387 gösterim
Askeri Alımlar kategorisinde (500 puan)

Biliyorum çok fazla giriş var bu konuyla ilgili ama hala net bir sonuç göremedim ben kendi durumumu özletleyeyim:

17 yaşımda iken arkadaşımla test parfümlerini denerken arkadaşım parfümü kendi poşedine koymuş olup çıkarken beraber yakalandık. Maalesef onunla beraber ben de mahkemeye çıktım ve direk bir suç olmadığı için memurluğa engel olmadığı ve sicilde görünmediği için zorunlu tutulan avukat da önerdiği için hagb yi kabul ettim. Suç 1 yıl 2 ay ve hırsızlık olarak geçiyor 3 yıl denetimli serbestlik sonunda hagb düştüğünü biliyorum ancak şuan süre içindeyim.Hayatımda bunun dışında karakola gitmemişimdir. Önlisans mezunuyum yedek Astsubay olarak gidip kalmayı olmazsa POLİSLİK mesleğine girmeyi düşünüyorum suça denk tarihin 3 yıl sonraki zamanı bu senenin karımı yani kasımı bekleyip düşümü aldıktan sonra Ankara'ya dilekçe göndermem de 2-3 ay alıcak diyelim oldu sizde askerderken kalmak istesem askerlik mesleğinde ki arşiv araştırmasında bir sıkıntım çıkar mı ?

Jandarma Sahil Güvenlik denemek istiyorum. Astsubaylık derecesinde. Aslında eşit ağırlıktan 250 bine girdim ancak subaylıkta daha dikkat ederler diye astsubaylık denemek istiyorum.

ÖZET: 18 yaş altı yüz kızartıcı suç 3 yıl denetim ve bitiyor neredeyse. Ekimde bitiyor ancak eylül gibi okullar açılacak sanırım. Sorun çıkar mı ?

NOT: Gbt de çıkmıyor herkes gibi. Ancak uyap'ta kapalı dosyalarda var. Lütfen bilenler yardımcı olsun.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
*(Yeni) (1.2k puan)
Kardeşim kazandıktan sonraki arşiv araştırmasında olumsuz sonuçlanabilir. Subaylıkta daha çok dikkat ederler demişsin ama subaylık astsubaylık polislik hepsi de detaylı bir şekilde araştıracaktır seni o yüzden gönlünden asıl geçen meslek neyse şansını dene derim denemekten zarar gelmez
(500 puan)
2 ay sonra denetimli serbestliğim bitiyor bugün İlçe emniyet müdürlüğüne gidip sordum. Bana 3 yıl denetimli serbestlik sürem bittikten sonra dahi görüneceğini ve 5 yıl zaman aşımı gerektiğini o süre geçse bile yine görüneceğini bir konuda şikayetçi bile olsan onun bile sistemde görüneceğini söylediler.

25.9k soru

45.5k cevap

33.5k yorum

24.6k üye

Kategoriler

131 Çevrimiçi
0 Üye ve 131 Ziyaretçi

İlgili sorular

0 cevap 209 gösterim
0 cevap 232 gösterim
12 Ekim 2019 Pomem kategorisinde uatac (200 puan) sordu
2 cevap 620 gösterim
14 Mart 2019 Pomem kategorisinde yigitt05 (700 puan) sordu
1 cevap 367 gösterim
PolisNoktası©, Polis Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) hakkında polis alımı ve eğitimi gibi güncel haber ve makaleler yayınlayan bir sitedir. PolisNoktası©, özel statüde olup EGM veya Polis Akademisi gibi resmi kurumları temsil etmez. Sitemizde yer alan bilgiler gayri resmi olup olası bir hak kaybından ötürü sorumluluk kabul edilmez.
...