800 puan)
Akdeniz anemisiyim taşıyısıyım genellikle akdeniz anemisi taşıyıcı olmak zararsızdır ve normal taşıyıcı olmayanlar gibi ciddi problemler teşkiletmez.Herhangi bir kansızlığa bağlı akdeniz anemiliği taşıyıcılığı yada demir eksikliği veyahut kanda ki hemoglobin düşüklüğü gibi durumlarda sağlık kurulundan elenen oldumu?gerçi bu hastalıklar herkesde olan birşey taşıyıcı olmak sorun teşkil etmediğini düşünüyorum fakat bu tür rahatsızlıklar nadirende olsa gözde kararma yorgunluk başdönmesi halsizlik gibi yan etkileri olabiliyor sonuçta bu özellikleri taşıyan insanların kanları çokta canlı kan denilmiyor merak ettiğim nokta bu tür durumlarda sağlık kurulunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar oldumu ya da anısı olan en kötü elenen insanlar?

3 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
****(Üst Düzey Uzman) (49.2k puan)
*****://polisnoktasi.com/emniyet-teskilati-saglik-sartlari-yonetmeligi/
Buradan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Kardeşim bende de aynı hastalık Var Uzman Çavuşluk sınavına girdim herşeyden geçtim sağlık raporunu almak için memlekete gittim. Fakat 11 doktordan geçmeme rağmen beni elediler normalde kanun hükmünde yayınlanmadan önce akdeniz anemisi taşıyıcıları yani fmf  taşıyıcıları engel teşkil etmiyordu.Kani bozuk olan o.c yüzünden bu hastalığı bahane edip operasyonlardan kaçmak için hem TSK DA hemde Emniyet Teşkilatı sağlık yönetmeliği kanunlarında kanun hükmünde kararname ile taşıyıcıları da eklediler şuan askerim nerdeyse kafayı yiyecem ama vaz geçmeyeceğim özellikle polislik yolun da and içtim  tüm sınavları kazanıp elenirsem yine sağlıksal yönden eleneyim ama bilsinlerki vatani vatan evladını bu ufak hastalıkla silinmez atılmaz VATAN ICIN HAK IÇIN ADALET IÇIN TURAN IÇIN bu davadan vazgeçmeyeceğim sonuna kadar gideceğim ya nasip ya kader ama devam edeceğim....
Kardeşim FMF ile talasemi(minor) arasında dağlar kadar fark var FMF(AİLEVİ AKDENIZ ATEŞİ) daha ciddi bir rahatsızlık akciğer zarı beyin zarı eklem zarı yüksek ateş ve ani karın ağrıları olan ve çok sıklıkla tekrarlanan bir hastalık ve tedavi gerektiren kontrol altinda tutulmasi gereken bir hastaliktir talasemide tedaviye gerek yok talasemi hafif bir kansizliktir sadece bu kişıler sadece evlenirken kontrol ettirmeli kendisini o kadar....FMF olan birisiysen bence ellenmen normal olabilir her işte hayır vardır hakkında hayirlisi olsun.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Polislikte engel midir bilmiyorum ama 2017 yılında MSÜ sınavlarına girdim tüm doktorlardan sağlam raporu aldım sadece hangi birim olduğunu hatırlamıyorum kansizliktan dolayı ilgili birimden sağlam raporu alamadım. Ben de Akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. Kanım 12.6 çıktı 13.1 olması lazımmış o sebeple elediler. Doktor sanırım rapora Akdeniz anemisi tarzında bir şeyler yazdı ama taşıyıcı olduğumu söylemiştim hastası değilim dememe rağmen böyle oldu maalesef.
2019 yılında ben de talasemi taşıyıcılığı yüzünden elendim, hemoglobin değerim 13.6 idi. Lakin yönetmelikte eğer yanlış anlamadıysam hastalıklar listesi 35. madde A dilimi 2. madde de anemi ve diğer klinik belirtisi vermeyen rahatsızlıklıklar, A diliminin asker olmaya elverişli olamsını belirtmesinden bir sıkıntı teşkil etmiyor sanırım.

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

90 Çevrimiçi
1 Üye ve 89 Ziyaretçi

İlgili sorular

2 cevap 988 gösterim
25 Temmuz 2018 Eren3425 (200 puan) sordu
1 cevap 361 gösterim
11 Mayıs 2019 Pmyo kategorisinde Elif_polis (300 puan) sordu
1 cevap 3.5k gösterim
24 Ekim 2018 Polislik kategorisinde Ali Caner (800 puan) sordu
1 cevap 302 gösterim
24 Eylül 2018 Polislik kategorisinde Ali Caner (800 puan) sordu
4 cevap 512 gösterim
26 Kasım 2017 Zeyneppp (600 puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...