2016 PMYO Başvuruları Başladı

27.04.2016
912
A+
A-
2016 PMYO Başvuruları Başladı

2016 Polis Meslek Yüksek Okulu Başvuruları bugün itibari ile başladı ve 6 Mayıs saat 17.00 a kadar devam edecek detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz…

2016 PMYO SINAV TAKVİMİ
İnternet Üzerinden Ön Başvuru
Tarihleri : 27 Nisan- 06 Mayıs 2016 (www.pa.edu.tr)
Başvuru Ücreti Yatırma Tarihleri :27 Nisan 2016 saat:09.00’dan 06 Mayıs 2016 saat:17.00’a kadar.
Adayların Sınav Yeri ve Tarihlerinin
İnternetten İlan Edilmesi :01 Haziran 2016 (www.pa.edu.tr)
Adayların Başvuru ve Sınav Merkezlerine
Şahsen Başvuru-Evrak Teslimi ile Aday
Değerlendirme ve Seçme Sınavı Tarihleri : 13-24 Haziran 2016 (19 Haziran hariç) tarihleri arasında
Sınav Sonuçlarının İlanı :(www.pa.edu.tr) İnternet adresinden ilan edilecektir.
UYARI : Yukarıda belirtilen Sınav Takvimi tarihlerinde herhangi bir değişiklik olması durumunda, değişiklik Polis Akademisi Başkanlığının (www.pa.edu.tr) resmi internet sayfasından duyurulacaktır.

2016 YILI İÇİNDE ÖSYM BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVI (YGS) TABAN PUANI
2016 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6, puan türlerinden herhangi birinden 270,000 (İKİ YÜZ YETMİŞ), ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.

Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş ve Çocukları için, 2016 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6, puan türlerinden herhangi birinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,000 (YÜZ ELLİ), ham taban puanı almış olmak.

BAŞVURU ÜCRETİ VE HESAP NUMARASI
BAŞVURU ÜCRETİ : 75

(YETMİŞBEŞ Türk Lirası)
YATIRILACAĞI BANKA : Halkbank Gölbaşı Şubesi/Ankara
HESAP NO (IBAN) : TR 53 0001 2009 3850 0080 0000 15
ALICI : Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye
İşletmesi Müdürlüğü

a) Adayların İnternet Üzerinden Ön Başvuru Tarihleri:

PMYO Giriş Sınavına internet üzerinden başvurular, 27 Nisan-06 Mayıs 2016 tarihleri arasında https://sinav.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet kapısı hesapları ile başvuruda bulunacaklardır.
e-devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.
e-devlet kapısı şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.
https://sinav.pa.edu.tr adresine giriş yapan adaylar iletişim bilgilerini eksiksiz doldurarak başvuru yapacaklardır.
UYARI: İnternet ortamında doldurulması gereken ilgili zorunlu hanelerin doldurulmaması, öğrenim durumu, yaş, YGS puanı, Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları vb. bilgilerde eksiklik, yanlışlık, tutarsızlık olması, başvuru işleminin sonuçlandırılmaması, başvurunun belirtilen tarihlerde yapılmaması ve ön başvurunun internet haricinde posta-kargo veya başka bir yöntemle yapılması, Başvuru ve Sınav Merkezlerinde yapılacak incelemeler sonucunda adayın gerekli giriş koşullarını taşımadığının tespit edilmesi durumunda başvuruları geçersiz sayılacaktır.

b) Başvuru Ücreti Yatırma Tarihleri:
İnternet üzerinden ön başvuru yapan adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 75.00 TL (Yetmiş beş Türk Lirası) 27 Nisan 2016 saat 09:00’dan 06 Mayıs 2016 saat 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA TR 53 0001 2009 3850 0080 0000 15 IBAN numaralı hesabına yatırılacaktır.

UYARI: YALNIZCA HALKBANK ŞUBELERİNDEN VE ATM’LERİNDEN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRILABİLECEKTİR. (HALKBANKIN İNTERNET BANKACILIĞINDAN VE DİĞER BANKALARIN, İNTERNET BANKACILIĞI VE ATM’LERİNDEN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMA İŞLEMİ YAPILMAYACAKTIR.)
UYARI: Adaylardan başvuru esnasında istenen belgeler kapsamında “sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu” istenildiğinden ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADLARINA T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE, 2016 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULLARI (PMYO) GİRİŞ SINAVI İÇİN ücret yatırdıklarını belirterek sınav ücretini yatırmalarını ve alınan dekontun şahsen başvuru evrak teslimi sırasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
UYARI: EMNİYET TEŞKİLATI PERSONELİNDEN ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ OLANLARIN EŞ VEYA ÇOCUKLARI SINAV ÜCRETİ YATIRMAYACAKTIR.
UYARI: 2016 yılı PMYO Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan;

-Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan,
-Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,
-Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,
-Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,
-Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.
c) Sınav Merkezlerine Şahsen Başvuru-Evrak Teslim ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Tarihleri:
Adayların internet üzerinden https://sinav.pa.edu.tr adresli resmi web sayfasından yukarıda belirtilen tarihler arasında ön başvurularını yaptıktan sonra Şahsen Başvuru-Evrak Teslimi ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavları 13-24 Haziran 2016 (19 Haziran hariç) tarihleri arasında tarihleri arasında yapılacaktır.
İnternet üzerinden ön müracaat son bulduktan sonra, adayların şahsen başvuru ve sınav yeri tarihleri 01 Haziran 2016 günü Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr adresli resmi internet sayfasından ilan edilecektir.

Adaylar, 13-24 Haziran 2016 (19 Haziran hariç) tarihleri arasında tarihleri arasında kendilerine verilen randevu gününde başvuru sırasında istenilen belgeler ile birlikte sınav giriş belgelerinde belirtilen yerde hazır bulunacaklardır.
Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını www.pa.edu.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların ikamet illerine göre belirlenecek sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.
UYARI: Şahsen Başvuru ve Sınav Merkezlerine adayların alımı sırasında yanlarında cep telefonu, ses, görüntü, kayıt cihazı veya değişik benzeri hiçbir elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

2016 PMYO Başvurusu İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız..
http://sinav.pa.edu.tr/callback/Default.aspx

Not: Başvuru için e devlet şifresi gerekmektedir.

Polis
Merhaba. Polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerimden yararlanarak sorularınızı cevaplıyorum. www.polisnoktasi.com platformunda içerik editörlüğü yapmaktayım.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 8 YORUM
  1. Ömer faruk dedi ki:

    Önlisans mezunuyum polis olma sansim varmi acaba…

    1. admin dedi ki:

      Ygs ye girerek pmyo başvurabilirsiniz veya askerlik yaptıysanız özel harekat alımına başvurursunuz.

  2. Tuğba Gülümser dedi ki:

    Pmyo için ön başvuruları yapmadım acaba şuan kayit olma ihtimalim var mi 3-13 ekim arasında kayıt var diyorlar bende o kayıtlara katılsam olur mu lütfen cevap verin..

    1. admin dedi ki:

      Pmyo 2017 alımlarına başvurabilirsiniz nisan mayıs ayında.

      1. Tuğba Gülümser dedi ki:

        Bu sene geçti mi diyorsunuz yani ? Birde kpssden sonrada polislik alimlari varmış oda mi olmaz ?

        1. admin dedi ki:

          Lisans mezunları da geçti şuanda.

  3. ismail demirci dedi ki:

    polis lisesine nasıl girebilirim girmek için kaç puana ihtiyaç var yardım edebilirmisiniz

    1. admin dedi ki:

      PMYO bölümünü okuyunuz.