4.2k gösterim
Pmyo kategorisinde (200 puan)
S.a, bir sorum olacak. Almanya da Meslek lisesini bitirip Türkiye'de Pmyo ya başvuru yapabilir miyim ? Ve Yurt dışında Lise okuyanlar Türkiye'de istedikleri Üniversiteye sınavsız kayıt olabiliyorlarmış, bu doğru mudur ? Doğruysa Pmyo ya da geçerli midir ?

Cevap için şimdiden Teşekkürler

3 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
(Admin) (562k puan)

Yurdışında Türkiye'deki Lise ve dengi okullardan mezun olursanız başvurabiliyorsunuz. Fakat dediğiniz gibi olmuyor YGS'ye girmeniz gerekiyor.

0 beğenilme 0 beğenilmeme
*****(Profesör) (133k puan)
Bu dediğin normal ünv.ler için geçerli olan birşey polis veya asker olmak istiyorsanız TC vatandaşlarıyla aynı yolu izlemeniz gerekmektedir Türkiye'de bulunan lise ve dengi okullardan mezun olmanız gerekmektedir çünkü Türkiye ile başka ülkelerin eğitim şekli aynı değildir.*****://polisnoktasi.com/nasil-polis-olunur-polis-olma-sartlari-nelerdir/ ilgili yazıdan detaylı bilgiyi bulabilirsiniz
0 beğenilme 0 beğenilmeme
selamnin aleykum senin t.c vatandasi olam gerkiyor yurtdisinda universiteyi okumus olman gerekir

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

124 Çevrimiçi
1 Üye ve 123 Ziyaretçi

İlgili sorular

1 cevap 1.1k gösterim
3 cevap 302 gösterim
13 Nisan 2018 Polislik kategorisinde Bilal33 (200 puan) sordu
3 cevap 355 gösterim
1 cevap 231 gösterim
18 Ekim 2017 Polislik kategorisinde cansel aras (200 puan) sordu
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...